تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند, ۱۴۰۳ ساعت ۰۹:۳۵ کد خبر: 10864
در کارگروه تخصصی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان یزد بررسی شد؛

چالش‌ اصلاح عناوین شغلی در واحدهای تولیدی یزد

کارگروه تخصصی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان  به‌منظور بررسی چالش‌های واحدهای تولیدی در زمینه اصلاح عناوین شغلی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی یزد، رئیس اتاق یزد در این جلسه اعلام کرد که در قراردادهای منعقد شده بین کارگر و کارفرما، عنوان شغلی مشخص شده و این قرارداد به امضای طرفین می‌رسد.

مجتبی دستمالچیان تصریح کرد: سازمان تأمین اجتماعی نیز حق بازرسی دارد و می‌تواند عناوین شغلی را بررسی کند. اما متأسفانه، تأمین اجتماعی به ۲۰ یا ۳۰ سال قبل رجوع کرده و معتقد است که مغایرت‌هایی در عناوین شغلی وجود دارد. وی افزود: فشارها در یزد بیشتر از سایر استان‌هاست و اداره بهداشت و تأمین اجتماعی با کارفرما همکاری نمی‌کkn.

محمدرضا علمدار یزدی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استان، بر لزوم اتخاذ تصمیمات خاص در شرایط ویژه تأکید کرد و خواستار توجه به صنعتگران شد.

 او بیان کرد: تأمین اجتماعی باید در مسائل مرتبط با عناوین شغلی و مشاغل سخت و زیان‌آور همراهی بیشتری داشته باشد.

علی‌اکبر توحیدی، نماینده کانون کارفرمایان، به مشکل مشاغل سخت و زیان‌آور اشاره کرد و گفت: پس از پایان جنگ تحمیلی، انگیزه سرمایه‌گذاری کاهش یافته و قوانین مربوط به مشاغل سخت به تمام مشاغل تعمیم داده شده است.

او افزود که ۵۳ درصد از بازنشستگان کشور مشاغل سخت و زیان‌آور هستند.

علی‌اصغر بیگی، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی یزد، تاکید کرد: مشکلات موجود ناشی از اشتباهات در پرونده‌های کارگران است که به‌صورت دستی بوده و اکنون سیستماتیک شده‌اند.

او تأکید کرد که کارفرما عنوان شغلی را به‌درستی درج می‌کند و تأمین اجتماعی نباید به مدارکی از گذشته رجوع کند. علی فرشادپور، رئیس کمیسیون بازرگانی داخلی و واردات اتاق یزد، انتقاداتی به روند موجود وارد کرد و گفت: حق بیمه جزء پرداختی کارفرما به کارگر است و تأمین اجتماعی نمی‌تواند خودسرانه اقدام کند.

 اعظم رحیمی، نماینده سازمان تأمین اجتماعی، با رد نرخ ۳۰ درصد گفت: دیوان عدالت اداری صلاحیت بررسی عناوین شغلی را به تأمین اجتماعی داده است.

 او همچنین بر این نکته تأکید کرد که ممکن است در تبدیل پرونده‌های دستی به سیستمی اشتباهاتی رخ داده باشد، اما در صورت شکایت کارگر، مستندات بررسی خواهد شد.

در این جلسه همچنین بر نیاز به اصلاح روندها و همکاری بیشتر بین دستگاه‌ها برای رفع چالش‌های موجود در زمینه عناوین شغلی و حمایت از واحدهای تولیدی تاکید شد.

دیدگاه ها توسط مدیر سایت بسته شده اند.