سوالات متداول حوزه حقوقی

سوالات متداول مربوط به حوزه داوری

در چه صورتی مرکز داوری اتاق یزد میتواند به عنوان مرجع در دعاوی تجار دخالت کند؟

در مواردی که طرفین قصد دارند به داوری مرکز مراجعه نمایند، می‌توانند از متن ذیل که به عنوان شرط داوری تهیه شده استفاده نمایند: “کلیه اختلافات و دعاوی ناشی از این قرارداد و یا راجع به آن از جمله انعقاد، اعتبار، فسخ ،خاتمه قرارداد، نقض عهد، تفسیر یا اجرای آن به مرکز داوری اتاق ایران دفتر کرمان ارجاع می گردد که مطابق با قانون اساسنامه و آئین داوری آن مرکز بر اساس مقررات حاکم و عرف تجاری بصورت قطعی و لازم الاجراء حل و فصل گردد. شرط داوری حاضر، موافقتنامه ای مستقل از قرارداد اصلی تلقی می‌شود و در هر حال لازم الاجراء است.”

برای جزییات بیشتر روی لینک کلیک کنید

هزینه داوری چقدر است؟ | محاسبه آنلاین تعرفه داوری

هزینه های اداری و حق الزحمه های داور یا داوران از طریق لینک زیر قابل محاسبه است

https://arbitration.ir/arbitration/arbitration-costs/

سوالات متداول مربوط به حوزه صادرات و واردات

گروه بندی کالای های وارداتی جهت تخصیص ارز به چه نحو است و اینکه ارز دولتی به کدام یک از این گروه ها تعلق می گیرد؟

به طور کلی ۴ گروه کالا تحت عناوین گروه ۲۱ (کالاهای اساسی)، ۲۲ (ماشین‌الات)، ۲۳ (سایر موارد) و ۲۴ (کالاهای ممنوعه) وجود دارد که تخصیص ارز تنها به گروه ۲۱ یعنی کالا های اساسی تعلق می‌گیرد.

چگونه میتوان برای صادرات کالای خود اطلاعاتی در رابطه با بازار هدف و آمار صادرات کالای مورد نظر را به دست آورد؟

برای دریافت اطلاعات و مجوزهای لازم ابتدا کد تعرفه هر محصول را مشخص نموده و پس از یافتن کد تعرفه برای اطلاع از بازار هدف می‌توانید به سایت گمرک جمهوری اسلامی ایران مراجعه نمایید و در قسمت آمار با دسترسی به هردو آمارهای سال جاری و سال های قبل به تفکیک واردات و صادرات و همچنین کد تعرفه به کشورهای مبدا و مقصد دسترسی داشته باشید. هم چنین میتوان با از طریق اتاق های مشترک بازرگانی ایران و کشور هدف و یا قسمت راهنمای تجاری اتاق بازرگانی به آدرس https://dir.tccim.ir/ این اطلاعات را به دست آورد.

برای صادرات کالای مورد نظر خود چگونه در رابطه با کد تعرفه کالا، ممنوع نبودن صادرات آن و مجوز های مربوطه اطلاعات کسب کنیم؟

مراجعه به سایت سازمان توسعه تجارت ایران و بخش مربوط به راهنمای کالا و خدمات تجاری به آدرس  www.tpo.ir/products  اطلاعاتی را در رابطه با شاخص ‏های کلی محصولات موردنظر خود مانند کد تعرفه مربوطه، استانداردهای رایج داخلی و بین‏ المللی، شاخص ‏های تجاری جهانی، کشورهای عمده صادرکننده و واردکننده، شرکای تجاری ایران، فرصت‏ ها و تهدیدات صادرات کالای مربوطه، پیشنهادات و راهکارهای توسعه صادرات کالا و منابع اطلاعات تجاری دریافت کنید.

مقصود از HS code برای صادرات کالا چیست و چگونه می توان کد آن را برای محصول مورد نظر خود پیدا کرد؟

HS Code یا کد بین المللی کالا یک سیستم عملکرد برای استانداردسازی، طبقه‎‌بندی، کنترل و شناسایی محصولات صادراتی و وارداتی است. تمامی موارد مربوط به اقدامات غیر تعرفه‌‌ای و اقدامات تعرفه‌‌ای مربوط به تجارت بین المللی و سایر فعالیت‌های اقتصادی و تجاری، نگهداری و بررسی آمار گمرک در سیستم کد بین المللی کالا یا HS Code قرار دارد و با توجه به کد بین المللی کالا این آمار تهیه و استخراج می‌شود. در ایران نیز این دسته‌بندی‌ها در کتاب مقررات صادرات و واردات ایران که توسط توسط دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت ایران تهیه شده، نوشته شده است. این کتاب نیز مانند نسخه بین المللی آن دارای ۹۸ فصل و ۲۱ قسمت بوده که طی آن‌ها کدهای تمام محصولات در فرمت‌های دو رقمی تا هشت رقمی مشخص شده‌اند. این کد‌ها و شماره گذاری‌ها به طور سالیانه به روز رسانی می‌شوند و برای اطلاع رسانی به صادرکنندگان و واردکنندگان، هر سال نسخه جدید کتاب بازنشر می‌گردد.

برای واردات و صادرات محصولات خود، از چه طریقی می توان از قوانین و مراحل واردات یا صادرات به آن کشور اطلاع پیدا کرد؟

در رابطه با شرایط واردات و صادرات می توان از منابع رسمی هر کشور اطلاعات را استخراج کرد و هم چنین می توان با مراجعه به وبگاه رسمی مرکز تجارت بین المللی به آدرس www.macmap.org اطلاعات مربوطه را به دست آورد به نحوی که با وارد کردن نام کشور مبدا و کشور مقصد اطلاعات، مراحل و شرایط صادرات یا واردات در کشور های مختلف گردآوری شده است.

نحوه قیمت گذاری کالاهای صادراتی به چه نحو است؟

به موجب ماده ۱۶ قانون امور گمرکی، ارزش کالا های صدوری عبارت است از قیمت فروش کالا برای صدور به اضافه هزینه بیمه، باربری و حمل و نقل و سایر هزینه هایی که به آن کالا تا خروج از قلمرو گمرکی تعلق می گیرد و از روی سیاهه و اسناد تسلیمی صادرکننده تعیین می شود. هم چنین تبصره ۲ ماده ۲۲ آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی تعیین شده است که به منظور تعیین ارزش کالای صادراتی، کارگروهی متشکل از نمایندگان گمرک ایران و دستگاه های ذی ربط شامل اتاق بازرگانی، سازمان توسعه تجارت و وزارتخانه مربوطه تشکیل می شود.

آخرین ضوابط و شرایط وزارت صمت برای ثبت سفارش جدید و واردات کالا به کشور به چه نحو است؟

بر اساس آخرین مصوبات وزارت صنعت، معدن و تجارت امکان ثبت سفارش جدید برای واحد های بازرگانی تا اطلاع ثانوی ممنوع است مگر آنکه واحد های تولیدی اولا برنامه تولید سال ۱۴۰۳ خود را در بخش تجارت داخلی ثبت کرده باشند و ثانیا این برنامه به تایید سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و دفاتر تخصصی مربوطه رسیده باشد. البته لازم به ذکر است کالاهای مربوط به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و هم چنین وزارت جهاد کشاورزی مشمول این مصوبه نمی باشند.

پس از دریافت کارت بازرگانی، نخستین گام برای صادرات محصول خود چیست؟

پس از دریافت کارت بازرگانی خود، ابتدا باید محصول صادارتی را از حیث اینکه در زمره کالاهای ممنوعه نمی باشد، مورد بررسی قرار داد و مهم ترین گام برای صادارت محصولات خود، پیدا کردن شریک تجاری می باشد. برای شناسایی و یافتن شرکای بالقوه تجاری میتوان از داریکتوری اعضای اتاق های بازرگانی کشورهای هدف که بر حسب نوع فعالیت طبقه بندی شده اند، استفاده کرد یا به از طریق سایت مرکز تجارت بین المللی به آدرس   www.trademap.org به فهرست واردکنندگان کالا به کشور مقصد مورد نظر دسترسی پیدا کرد به نحوی که با انتخاب گزینه واردات و درج کد تعرفه محصول و انتخاب نام کشور واردکننده، سری زمانی واردات محصول مورد نظر در کشور مشخص شده نمایش داده می شود.

اشخاص دارای کارت بازرگانی برای ورود کالا به کشور، چه نوع هزینه هایی و مبالغی را می بایست به گمرک پرداخت کنند؟

وجوهی که بابت واردات کالا می بایست پرداخت گردد، عموما به دو قسم تقسیم می شود. (۱) وجوهی که توسط گمرک وصول می شود و مشتمل بر حقوقی ورود طبق جدول تعرفه گمرکی، ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده، ۱ درصد عوارض هلال احمر و ۴ درصد مالیات علی الحساب می شود. (۲) هزینه های مربوط به تخلیه، بارگیری، انبارداری و استاندارد که توسط شرکت ارائه دهنده خدمت مربوط با توجه به وزن کالا اخذ می شود.

سوالات متداول مربوط به حوزه تامین اجتماعی

آیا کارفرما می تواند نام خود را ذیل کارمندان شرکت برای لیست بیمه تامین اجتماعی قرار دهد؟

به موجب تبصره (۵) الحاقی به ماده (۴) قانون تأمین اجتماعی کارفرمایان اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند بیمه شوند. با توجه به تعریف فوق بیمه کارفرمایان از نوع بیمه اجباری نبوده بلکه از نوع بیمه حرف و مشاغل آزاد است و چنانچه شرکت دارای پرسنل دیگری نیز باشد که مشمول بیمه اجباری هستند، می توانند در زمره لیست پرسنل کارکنان شاغل با نرخ ۲۷% لیست و حق بیمه ارائه نمایند.

آیا اضافه کاری ماهیانه پرسنل که هر ماه مبلغ ثابتی نیست مشمول پرداخت حق بیمه می باشد؟ پاداش های غیر مستمر پرسنل که هر دو ماه پرداخت شود مشمول پرداخت حق بیمه می باشد؟ پاداش بهره وری ماهیانه پرسنل که مبلغ ثابتی نیست مشمول پرداخت حق بیمه می باشد؟

اضافه کار اعم از ثابت یا غیر ثابت جزء اقلام مشمول کسر حق بیمه است و در ریز دستمزد به هنگام تعهدات کوتاه مدت و یا بلند مدت (بازنشستگی) مؤثر است. در ارتباط با پاداش ها نیز علی القاعده مشمول کسر حق بیمه می گردند به استثنای عیدی پایان سال و پرداخت های مناسبتی و اعیاد و هم چنین پاداش افزایش تولید با رعایت ماده ۴۷ قانون کار که معاف از پرداخت حق بیمه هستند.

در صورت انعقاد قرارداد با پیمانکار خارجی جهت تامین ماشین آلات و تجهیزات فنی، بدون آنکه شرکت خارجی در ایران کد کارگاهی یا نمایندگی داشته باشد، مشول ضرایب بیمه تامین اجتماعی می شود؟

در صورتی که موضوع قرارداد با پیمانکار خارجی در خارج از کشور ایران انجام شود طبق مصوبه ۲۴/۱/۱۳۷۰ مشمول ضرایب حق بیمه نخواهد شد و اگر موضوع قرارداد در داخل کشور انجام شود مشمول حق بیمه تامین اجتماعی میگردد. البته لازم به ذکر است در صورتی که پرسنل پیمانکار خارجی دارای تابعیت خارجی بوده و در کشور متبوع خود نیز پوشش بیمه کامل داشته باشند، صرفا از این اشخاص ۳ درصد حق بیمه حوادث مطالبه می گردد. بنابراین در مورد پرسنل دارای تابعیت ایرانی و قراردادهای پیمانکاری که در داخل کشور انجام می شود تایع مقررات عام تامین اجتماعی و مشمول ضرایب یا حق بیمه خواهد بود.

در صورتی که شرکت با اخذ CMR نسبت حمل و نقل بین المللی جاده ای برای محصولات صادراتی خود اقدام کرده باشد پرداخت حق بیمه آن به چه نحو است؟

به موجب بخشنامه تنقیح و تلخیص بخشنامه (۱۱) جدید درآمد و ملحقات آن به شماره ۴۱۹۵/۹۹/۱۰۰۰ مورخ ۵/۱۵/۱۳۹۹ حمل و نقل کالاهای صادراتی نسبت به آن قسمتی که خارج از کشور انجام شده است معاف از پرداخت مالیات است لیکن بند یک از قسمت نهم جدول بخشنامه فوق الذکر نسبت به آن قسمتی که حمل و نقل در داخل کشور بوده است، شمول کسر حق بیمه می شود.

استخدام بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی در شرکت به چه نحو است؟

در صورتی که شخص در سایر صندوق های بازنشستگی به غیر از تامین اجتماعی مانند صندوق بانک ها و صندوق های کشوری و لشکری بازنشسته گردد، اشتغال وی بلامانع است لیکن بر اساس بند ۱۵ ماده ۲ قانون تامین اجتماعی، اشتغال «تمام وقت» بازنشتگان تامین اجتماعی ممنوع است لیکن مستندا به دادنامه شماره ۹۰ دیوان عدالت عداری استخدام نیمه وقت بازنشستگان تامین اجتماعی تا سقف ۶۰ الی ۶۲ ساعت در ماه بلامانع است.

یکی از شرایط صدور یا تمدید کارت بازرگانی، داشتن کد کارگاه تامین اجتماعی است. در صورتی که بازرگان شخص حقیقی باشد و کارمندی نداشته باشد چه اقدامی باید انجام شود؟

به موجب ماده (۱) آیین نامه، طرز تنظیم صورت مزد و حقوق موضوع ماده (۳۹) قانون تأمین اجتماعی، کسب و کار هایی که فعالیت اقتصادی دارند مکلفند حداکثر ظرف ۱۵ روز از زمان تاسیس کارگاه،  به نزدیک‌ترین شعب بیمه تأمین اجتماعی مراجعه کرده و با ارائه مدارک مورد نیاز و تشکیل پرونده مطالباتی، نسبت به دریافت کد کارگاهی تامین اجتماعی اقدام کنند. این اقدام ارتباطی به داشتن یا نداشتن کارگر ندارد. از سوی دیگر برای تمدید کارت بازرگانی نیز استعلام از سازمان تامین اجتماعی لازم بوده و داشتن کد کارگاه در سیستم تامین اجتماعی ضروری است.

حداقل ساعت کاری بیمه در ماه چند ساعت است؟

بر اساس ماده ۵۱ قانون کار ساعات کاری برای پرسنل تمام وقت ۴۴ ساعت در هفته می باشد و کارفرما مکلف است بر اساس میزان کارکرد بیمه شده، لیست و حق بیمه ایشان را ارسال و واریز نماید. بنابراین در خصوص پرسنل نیمه وقت و مزد ساعتی، بدون در نظر گرفتن حداقل ساعات کاری، کارفرما مکلف است جمع ساعات کاری را بر اساس قرارداد تجمیع و تبدیل به روز و به نسبت روزهای محاسبه شده اقدام به ارسال لیست و حق بیمه نماید.

مقصود از کارگاه ثابت چیست و این نوع از کارگاه ها از چه معافیت هایی در بیمه تامین اجتماعی برخوردارند؟

کارگاه متعلق به پیمانکار که منحصراً به منظور اجرای عملیات موضوع پیمان تأسیس نگردیده، دارای ماهیت دائمی بوده به نحوی که در آن یک فعالیت اقتصادی به صورت مستمر با بهره‌گیری از نیروی انسانی و وسایل مادی برای ارائه خدمات به مراجعان انجام می‌شود.  بنابر ماده (۴۰) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقاء نظام مالی کشور و مطابق بند‌های (۱۲) و (۱۳) بخشنامه تنقیح و تلخیص ضوابط بیمه‌ای مقاطعه‌کاران، تاکید شده است که مبنای محاسبه و مطالبه حق بیمه در مورد پیمان‌هایی که دارای کارگاه‌های صنعتی، خدمات تولیدی یا فنی و مهندسی ثابت هستند و اجرای عملیات پیمان توسط افراد شاغل در همان کارگاه انجام می‌شود، بر اساس صورت مزد و حقوق ماهیانه کارکنان و بازرسی، حسب مورد برابر بند‌های ۱۴ و ۱۵ بخشنامه موصوف بوده و مفاصاحساب اینگونه قرارداد‌ها بدون اعمال ضریب صادر می‌شود. لازم به ذکر است که قرارداد های مربوط به حمل کالا از کارگاه ثابت به محل دیگر و هم چنین قراردادهای مربوط به نصب تجهیزات که خارج از کارگاه ثابت انجام می شودُ مشول این معافیت نیستند.

سوالات متداول مربوط به حوزه حقوق کار

در صورتی که کارگر در هر ماه، یک نوبت شب کاری داشته باشد و در طول سال این اتفاق بیفتد به وی نوبت کاری تعلق می گیرد؟

باعنایت به ماده 55 قانون کار ، کار نوبتی عبارت است از کاری که درطول ماه گردش داشته باشد و به نحوی که نوبت های آن درصبح ، عصروشب واقع شود. از انجائیکه درطول ماه یک بار آن هم درشب واقع شده است ، نوبت کارتلقی نشده و فقط مستحق دریافت شب کاری موضوع ماده 58 قانون کار به نسبت ساعت کارانجام شده درشب میگردد.

چه حوادثی به عنوان «حوادث ناشی از کار» محسوب می شود؟

مطابق ماده 60 قانون تامین اجتماعی حوادث ناشی از کار حوادثی است که در حین انجام وظیفه و به سبب آن برای بیمه شده اتفاق می افتد مقصود از حین انجام وظیفه تمام اوقاتی است که بیمه شده در کارگاه یا موسسات وابسته یا ساختمان ها و محوطه آن مشغول کار باشد و یا به دستور کارفرما در خارج از محوطه کارگاه عهده دار انجام ماموریتی باشد اوقات مراجعه به درمانگاه و یا بیمارستان و یا برای معالجات درمانی و توانبخشی و اوقات رفت و برگشت بیمه شده از منزل به کارگاه جز اوقات انجام وظیفه محسوب می گردد مشروط بر اینکه درزمان عادی رفت و برگشت به کارگاه اتفاق افتاده باشد حوادثی که برای بیمه شده حین اقدام برای نجات سایر بیمه شدگان و مساعدت به آنان اتفاق می افتد حادثه ناشی از کار محسوب می شود.

مقصود از کارگاه های خانوادگی چیست و اینکه آیا مشمول قانون کار هستند؟

کارگاه های خانوادگی مشمول قانون کار نخواهند بود ، عدم شمول قانون کار نسبت به‌ کارگران کارگاههای خانوادگی، موضوع‌ ماده (188) این قانون، محدود به مواردی‌ است که کار در این کارگاهها منحصرا توسط صاحب کار و همسر و خویشاوندان‌ نسبی درجه یک از طبقه اول وی انجام‌ شود. بدین لحاظ چنانچه در این قبیل‌ کارگاهها افرادی که قانوناً جزء همسر و خویشاوندان نسبی درجه یک از طبق اول‌ کارفرما محسوب نمی‌شوند بکار گمارده‌ شوند کارگاه مربوط از شمول تعریف‌ کارگاههای خانوادگی خارج و کلیه افراد شاغل در آن اعم از صاحب کار و همسر و خویشاوندان نسبی درجه یک از طبقه اول‌ وی و افراد دیگر شاغل در کارگاه بشرط داشتن تبعیت‌های حقوقی و اقتصادی با صاحب کار(کارفرما) مشمول مقررات‌ قانون کار خواهند بود..

حق بیمه مدیر عامل و هیئت مدیره که از شرکت حقوقی دریافت نمی کنند به چه نحو است؟

حسب مفاد مواد (2) و (3) قانون کار، رابطه کارگری و کارفرمایی با احراز سه ویژگی شخصی بودن انجام کار، تبعیت حقوقی (رابطه دستوری) و تبعیت اقتصادی (رابطه مزدی) محقق می شود و در صورت فقدان هر یک از این شرایط شخص کارگر محسوب نمی شود. نظر به اینکه مدیر عامل یا اعضای هیات مدیره شخص حقوقی بر خلاف کارگران مشمول قانون کار می توانند بطور مجانی انجام وظیفه نمایند و نیز در مقابل اشخاص ثالث مسئولیت دارند لذا فاقد رابطه دستوری و مزدی موضوع مواد فوق با کارفرما می باشند و در نتیجه کارگر مشمول قانون کار محسوب نمی شوند. بنابراین:

  • به موجب تبصره (5) الحاقی ماده (4) قانون تامین اجتماعی مصوب 01/25/1387 مجلس شورای اسلامی: بیمه کارفرمایان اشخاص حقیقی و حقوقی (اعم از اینکه حقوق دریافت نمایند یا حقوق دریافت ننمایند)، اختیاری است. لکن چنانچه کارفرمایان مذکور تمایل به بیمه شدن نزد سازمان تامین اجتماعی داشته باشند، طبق بخشنامه شماره 9 فنی بایستی با سازمان مذکور قرارداد بیمه حرف و مشاغل آزاد منعقد نمایند و پس از انعقاد قرارداد بیمه حرف و مشاغل می توانند نام خود را در ردیف اول لیست بیمه کارکنان درج و با نرخ حق بیمه 27% حق بیمه متعلقه را پرداخت نمایند.
  • نظر به اینکه کارفرمایان موصوف مشمول قانون کار نیستند، 3% بیمه بیکاری به آنها تعلق نمی گیرد.
  • کارفرمایان مذکور چنانچه در کارگاه یا شرکت دیگری غیر از کارگاه یا شرکتی کارفرمای آن محسوب می گردند، اشتغال داشته باشند و این اشتغال محرز شود، منعی برای بیمه پردازی اجباری آنها وجود ندارد.

در صورتی که کارفرما لوازم و تجهیزات ایمنی را در اختیار کارگر قرارداده و و بر اثر عدم استفاده از این تجهیزات حادثه ای در محل کار روی دهد، تقصیر بر عهده چه شخصی است؟

به موجب تبصره 2 ماده 95 قانون کار چنانچه کارفرما یا مدیران واحدهای موضوع ماده 85 این قانون برای حفاظت فنی و بهداشت کار وسایل و امکانات لازم را در اختیار کارگر قرار داده باشند و کارگر با وجود آموزش های لازم و تذکرات قبلی بدون توجه به دستورالعمل و مقررات موجود از آن ها استفاده ننماید و همین عامل از علل بروز حادثه باشد کارفرما در این خصوص مسئولیتی نخواهد داشت.

کارگاه های تولیدی و صنعتی از چه زمانی مکلف به تهیه طرح طبقه بندی مشاغل هستند؟

با توجه به بخشنامه شماره 12096 مورخ 2/9/74 معاونت تنظیم روابط کار وزارت کار و امور اجتماعی و در اجرای ماده 1 آئین نامه اجرایی تبصره 1 ماده (49) قانون کار واحد هایی که از 1/4/1375 به بعد به حد نصاب 50 نفر کارگر یا بیش از آن می رسند، مشمول اجرای طرح می شوند و زمان رسیدن به حد نصاب 50 نفر کارگر، زمان شمول اجرای طرح می باشد.

بر اساس قانون کار، اصافه کاری به چه نحو محاسبه می شود؟

اساساً محاسبه اضافه کاری بر مبنای مزد یک ساعت به علاوه چهل درصد صورت می گیرد به عبارت دیگر مزد یک ساعت اضافه کاری برابر است با مزد یک ساعت کار عادی به اضافه 40% فوق العاده اضافه کاری که در این زمینه شیوه قانونی محاسبه که در اجراء با عملکرد کارفرمایان و مراجع حل اختلاف هماهنگی دارد به شرح زیر بیان می گردد.
مزد روزانه = 30÷ مزد ماهانه
مزد یک ساعت کار عادی = 7 ساعت و20دقیقه (33/7)÷ مزد روزانه
مزد یک ساعت اضافه کاری = 40% مزد یک ساعت کار عادی + مزد یک ساعت کار عادی

پرداخت حق بیمه مشاغل سخت و زیان آور به چه نحو است؟

به استناد ماده 14 آیین‌نامه اجرایی بند (5) جزء (ب) ماده واحده قانون اصلاح تبصره (2) ماده (76) قانون تأمین اجتماعی کارفرما مکلف است پس از احراز شرایط بازنشستگی بیمه شده شاغل در کارگاه وی، معادل چهار درصد (4%) میزان مستمری برقراری بیمه شده و4% حق بیمه به موجب استفساریه (7300 روز ) نسبت به سنوات اشتغال او در مشاغل سخت و زیان‌آور را که توسط صندوق تأمین اجتماعی محاسبه و مطالبه می‌گردد به طور یکجا به سازمان یاد شده پرداخت نماید.

آیا اگر حق سنوات کارگر سالانه بازخرید و پرداخت شود، طبق قانون در هنگام تسویه حساب کارگر، سالهای پرداختی مشمول علی الحساب خواهند بود؟

چنانچه حق سنوات سالانه و در پایان قرارداد دقیقا محاسبه، تسویه و پرداخت گردد و کارگر طبق قرار داد جدید در سال آتی مشغول بکار شود، مشمول علی الحساب سنوات نخواهد بود.

در صورتی که قرارداد با کارگر موقت بوده و مثلا به صورت سه ماه یکبار باشد لیکن این قرارداد به دفعات تمدید گردد و مدت آن از یکسال بیشتر شود، مشمول سنوات خدمتی خواهد شد؟

از سال 1392 در بخشنامه دستمزد شورای عالی کار تصویب شد که پایه سنوات خدمت به کارگرانی که بیش از یکسال سابقه خدمت در کارگاه را دارند پرداخت گردد به عنوان مثال کارگری اردیبهشت 1402  استخدام شده، در اردیبهشت  1403 سابقه این فرد در کارگاه یک سال می شود، چه به صورت قرارداد کار موقت باشد وچه بصورت قرارداد دائم ، بایستی پایه سنوات پرداخت گردد.