همایش ارائه فرصتها و نحوه استفاده از خدمات و تسهیلات صندوق ضمانت سرمایهگذاری ایران به میزبانی اتاق بازرگانی یزد با همراهی شرکت شهرک های صنعتی استان و با حضور مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی اتاق بازرگانی یزد دبیرکل اتاق یزد در این نشست گفت: صنایع استان به تأمین مالی از فضای بانکی عادت کردهاند. نخستین گزینه مدیران برای تأمین اعتبار پروژهها، استفاده از تسهیلات بانکی است در واقع بانک محور بودن نظام تأمین مالی، ویژگی اصلی اقتصاد ایران است. اما واقعیت این است که این روش دیگر پاسخگوی نیازهای صنعت نیست.
محمد سپهر ادامه داد: باتوجهبه شرایط خاص اقتصادی، استفاده از هر فرصتی چه در بخش خصوصی و چه دولتی غنیمت است. اما بسیاری از صنایع از حمایتهای غیربانکی اطلاعی ندارند. در این همایش میزبان صندوق حمایت از سرمایهگذاری صنایع کوچک هستیم تا صاحبان صنایع با بعد دیگری از تأمین مالی آشنا شوند.
سپهر همچنین تأکید کرد: در حال حاضر قریب به 30 درصد ظرفیت صنایع در استان فعال است و باتوجهبه مشکلاتی از قبیل ناترازي انرژی و کمبود آب، فعالکردن ظرفیت موجود گزینه بهتری است. متأسفانه با شرایطی مواجه هستیم که مجوزهای جدید صادر میشود و این یعنی درخواست آب و برق و گاز جدید و در نتیجه چندین برابر شدن مشکلات. از همین روی پیشنهاد میکنم مدیران برای صدور مجوزهای جدید صنعتی بهخصوص در حوزه کاشی و سرامیک تأمل بیشتری داشته باشند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان یزد نیز در این همایش گفت: هدف از تأمین مالی، سرمایهگذاری، سودآوری، کاهش ریسک و برطرفکردن نیازهای اقتصادی و اجتماعی شرکت و بنگاههای اقتصادی است. بر اساس همین هدف یکی از برنامههای حمایتی معاونت صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی استان یزد از واحدهای صنعتی کوچک و متوسط، کمک به تأمین مالی آنها است.
مسلم فلاحزاده ادامه داد: مشکلات اساسی صنایع کوچک عدم دسترسی به منابع مالی است و همواره صنایع کوچک کمتر توانستند از منابع مالی استفاده کنند. امروز این فرصت توسط صندوق فراهم شده است. این صندوق متولد شده وزارت صنعت و معدن است و از جنس ارکان بانکی نیست در نتیجه میتواند مشکلات صنایع تازهتأسیس را مرتفع کند.
وی کوتاهکردن مدتزمان اجرای طرحهای اشتغالزایی، بحث تضمین، ملزومات سرمایهگذاری و رونق اشتغال و تولید را از اهداف اصلی این صندوق عنوان کرد.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک نیز در این همایش به معرفی این صندوق پرداخت و گفت: در بیست و چهارم آذرماه سال 1383 مجلس شورای اسلامی ایران قانونی موسوم به قانون تاسیس صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک تصویب کرد. پس از تصویب این قانون، صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک در سال 1385 تاسیس شد. هدف نهایی این صندوق، ضمانت اصل و سود تسهیلات بانکی صنایع کوچک می باشد. این صندوق تا حداکثر 70 درصد این تسهیلات و سود آن ها را تضمین می کند. صندوق ضمانت مهم ترین ابزار دولت ها در تامین مالی بنگاه های کوچک و متوسط است.
محمدحسین مقیسه دررابطهبا نقش بورس در تأمین مالی صنایع، اظهار کرد: در حال حاضر یکی از چالشهای مهم صنایع کوچک در کشورهای درحالتوسعه بحث تأمین منابع مالی است؛ بنابراین، باتوجهبه ماهیت صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک، میبایست اقدامات حمایتی لازم از صنایعی با کمتر از ۵۰ نیروی کار انجام شود.
وی افزود: نظام بانکی باتوجهبه محدودیت سقف پرداختی نمیتواند تنها سازوکار مناسب برای تأمین منابع مالی صنایع زیر مجموعه صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک باشد به همین دلیل در حال حاضر بازار سرمایه باتوجهبه ابزارهای موجود یکی از مهمترین مسیرهای تأمین مالی بهحساب میآید.
مقیسه تأکید کرد: مشکلات تأمین مالی شامل عدم توانایی برای نرخ بالای سود بانکی، عدم توجیه اقتصادی، ارزیابی این درخواستها در شبکه بانکی و عدم اعتماد بانک به وثایق غیر سهل البیع است. صنایع کوچک برای تأمین مالی در نظام بانکی چالش دارند صندوقهای ضمانت ایجاد شدهاند تا این چالش را پر کنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش به بررسی خدمات صندوق ضمانت سرمایهگذاری پرداخت و صدور ضمانتنامه (ضمانتنامه اعتباری، ضمانتنامه خرید اعتباری)، ضمانتنامه تأمین مالی جمعی، ضمانتنامه تأمین مالی زنجیره تأمین، تجهیز تسهیلات و… را از اصلیترین خدمات این صندوق عنوان کرد.
دیدگاه ها توسط مدیر سایت بسته شده اند.