وبینار توسعه راهکارهای تجارت با چین، دوازدهمین رویداد از مجموعه رویدادهای توسعه صادرات اتاق بازرگانی یزد برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی اتاق بازرگانی یزد، این رویداد با حضور عبدالحمید عادلی رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در چین و علاقهمندان به تجارت با این کشور برگزار شد.
رایزن بازرگانی ایران در چین در ابتدای این نشست آنلاین گفت: اقتصاد چین بزرگتر از مجموع اقتصادهای ژاپن، آلمان و هند است. بزرگترین استان چین، گوانگدونگ، تولید ناخالص داخلی اسمی بزرگتر از اسپانیا دارد. دلتای رودخانه یانگ تسه که مرکز آن شانگهای است و تقریباً تولید ناخالص داخلی بهاندازه آلمان دارد. بااینوجود چین یک بازار واحد و یکپارچه نیست، بلکه مجموعهای از بازارهای فرعی با ویژگیهای جمعیتی، اقتصادی و فرهنگی است.
عبدالحمید عادلی به سیر توسعه چین اشاره کرد و گفت: در فاز نخست، کشور چین سیاست درهای باز را اجرا کرد که محورهای آن کاهش تعرفهها، ایجاد مناطق اقتصادی و پارکهای صنعتی بود. در فاز دوم ایجاد مناطق آزاد تجاری، ایجاد مناطق پردازش صادرات و الحاق به WTO در دستور کار بود و فاز سوم که از سال 2017 آغاز شده و همچنان نیز ادامه داد سیاست درهای باز همه جانبه است.
عادلی به شاخصهای اقتصادی چین طی سال گذشته میلادی نیز اشاره کرد و گفت: تولید ناخالص داخلی 17.52 تریلیون دلار با رشد ٪5.2 و ارزشافزوده بخش صنعت رشد ٪4.6 داشته است. تجارت خارجی نیز 5.93 تریلیون دلار با رشد ٪0.2 بوده است.
وی در خصوص مهمترین اقلام وارداتی و صادراتی کشور چین نیز گفت: محصولات کشاورزی، فراوردههای نفتی، مواد دارویی، کود، محصولات پلاستیکی، کیف و کفش و پوشاک و… در صدر محصولات صادراتی این کشور در سال 2023 میلادی بوده است. اقلام وارداتی در مدت مشابه نیز شامل محصولات کشاورزی، سنگ آهن و کنسانتره، زغال سنگ، نفت خام، فراورده های نفتی، گاز طبیعی و … بوده است.
عادلی تأکید کرد: در نیمه نخست سال 1403 عمده صادارت ایران به چین در بخش پتروشیمی و مواد نفتی بوده و پس از آن صنایع معدنی در رتبه دوم قرار دارد. در مدت مشابه واردات ایران از چین در بخش صنعت و شامل پروپان مایع، اتانول، بوتان مایع، پلی اتیلن و … بوده است.
رایزن بازرگانی ایران در چین همچنین به پتانسیلهای صادراتی ایران به چین اشاره کرد و افزود: لاستیک و پلاستیک، مواد شیمیایی، فلزات، محصولات غذایی فراوری شده، ماهی و صدف، ماشینآلات و… از مهمترین پتانسیلهای صادراتی ایران است که هنوز از تمام این پتانسیل به طور کامل استفاده نشده است. گیاهان دارویی، فرش و صنایعدستی و گردشگری نیز از جمله مواردی است که باید روی آن سرمایهگذاری بیشتری صورت بگیرد.
عادلی در بخش دیگری از سخنان خود به سیاستها و مقررات دولت و قوانین مرتبط با حوزه تجارت پرداخت و تأکید کرد: اگرچه ورود چین به سازمان جهانی تجارت در سال 2001 به آزادسازی فضای تجارت چین تا حدودی کمک کرده است، اما بسیاری از صنایع همچنان درگیر قوانین و مقررات هستند.
وی در خصوص ویژگیهای ورود به بازار چین گفت: اولین گام مؤثر و بهترین استراتژی برای ورود به بازار چین شناسایی موقعیت جغرافیایی و بازارهای هدف و یافتن بهترین مکان است. بهعنوانمثال درحالیکه پکن در زمینه فناوری اطلاعات، ارتباطات، الکترونیک پیشرو است؛ شانگهای در زمینه پتروشیمی، مواد شیمیایی، دارویی، خودرو، دستگاههای الکترونیکی، مالی و استان ژجیانگ در صنعت سبک، پلاستیک، پارچه، پوشاک، اسباببازی، متالورژی، لوازمخانگی، مبلمان، وسایل آشپزخانه زبانزد هستند.
عادلی همچنین به موضوع عوارض گمرکی اشاره کرد و گفت: تعرفه گمرکی سال 2019 چین شامل عوارض واردات و صادرات است و در مجموع 8،549 قلم کالا در این فهرست قرار دارد. عوارض گمرکی بر اساس ارزش یا مقدار محاسبه میشود. نرخ عوارض قراردادی برای کالاهایی اعمال میشود که از کشورهایی وارد شدهاند که توافقنامههای تجاری منطقهای با چین دارند که شامل شروط ترجیحی نسبت به نرخ عوارض هستند. تاکنون چین با بیش از 20 کشور یا منطقه توافقنامههای تجارت آزاد دوجانبه یا چندجانبه را امضا کرده است. کالاهای وارداتی از این کشورها و مناطق مشمول نرخ متعارف است.
وی تصریح کرد: عوارض صادرات فقط بر چند محصول منبعمحور و کالاهای نیمهساخته اعمال میشود. از اول ژانویه سال 2019 چین وضع عوارض صادرات بر 108 کالای خام صادراتی با نرخ ثابت و بدون تغییر را ادامه داد. در این میان مالیات بر صادرات برای 94 کالا مانند کود، سنگ آهن و غیره لغو میشود.
نحوه ثبت شرکت در چین، چگونگی یافتن مشتری در بازار چین و روشهای برقراری ارتباط، پروتکلهای برگزاری جلسات در چین و نحوه فروش محصولات از طریق پلتفرمهای آنلاین چین از دیگر مواردی بود که عادلی به آن اشاره کرد.
در بخش پایانی این وبینار، رایزن بازرگانی ایران در چین به پرسشهای شرکتکنندگان در خصوص فرصتهای تجاری چین، نوع کالاهای صادراتی و نحوه ایجاد ارتباط با بازرگانان چینی پاسخ داد.
دیدگاه ها توسط مدیر سایت بسته شده اند.