تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۴ ساعت ۰۹:۴۳ کد خبر: 11936
در نشست راهکارهای توسعه تجاری با ژاپن به میزبانی اتاق بازرگانی یزد مطرح شد؛

با رفع تحریم‌ها، زمینه جذب سرمایه و فناوری از ژاپن فراهم می شود

نشست راهکارهای توسعه تجارت با ژاپن با حضور رئیس اتاق بازرگانی ایران و ژاپن به میزبانی اتاق بازرگانی یزد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی یزد، در نشست راهکارهای توسعه تجارت با ژاپن فعالان اقتصادی و تجاری بر ضرورت گسترش همکاری‌های دوجانبه، توسعه تجارت و بهره‌گیری از الگوهای پیشرفته ژاپنی تأکید کردند.

رئیس اتاق بازرگانی یزد، در این نشست با اشاره به سابقه درخشان تجاری این استان گفت: یزد در گذشته قطب تجاری مهمی بوده است، مثلا اگرچه گیاه حنا در این شهر کشت نمی شده اما تجارت حنا در یزد رونق داشته است. امروز بسیاری از تاجران به سمت تولید روی آورده‌اند و حدود ۱۳۰ کارخانه خرد کاشی و سرامیک فعال هستند.

مجتبی دستمالچیان با اشاره به سرمایه‌گذاری‌های انجام ‌شده در صنایع فولاد و پلیمر افزود: امروز بازرگانی سودآوری بیشتری دارد و فرایند تولید با ارزش افزوده پایین، افزایش جمعیت کارگری و آلودگی محیطی به همراه داشته است. در حالی که یزد همیشه نخبه‌پرور بوده، استعدادهای تحصیلی بسیاری دارد که باید از آنها بهره برد.

دستمالچیان خواستار توسعه‌ای شد که تجارت در آن محور باشد و افزود: هدف ما بازگرداندن یزد به جایگاه پیشین تجاری خود است.

ژاپن؛ شریکی قابل اعتماد با اشتراکات فرهنگی

رئیس اتاق مشترک ایران و ژاپن، با اشاره به روابط دیرینه دو کشور گفت: ژاپن در ۵۰ سال اخیر همواره جزو ۵ اقتصاد برتر جهان بوده و هیچ‌گاه قصد سوءاستفاده از ایران را نداشته است. این نگاه مثبت در حافظه تاریخی ایرانیان باقی مانده است.

حسین سلاح ورزی به اشتراکات فرهنگی و جغرافیایی یزد و ژاپن اشاره و بیان کرد: مردم هر دو منطقه با شرایط سخت آب‌وهوایی سازگار شده‌اند. معماری سنتی، مهمان‌نوازی و سخت‌کوشی از ویژگی‌های مشترک یزدی‌ها و ژاپنی‌هاست. این شباهت‌ها زمینه‌ساز خواهرخواندگی یزد با شهرهای ژاپنی را فراهم کرده است.

سلاح‌ورزی با اشاره به همکاری‌های آموزشی و فناوری گفت: ژاپن در بهره‌وری و کیفیت سرآمد است و دوره‌های مشترکی برای انتقال این دانش به ایران برگزار شده است. همچنین در حوزه مقاوم‌سازی سازه‌ها و توسعه پایدار همکاری‌هایی صورت گرفته است.

وی با ابراز تأسف از عدم حضور رسمی ایران در اکسپوی ژاپن به دلیل تحریم‌ها، از برنامه‌ریزی برای بازدید هیئت‌های تجاری از این نمایشگاه خبر داد و افزود: امیدواریم با رفع تحریم‌ها، زمینه جذب سرمایه و فناوری از ژاپن فراهم شود.

الگوی توسعه ژاپن؛ راه‌حلی برای ایران

نازنین گرجی دبیر اتاق ایران و ژاپن نیز در این نشست بر ضرورت حفظ روابط با ژاپن به عنوان شریک ۹۰ساله ایران تأکید کرد و گفت: در شرایط تحریم، همکاری با ژاپن در حوزه فناوری و مدیریت چالش‌های اقتصادی حیاتی است.

وی الگوی توسعه ژاپن را شامل پنج مرحله جامعه کشاورزی، جامعه صنعتی، جامعه اطلاعاتی، جامعه دیجیتال و جامعه مبتنی بر داده  دانست.

گرجی به شعار اکسپو ۲۰۲۵ ژاپن، ارتباط زندگی و نجات انسان‌ها اشاره کرد و گفت: این نگاه می‌تواند الهام‌بخش توسعه پایدار در ایران باشد.

وی بر بهره‌گیری از کمک‌های توسعه‌ای ژاپن آموزش مدیریت، توسعه دیجیتال و انتقال دانش در حوزه پایداری تاکید کرد و گفت: یزد این فرصت را دارد تا با بهره‌گیری از فرصت جهانی خود، توسعه صنایع فناوری‌محور، گردشگری و خواهرخواندگی با شهرهای ژاپن داشته باشد.

دیدگاه ها توسط مدیر سایت بسته شده اند.