تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین, ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۲۶ کد خبر: 11380
در دهمین جلسه شورای پژوهشی اتاق بازرگانی یزد عنوان شد؛

با هدف آینده‌پژوهی ابر چالش‌های استان؛ سلسله رویدادهای «یزد آینده، یزد پایدار» برگزار می‌شود

دهمین جلسه شورای پژوهشی اتاق بازرگانی یزد با حضور اعضا و به‌منظور بررسی برنامه‌های پیش رو در سال جدید برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی یزد در این جلسه، با تأکید بر برنامه‌ریزی و آینده‌پژوهی ابر چالش‌های استان با هدف تغییر نگرش، ایجاد فضای گفتمان‌سازی و توانمندسازی، و ارائه راهکارهای اجرایی، مقرر شد سلسله رویدادهایی با سرفصل «یزد آینده، یزد پایدار» برگزار شود. این رویکرد به غنی‌سازی مسیر توسعة استان با دانش ارزشمند کمک می‌کند.

رئیس شورای پژوهشی و رئیس کمیسیون آپفن اتاق بازرگانی یزد با اشاره به اینکه این رویدادها فرصتی فراهم می‌آورد تا متخصصان و صاحبان دانش، نتایج تحقیقات خود را در قالب‌های گوناگون مانند مقاله، کتاب، سخنرانی ارائه دهند تأکید کرد: برای استراتژی توسعة آیندة استان یزد، چه رویکردی باید اتخاذ شود؟ آیا استان باید به سمت خدمات با تکنولوژی بالا حرکت کند؟

غضنفر امیرجلیلی با اشاره به نخبه بودن نیروی انسانی یزد، بر لزوم هدایت آن‌ها به سمت ایجاد روش‌های دارای ارزش افزوده برای صنعت تأکید کرد و گفت: آیندة یزد نیازمند صنایعی کم‌آب خواه است که اقلیم منطقه را در کنار توسعه در نظر بگیرند. در این زمینه، موضوع هوش مصنوعی و توسعة فناوری‌های نوین نیز مورد بحث قرار گرفت.

در این جلسه همچنین پیشنهاد شد که این فضای گفتمان‌سازی با موضوعات تخصصی در نیمة دوم سال اجرایی شود. در این راستا، موضوعاتی مانند تغییرات اقلیمی و زیست‌محیطی و تأثیر آن‌ها بر صنعت مطرح شد. همچنین تأکید شد که برگزاری بیش از ۲۵ نمایشگاه در محل دائمی نمایشگاه‌ها برای امسال برنامه‌ریزی شده است و در صورت همخوانی موضوع، زمان برگزاری رویدادها می‌تواند با محتوای نمایشگاه‌ها هماهنگ شود. پیشنهاد شد که ایده‌پردازی و جذب سرمایه‌گذار از اهمیت بالایی برخوردار است و در صورت انجام کار ارزشمندی در حوزه‌های چالش‌برانگیز یزد در داخل یا خارج از کشور، موضوع به صنایع استان ارائه شود. استان محورهایی برای توسعة بخش خصوصی دارد که می‌تواند مکمل برگزاری رویدادها باشد و در نهایت، سیاست‌گذاران بتوانند از راهکارهای اجرایی ارائه شده در مسیر توسعة یزد بهره ببرند. در پایان، اعضای شورا موضوعات گردشگری و سلامت، نیروی انسانی، تغییرات جمعیتی و مهاجرت را نیز به‌عنوان موضوعاتی برای سلسله رویدادها پیشنهاد کردند.

بازبینی مبالغ حمایت از پایان‌نامه‌های ارشد و دکتری سال ۱۴۰۴

دستور کار بعدی جلسه در خصوص بازبینی مبالغ حمایت از پایان‌نامه‌های ارشد و دکتری سال ۱۴۰۴ بود. در همین راستا پایان‌نامه‌هایی تأیید و حمایت می‌شوند که نتایجشان راهکارهای عملی برای رفع مشکلات و موانع موجود ارائه دهد یا پیشنهاداتی برای نوآوری، توسعه بازار و افزایش بهره‌وری در صنعت، معدن، بازرگانی یا کشاورزی داشته باشد. در پروژه‌های تأییدشده، ناظر صنعتی به‌عنوان ناظر، پروژه را نظارت و راهنمایی می‌کند.

در ادامة جلسه، طرحی برای ساخت بازی‌های موبایلی باهدف توانمندسازی در حوزة بازاریابی و فروش ارائه شد. مطرح شد که ترکیب این بازی‌ها با آموزش‌های تخصصی می‌تواند اثربخشی آموزش را افزایش دهد. در این راستا، در مورد دانش کاربردی، پیشینه و تولید محتوای تخصصی برای ساخت بازی بحث و تبادل نظر صورت گرفت. تأکید شد که اگر قرار است بازی تخصصی تدوین شود، باید موانع موجود برای نوع محصول تولید شده در کشور هدف، به‌عنوان‌مثال در حوزة صادرات، مسائلی مانند مواجهه با رقبا در بازار و فرودگاه، و رفتار مصرف‌کننده در کشور هدف و سایر موضوعات مرتبط در بازی گنجانده شود. به‌عنوان‌مثال، یک صادرکننده که قصد دارد میوه به کشوری صادر کند، باید بداند چه اقداماتی انجام دهد. در این بازی‌ها باید موانع، فرصت‌ها و شناخت کشور هدف در نظر گرفته شود. در پایان، همچنین تأکید شد که اگر این بازی‌ها بتوانند فرهنگ مدیریت مصرف آب و انرژی را بهینه کنند، بسیار ارزشمند خواهند بود.

داستان کارآفرینان موفق یزد بسیار مهم است و در پایان جلسه بر لزوم محتواسازی در این حوزه تأکید شد. پیشنهاد شد که مجموعه تاریخ شفاهی کارآفرینان در قالب‌های مختلف شامل فیلم مستند، کلیپ کوتاه، تصاویر و کتاب، از طریق پرسش سؤالات تخصصی و جمع‌آوری توصیه‌های بزرگان صنعت، تولید شود.

دیدگاه ها توسط مدیر سایت بسته شده اند.