وبینار توسعه راهکارهای تجارت با ویتنام، پانزدهمین رویداد از مجموعه رویدادهای توسعه صادرات اتاق بازرگانی یزد برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی اتاق بازرگانی یزد، این رویداد با حضور رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در ویتنام و رئیس مرکز تجاری ایران در ویتنام و علاقهمندان به تجارت با این کشور برگزار شد.
رایزن بازرگانی ایران در ویتنام در خصوص تجارت خارجی ویتنام گفت: حجم واردات این کشور طی 11 ماه سال 2024 346 میلیارد دلار و صادارت در همین بازه زمانی 370 میلیارد دلار بوده است و در واقع تراز تجاری ویتنام مثبت است.
محسن رضایی پور افزود: عمده شرکای تجاری ویتنام طی سال گذشته میلادی به ترتیب کشورهای چین، آمریکا، کره جنوبی، کشورهایی اروپایی و ژاپن بودهاند.
وی به محصولات صادراتی و وارداتی ویتنام نیز اشاره کرد و گفت: محصولات الکترونیکی، انواع تلفن، ماشینآلات، محصولات نساجی و کفش در صدر محصولات صادراتی این کشور هستند و در مقابل محصولات الکترونیکی کامپیوتر، ماشینآلات، پارچه، فولاد و مواد پلاستیک عمده محصولات وارداتی ویتنام را تشکیل میدهند.
رضایی پور با اشاره به اینکه حجم مبادلات ایران و ویتنام با شروع ویروس کووید بسیار کاهش یافت گفت: از سال 1400 حجم مبادلات رو به افزایش است البته هنوز به میزان مبادلات پیش از کرونا نرسیده است. با این حال طی 8 ماهه نخست سال جاری حجم مبادلات دو کشور بیش از 94 میلیون دلار بوده است. در این میان قهوه، فلفل سیاه، لاستیک و دارچین اصلی ترین محصولات وارداتی به ایران بودند و در مقابل ایران قیر، خشکبار، محصولات حیوانی و مواد پلیمری به ویتنام صادر کرده است.
رایزن بازرگانی ایران در ویتنام همچنین به فرصتهای تجاری بازار ویتنام برای کالاهای ایرانی اشاره و تأکید کرد: همجواری ویتنام با بازار بزرگ چین که به طور سنتی معبری برای عبور کالاهای ایرانی به چین محسوب میشود از فرصتهای خوب این منطقه است. امکان بهرهمندی از موقعیت و امتیاز ویتنام در یکپارچگی با كشورهاي آسهآن و جنوب شرق آسيا در زمينههاي تجاري، همچنین موافقتنامه تجارت آزاد این کشور میتواند فرصت مناسبی برای حضور کالاهای ایرانی در بازار ویتنام باشد.
رضایی پور در بخش دیگری از سخنانش به چالشهای تجارت با ویتنام اشاره کرد و گفت: مشکلات ناشی از تبعیت ویتنام از تحریم ظالمانه بلوک غرب بخصوص در صدور مستقیم فرآوردههای نفتی و پتروشیمی و صنایع معدنی ایران و از سوی دیگر مشکل بانک و انتقال ارز و عدم تمایل بانک مرکزی (ملی) ویتنام برای اجرائی نمودن تفاهمنامه بانکی بین دو کشور و مشکل حملونقل دریایی به دلیل تحریم کشتیرانی ایران، از عمده چالشهای توسعه روابط تجاری فیمابین دو کشور است. عدم دسترسی تجار ایرانی به منابع معتبر اطلاعات و عدم ارزیابی درست تجار ایرانی نسبت به اهمیت نمایشگاههای مختلف موجود در ویتنام از دیگر مواردی است که باید مدنظر قرار داد.
وی ادامه داد: باوجود موانع و چالشها راهکارهایی نیز برای گسترش روابط تجاری ایران ویتنام وجود دارد از جمله فعالسازی اتاق مشترک بازرگانی بین دو کشور برای اعزام و پذیرش هیئت تجاری و بهاشتراکگذاری اطلاعات تجاری دو کشور و همچنین اطلاعرسانی به تجار ویتنامی در خصوص نمایشگاههای مهم ایران و تسهیل صدور ویزا برای آنان برای حضور حداکثری در رویدادهای تجاری کشورمان میتواند بسیار مؤثر باشد. از سوی دیگر اجرای مدلهای تجاری متناسب با شرایط تحریمی کشورمان از جمله تشویق شرکتهای خصوصی – دولتی برای سرمایهگذاری در ویتنام برای تکمیل حلقه نهایی صادرات بسیاری از کالاها، برای پرهیز از خامفروشی و ایجاد برند و تصویر محصولات ایرانی بسیار کمککننده خواهد بود. بهرهگیری از ظرفیت صرافیها، بانکهای دو تابعیتی و بورس کالایی دو کشور بهمنظور مقابله با محدودیتهای ناشی از تحریم در زمینه خدمات بانکی نیز میتواند در دستور کار باشد.
رضایی پور در این نشست آنلاین همچنین اطلاعاتی در خصوص آداب مذاکره در ویتنام ارائه کرد و در پایان به پرسشهای شرکتکنندگان در خصوص تعاملات بانکی، صادرات گیاهان دارویی و مصالح ساختمانی پاسخ داد.
بخش معدن یزد آماده پذیرش سرمایهپذیری از ویتنام است
مدیر بازرگانی خارجی اداره کل صمت استان یزد نیز در این نشست گفت: باوجود 700 معدن در استان در حوزه معدن ظرفیتهای همکاری با ویتنام وجود دارد و یزد برای سرمایهپذیری از ویتنام آماده است. در حوزههای کاشی و سرامیک و مصالح ساختمانی نیز یزد جایگاه خوبی دارد و امیدواریم شاهد گسترش همکاریها در این حوزهها نیز باشیم.
محمدرضا نصیری ادامه داد: در بخش سلامت و گردشگری سلامت، استان یزد در دو بخش بزرگ فعال است یکی ناباروری که پذیرای بیماران از کشورهای جنوب شرق آسیا و حاشیه خلیح فارس هست و همچنین بخش قلب که می توان روی آن نیز سرمایه گذاری داشت.
نصیری تأکید کرد: عمده واردات ما از ویتنام گوشی تلفنهای همراه است که بهنوعی واردکنندگان استان تأمینکننده آن برای کشور هستند. ماشینآلاتی که ما در بخش نساجی داریم نیز از کشور ویتنام وارد میشود. در بخش صادرات نیز میتوان به صادرات انواع پارچه همچنین پلیاتیلنها اشاره کرد.
شهرام سلیمی رئیس مرکز تجاری ایران در ویتنام نیز از دیگر سخنرانان این وبینار بود. وی در خصوص این مرکز گفت: علیرغم قوانین سختگیرانه ویتنام در صدور مجوز، موفق به اخذ مجوز برای مرکز تجاری ایران در ویتنام شدیم. در نظر داریم فضایی تأمین کنیم و شرکتهای ایرانی که کالاهایشان ظرفیت لازم برای حضور در ویتنام دارد را در این مرکز به نمایش بگذاریم. معتقدیم حضور کالاها در ویتنام به توسعه روابط دو کشور کمک میکند.
نحوه ثبت شرکت در ویتنام از دیگر مواردی بود که سلیمی به آن اشاره کرد.
دیدگاه ها توسط مدیر سایت بسته شده اند.