کمپ تابستانه «تاجر کوچک» پس از تجربه موفق برگزاری در سال گذشته، دومین دوره آن در تابستان امسال با هدف آموزش مفاهیم پایهای کسبوکار، تقویت مهارتهای زندگی، کار گروهی و آشنایی کودکان با دنیای تجارت آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازگانی یزد، غضنفر امیرجلیلی، رئیس کمیسیون آپفن اتاق بازرگانی یزد در آیین افتتاحیه دومین دوره کمپ تابستانه «تاجر کوچک» با بیان اینکه در آموزش نوین، چهار موضوع اعتمادبهنفس، کار گروهی، نوآوری و مهارتهای زندگی از اهمیت بالایی برخوردارند، افزود: متأسفانه در نظام آموزش و پرورش ما این چهار مولفه حیاتی بسیار کمرنگ است و اغلب بچهها به ماشینهای تستزنی تبدیل شدهاند که قدرت ارتباطگیری و تعامل مؤثر با محیط اطراف را ندارند.
امیرجلیلی با اشاره به تجربه کشورهای موفق در آموزش از جمله ژاپن گفت: در طراحی کمپ تابستانه تاجر کوچک، از تجربیات موفق جهانی بهویژه الگوهای تربیتی کشور ژاپن بهره گرفتیم، در این کشور، دانشآموزان همراه معلمان خود به صورت حضوری در محیطهایی نظیر بانک و فرودگاه حضور پیدا میکنند و همین تعامل واقعی با جامعه باعث رشد ذهنی و اجتماعی آنان میشود.
رئیس کمیسیون آپفن اتاق بازرگانی یزد ادامه داد: هدف ما از برگزاری این کمپ صرفاً آموزش مفاهیم مالی نیست، بلکه به دنبال آن هستیم که شرکتکنندگان در مسیر کسب مهارتهای زندگی، ارتباط مؤثر، اعتماد به نفس و کار گروهی گام بردارند.
وی با بیان اینکه دومین دوره این کمپ با رفع نواقص دوره پیشین برگزار میشود، اظهار کرد: در نخستین دوره شاهد خروجیهای بسیار خوبی بودیم؛ از جمله شکلگیری گفتمان مالی میان کودکان و تمایل آنها برای ورود به دنیای کسبوکار، بچهها در پایان دوره اول به این فکر میافتادند که چه چیزی بفروشند تا درآمد بیشتری کسب کنند و همین پرسش آغاز خوبی برای ورود ذهن آنها به دنیای تجارت است.
امیرجلیلی با تأکید بر اهمیت کار گروهی بهویژه در فرهنگ ایرانی گفت: در کشور ما به کار تیمی کمتر توجه شده است، به عنوان نمونه در ورزش کشتی موفق هستیم اما در فوتبال نه، و این ناشی از ناتوانی در کار گروهی است.
وی با انتقاد از تمرکز صرف بر نمرات تحصیلی گفت: مدرک تحصیلی بدون مهارتهای زندگی در عمل کارایی چندانی ندارد، بسیاری از افراد موفق شاید نمرات بالایی در دوران تحصیل نداشتند اما مهارتهای زندگی را به خوبی آموخته بودند، نمیگویم نمره بالا خوب نیست، اما نمره بالا بدون داشتن مهارت، فایدهای ندارد.
وی در پایان سخنانش با ابراز امیدواری از تاثیرگذاری این دوره آموزشی گفت: مربیان با تجربه ما تلاش میکنند تا بچهها را در مسیر درست هدایت کنند و امیدواریم در پایان این دوره، شرکتکنندگان بتوانند مدیران مالی خوبی برای زندگی خود باشند.
نقش خانواده ها در مسیر آموزش تعیین کننده است
محمد سپهر، دبیرکل اتاق بازرگانی یزد، نیز در این آیین با تأکید بر نقش کلیدی خانوادهها در فرآیند یادگیری کودکان اظهار کرد: نقش خانوادهها در آموزش بسیار مهم است، در طول این دوره، مربیان حدود ۳۰ تا ۴۰ ساعت با کودکان همراه هستند و مفاهیم اولیه را آموزش میدهند، اما ادامه مسیر و تعمیق این آموزشها در خانه و با همراهی والدین شکل میگیرد.
وی افزود: ما در این دوره تلاش کردهایم فضای یادگیری تعاملی و کاربردی ایجاد کنیم، اما اگر این آموزشها در محیط خانه پیگیری نشود، تأثیرگذاری آنها به حد مطلوب نمیرسد.
سپهر با اشاره به برنامهریزی برای اختتامیه این دوره گفت: برای مراسم اختتامیه برنامه ویژهای تدارک دیدهایم و حضور خانوادهها در این مراسم برای ما بسیار مهم و ارزشمند است از همه میخواهیم افرادی را که فکر میکنند میتوانند از این تجربه بهرهمند شوند، به این مراسم دعوت کنند.
وی در پایان سخنانش بر اهمیت تعامل مستمر بین خانه و نهادهای آموزشی تاکید کرد و گفت: با همافزایی میان مربیان، خانوادهها و بچه ها میتوانیم نسلی آگاهتر، توانمندتر و مسئولتر تربیت کنیم که آماده ورود به دنیای واقعی کسبوکار باشند.
سواد مالی؛ هنری ضروری برای زیستن در دنیای امروز است
محمود معینالدین، عضو هیئتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی و فعال حوزه حسابداری نیز در این مراسم با تاکید بر اهمیت آموزش سواد مالی از سنین پایین، آن را یکی از سوادهای ضروری دنیای امروز دانست و گفت: سادهترین و جامعترین تعریف سواد مالی، هنر مدیریت پول است.
معینالدین با اشاره به تغییر نگرش جهانی در تعریف سواد گفت: در گذشته اگر کسی سواد کامپیوتری نداشت، بیسواد محسوب میشد، اما امروز فرد باسواد کسی است که بتواند از دانستههایش برای اداره زندگی بهره ببرد، در این میان، سواد مالی حتی از سواد دیجیتال هم مهمتر شده است.
وی ادامه داد: در بسیاری از کشورهای دنیا، آموزش سواد مالی به عنوان یک درس الزامی در مدارس گنجانده شده است، ما نیز باید چنین رویکردی را دنبال کنیم، چرا که همه افراد برای مدیریت صحیح زندگی خود، باید این دانش را داشته باشند.
این استاد دانشگاه بر نقش کلیدی خانوادهها در تربیت مالی کودکان تأکید کرد و گفت: در این مسیر، والدین و معلمان نقش مهمی دارند، اما آموزش در محیط خانواده پایهگذار عادات مالی کودکان است، مهارتهایی مانند کسب درآمد، پسانداز کردن و سرمایهگذاری باید از سنین پایین به آنها آموزش داده شود.
معینالدین با اشاره به دیگر ابعاد مهم سواد مالی توضیح داد: در مجموع، سواد مالی در هفت محور اصلی خلاصه میشود: کسب درآمد، پسانداز، سرمایهگذاری، خرجکردن، قرضگرفتن، بیمه، و آمادگی برای بازنشستگی اینها مهارتهایی هستند که بچهها باید به صورت عملی بیاموزند.
وی همچنین به اهمیت اخلاق در کسبوکار اشاره کرد و گفت: مباحث اخلاقی در کنار مهارتهای مالی بسیار مهماند، امروز سبک زندگیها تغییر کردهاند و به تبع آن، مدل آموزش نیز باید تغییر کند، نمیتوان با نصیحتهای گذشته با نسل امروز ارتباط برقرار کرد؛ باید با زبان و مدل فکری خودشان با آنها تعامل داشت.
معینالدین در پایان سخنانش تاکید کرد: در کنار آموزههای علمی، باید بر آموزشهای عملی و اخلاقی نیز تمرکز کرد تا فرزندان ما بتوانند نهتنها در حوزه مالی، بلکه در کلیت زندگی خود موفق عمل کنند.
یادگیری مفاهیم مالی با زبان بازی و اخلاقمداری در تاجر کوچک
سید صدرالدین حسینی مشهدی، مدیر دپارتمان توسعه کسبوکار اتاق بازرگانی یزد، نیز در این مراسم با اشاره به اهداف این طرح گفت: در این دوره، مبنای آموزش بر تعریف درست از تاجر و ابعاد مختلف آن است و کودکان با استفاده از روشهای بازیمحور، مفاهیم مالی و تجاری را به زبان ساده یاد میگیرند؛ از جمله اینکه پول چگونه بهدست میآید، چگونه خرج میشود و چگونه میتوان در این مسیر اخلاقمداری باقی ماند.
وی با اشاره به تدوین دفترچه آموزشی ویژه کودکان، تاکید کرد: تمام تلاش ما این بوده که آموزشها ساده، کاربردی و در عین حال اخلاقمحور باشند، چراکه تجربه نشان داده مفاهیمی مانند صداقت، وفای به عهد و درستکاری باید از دوران کودکی نهادینه شود.
حسینی با استناد به گزارش پاییز سال گذشته مرکز پژوهشهای مجلس درباره پایش امنیت سرمایهگذاری در استانها گفت: در این گزارش، استان یزد در شاخص فرهنگ وفای به عهد و صداقت، رتبه ۲۴ را در میان ۳۱ استان کشور کسب کرده است که زنگ خطری برای آینده سرمایهگذاری و اعتماد عمومی است، اگر قرار است شهری داشته باشیم که بر پایه اعتماد و خلاقیت توسعه یابد، باید از همین امروز برای ساختن آن تلاش کنیم و که در این راستا از مربیان خواستیم که به این مورد توجه ویژه داشته باشند.
در پایان این مراسم نیز مربیان دوره با ارائه توضیحاتی، به تشریح برنامهها، اهداف و شیوه اجرای دورههای آموزشی پرداختند.
دیدگاه ها توسط مدیر سایت بسته شده اند.