تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت, ۱۴۰۴ ساعت ۱۴:۱۲ کد خبر: 12262
در کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی یزد مطرح شد؛

قطعی برق، چالش بزرگ کشاورزان استان است

کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی یزد به‌منظور بررسی مسائل و مشکلات این حوزه تشکیل جلسه داد.

به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی یزد محمودی مدیرکل امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری در این جلسه گفت: ناترازی انرژی و قطعی مکرر برق چالش زیادی برای بخش کشاورزی استان به وجود آورده است. در همین راستا خورشیدی کردن چاه‌های کشاورزی باید در دستور کار باشد.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی نیز گفت: از 2200 مگاوات برقی مصرفی کل استان، کمتر از 70 مگاوات مربوط به بخش کشاورزی است (یعنی کمتر از 4%). باید توجه داشت بحث الگوی مصرف جامعه کشاورزی استان با کشور متفاوت است. در استان یزد 27% از محصولات زراعی و 71% از محصولات باغی هستند که کل مصرف آب این محصولات در نیمه اول سال 78%  و در نیمه دوم سال 22%  است. در حالی که این وضعیت در کشور کاملاً برعکس است.

علیرضا طاقه باف ادامه داد: لازم به ذکر است در تابستان سال 1403، متوسط خاموشی برق 577 ساعت بوده که منجر به عدم تامین 87.5 میلیون مترمکعب آب شده است. در سال جاری هم پیش‌بینی 11 همت خسارت ناشی از قطعی برق شده است. از سویی خشکسالی نیز باعث خشک شدن قنوات استان شده است.

طاقه باف تأکید کرد: نوع محصولات، شوری آب و خاموشی‌های زمستان همه از دلایلی هستند که نشان می‌دهد چاه‌های کشاورزی استان باید از خاموشی‌های برق مستثنی گردد.

وی همچنین در ادامه با اشاره به راه‌حل‌های پیشنهادی به‌منظور عدم قطعی برق چاه‌ها گفت: در مجموع سه راه‌حل برای عدم قطعی برق در چاه‌ها وجود دارد: استثنا شدن قطعی برق چاه‌ها، معافیت مناطقی از استان از که 50% از معیشت ساکنین آنها از طریق کشاورزی تأمین میگردد. خاموشی 3 ساعت کلیه چاههای خرده مالک.

طاقه باف با اشاره به اینکه بخش کشاورزی متولی تأمین برق نیست گفت: در حوزه ترویجی و باتوجه‌به تلاش‌هایی که در حوزه توجیه کشاورزان در جهت نصب پنل‌های خورشیدی در حوزه کشاورزی صورت‌گرفته است، 322 نفر از کشاورزان در جهت دریافت و نصب پنل‌های خورشیدی پیگیر نموده اند که 41% از موارد اجرا شده است و 7000 کیلو وات معادل 10 درصد برق مورد نیاز بخش کشاورزان استان در حال خود تأمینی است.

حاجی حسینی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، گفت: در سال 82 یک میلیارد و 374 میلیون متر مکعب آب در اختیار بخش کشاورزی بود. در سال 95 بر اساس طرح سازگاری با کم‌آبی، آب تحت اختیار بخش کشاورزی به یک میلیارد و 34 میلیون مترمکعب تقلیل یافت. امروز اعلام شده آب تحت اختیار کشاورزی باید به 387 میلیون متر مکعب برسد اما از نظر فنی چنین چیزی امکان پذیر نیست.

وی اذعان داشت طبق محاسبه‌های انجام شده، حداقل 670 میلیون مترمکعب آب مورد نیاز کشاورزی استان است که در حال حاضر 530 میلیون مترمکعب کل آب چاه‌ها می‌باشد. یعنی در حال حاضر هم 36 درصد تنش آبی داریم.

یاسائی، معاونت غذا دارو دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به صدور گواهی صادرات گفت: به‌طورکلی سه نوع گواهی بهداشتی، محصولات خام و گلخانه‌ای صادر می‌گردد که 1282 مورد گواهی صادرات محصولات گلخانه‌ای از مرز آستارا  صورت می‌گیرد که 98% نمونه‌ها باید با کشور روسیه مطابقت داشته باشد.

وی در ادامه اذعان داشت: در سال 1403 آزمایش باقیمانده سموم طبق استاندارد جهانی در دانشگاه پزشکی شهید صدوقی یزد صادر میشود. تمام آزمونهای لازم در مورد صحت مواد غذایی در دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد انجام می‌شود که این گواهی‌ها 90روز اعتبار دارد.

یاسائی افزود: با توجه به امکانات موجود در استان نباید پسته را برای اندازه‌گیری میزان آفلاتوکسن به کرمان برد و انجمن صادرکنندگان پسته باید از نماینده اتحادیه اروپا برای مجوز آزایشگاه یزد دعوت نمایند.

در این جلسه همچنین روش شناسایی آفلاتوکسین پسته با طیف‌سنجی تصاویر فراطیفی توسط محمد جغتائی عضو هیئت‌علمی دانشگاه یزد تشریح شد.

دیدگاه ها توسط مدیر سایت بسته شده اند.