کمیسیون نفت، گاز، انرژی و پتروشیمی اتاق بازرگانی یزد با موضوع فناوریهای نوین تولید پنل خورشیدی با حضور نمایندگانی از کشور چین و فعالان این حوزه برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی اتاق بازرگانی یزد در این جلسه علی فرشادپور عضو کمیسیون نفت، گاز، انرژی و پتروشیمی اتاق یزد گفت: باوجود ناترازیهای موجود، موضوع انرژی خورشیدی و تأمین برق از پنلهای خورشیدی جذابیت خاصی دارد. در حال حاضر، انرژیهای تجدیدپذیر بحث اصلی صنعت کشور است.
فرشادپور ادامه داد: باید برق را باید بهعنوان یک کالا ببینیم؛ باتوجهبه کمبود برق در کشور نباید رفتاری مانند ارز داشته باشیم و آن را به بنبست بکشانیم. در گام اول باید قیمت برق بر اساس قیمت جهانی تعیین شود و سپس هر سرمایهگذار داخلی و خارجی که مایل به فعالیت در این زمینه بود وارد کار شود.
وی در خصوص همکاری با شرکتهای چینی فعال در این حوزه گفت: قطعاً این شرکتها باید مدل همکاری خود را ارائه دهند. همچنین ضروری است تا شرکتی در ایران ثبت کنند بخش خصوصی نیز میتواند این موضوع را مدیریت کرده و ضمانت بدهند. در حال حاضر واحدهای صنعتی استان برای راهاندازی نیروگاههای سه تا پنج مگاواتی آماده هستند و لازم است چینیها به بخش خصوصی اعتماد کنند.
فرشادپور همچنین تأکید کرد: اتاق بازرگانی یزد آمادگی دارد تا تیمی را برای بررسی میدانی و ارزیابی توانمندی این شرکتها به چین اعزام کند؛ زیرا اگر قرار است همکاریای صورت گیرد و ارزی از کشور خارج شود با دید باز و برای محصول باکیفیت باشد.
دهقان، سرپرست دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد در این جلسه گفت: در حال حاضر در استان 140 مگاوات برق خورشیدی تولید می شود و دومین استان کشور در این زمینه هستیم. حدود 1600 مگاوات نیز تعیین تکلیف شده است ولی عمدتا در حد مجوز و زمین مانده است.
دهقان ادامه داد: ساختگاهها و زیرساخت این پروژهها تعیین تکلیف شده ولی هنوز اجرایی نشده و نیاز به همراهی بخش خصوصی است. باید عزم واقعی در بخش خصوصی برای ادامه کار باشد. نمیشود جا و مکان و مجوز حبس شود و نتوان سرمایهگذاری جدید انجام داد.
سرپرست دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد ضمن تشکر از کمیسیون انرژی اتاق یزد تأکید کرد: باید تمام بازیگران عرصه انرژی خورشیدی را همگرا کنیم. در این راستا اتاق بازرگانی یزد نقش هماهنگکننده خوبی داشته باشد و منعکسکننده مشکلات و ارائهدهنده پیشنهادات بوده است.
شفنگ یانگ مدیرعامل یکی از شرکتهای فعال در حوزه پنلهای خورشیدی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه از بسیاری از کارخانههایی که در زمینه ساخت تجهیزات انرژی خورشیدی در چین فعالیت میکنند بازدید کرده است گفت: باتوجهبه شرایط موجود، تیم ما آمادگی این را دارد که بهعنوان حامی در کنار شرکتهای ایرانی باشد. برنامه طراحی شده به این صورت است که شرکتها زیرساخت و فضای لازم را در اختیار ما قرار میدهند و ما تمام پنلها، اینورترها و سایر تجهیزات موردنیاز را نصب میکنیم. این موضوع با نظارت بخش دولتی صورت خواهد گرفت. هزینهها نیز پس از فروش انرژی خورشیدی به شرکت پرداخت میشود.
یانگ افزود: برنامه ما تولید زیاد با سود کم است. ما آمادگی داریم از صفر تا صد نیروگاه خورشیدی را در یزد مجهز کنیم در قدم نخست نیز تأسیس و تجهیز نیروگاههای سه مگاواتی در دستور کار شرکت است و البته نیاز به سرمایهگذاری و همراهی شرکتها و بخش خصوصی یزد داریم.
پیشبینی 700 نیروگاه سه مگاواتی در کشور
سعید نورایمانی معاون اقتصادی اداره کل دارایی استان یزد نیز با اشاره به اینکه باوجود تراز منفی انرژی بحث انرژی خورشیدی بسیار مهم است گفت: استاندار یزد در شورای برنامهریزی خواهان تعیین چند خاستگاه خورشیدی برای یزد شد، چند مرکز سرمایهگذاری و مدلهای مختلف سرمایهگذاری نیز مشخص شده است. در خصوص تضمین دولتی همکاری با شرکتهای چینی میتوان به قوانین ساتبا استناد همچنین از ظرفیت بازار بورس استفاده کرد.
محمدجواد جلیلی معاون شرکت توزیع برق نیز به همکاری ایران و چین اشاره کرد و گفت: بر اساس توافقات صورتگرفته 700 نیروگاه سه مگاواتی پیش بینی شده است که صفر تا صد تجهیزات از چین وارد می شود و هزینه ها بر اساس تهاتر نفت است.
علیرضا داد فعال اقتصادی به جدیدترین بخشنامه ساتبا اشاره کرد و گفت: طبق این بخشنامه واحدهای صنعتی که سه شیفت هستند اگر 80 درصد، دو شیفت ها 60 درصد و تک شیفت ها 50 درصد دیماند را نیروگاه بزنند برق آن ها قطع نخواهد شد در همین راستا وزارت نیرو موظف است زیرساخت ها را آماده کند.
شهرام شکوهی دبیر کمیسیون نفت، گاز، انرژی و پتروشیمی اتاق بازرگانی یزد در خصوص فعالیت شرکتهای چینی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر گفت: پیشنهادات مطرح شده یکسری ابهامات جدی دارد و اگر همفکری دوجانبه نباشد، بهرهوری طرح پایین خواهد آمد. پیشنهاد میکنیم شرکت چینی طرح خود را با همه ریز شرایط اعلام و قیمتها، راندمان و نحوه کار را مشخص کنند. در نهایت این طرح به اساس مبنای کار بخش خصوصی در استان تبدیل شود.
حمیدرضا صالحی فعال اقتصادی نیز به برخی قوانین دستوپاگیر دولتی در زمینه احداث نیروگاه خورشیدی اشاره کرد و گفت: ایران و بهخصوص استان یزد بستر مناسبی برای ایجاد نیروگاه خورشیدی دارد؛ از سوی دیگر مردم مقتصد و سختکوش یزد نیز پایکار هستند؛ ولی متأسفانه حمایتهای دولتی در زمان ناترازی شدید انرژی بهخصوص در حوزه تخصیص زمین مناسب نیست.
دیدگاه ها توسط مدیر سایت بسته شده اند.