در ابتدای این جلسه «سید مسعود عظیمی» معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار با بیان اینکه دستور کار اول این جلسه در خصوص بررسی راهکارهای دانش بنیان شدن صنایع بزرگ استان است، گفت: این جلسه همزمان شد با هفته دولت و باید عرض کنم در استان یزد در اولین روز از هفته دولت پروژه های گوناگونی در منطقه ویژه اقتصادی استان یزد و شهرک های صنعتی با اعتباری بالغ بر 400 میلیارد تومان افتتاح و بهره برداری شد.
فداکار در ادامه به اهمیت مشارکت صنایع در فعالیت های مرتبط با تحقیق و توسعه دانش بنیان ها و همچنین در نظر گرفتن مشوق ها در قانون تولید دانش بنیان تاکید و خاطر نشان کرد: طبق قانون تولید دانش بنیان در کشورمان، صنایع بزرگ در صورتی که در شرکت های دانش بنیان سرمایه گذاری کنند، به میزان 100 درصد سرمایه گذاری که کرده اند از پرداخت مالیات معاف می شوند ضمن اینکه این معافیت ها قابل انتقال به سنوات آتی این صنایع نیز خواهد بود.
وی از تولید محصولات خاص دانش بنیان برای نخستین بار در استان، مدیریت و اجرای طرح های بزرگ در زنجیره تامین ناسالم و سرمایه گذاری و خرید سهام شرکت های دانش بنیان به عنوان دیگر موضوعات و مسائل قابل اهمیت در حیطه دانش بنیان کردن صنایع بزرگ نام برد.
فداکار در ادامه به برخی از حمایت های تشویقی که در خصوص دانش بنیان شدن صنایع بزرگ در نظر گرفته شده است به صورت تیتر وار اشاره کرد و گفت: امکان بهره مندی از منابع صندوق توسعه ی ملی و صندوق نوآوری و شکوفایی، بهره مندی از حمایت های مربوط به تبصره 18 قانون جهش تولید و … تنها برخی از این حمایت هاست. مجوز معافیت از تشریفات قانون برگزاری مناقصات، معافیت بیمه ای به مجری فعالیت دانش بنیان، معافیت مالیاتی به مجری فعالیت دانش بنیان و… نیز البته مشروط به رعایت جزئیاتی که پرداختن به آن در این جلسه با توجه به محدودیت زمان امکان پذیر نیست، از دیگر حمایت هایی است که مطابق قوانین شامل حال صنایع بزرگ در صورت دانش بنیان شدن خواهد شد.
وی با بیان اینکه در خصوص دانش بنیان شدن صنایع بزرگ استان در سطح استانی نیز انتظاراتی از صنایع بزرگ داریم و باب گفتگو در این خصوص نیز باید در این جلسه باز شود، بیان کرد: به عنوان مطالبه ی حداقلی از صنایع انتظار داریم واحد R&D فعال و پویا را در مجموعه های خود راه اندازی کرده باشند؛ همچنین مشارکت صنایع در تاسیس مراکز نوآوری و یا همکاری با آنها، حرکت به سمت بومی سازی خط تولید و ماشین آلات و قطعات از دیگر انتظاراتمان از صنایع بزرگ استان است که امیدواریم صنایع بزرگ استان در این حوزه ها نهایت تلاش و جدیت را به خرج دهند که البته در بسیاری از این موارد نیز صنایع بزرگمان فعال هستند و این نکته نیز از چشممان پنهان نیست.
فداکار اضافه کرد: در حال حاضر واسطه هایی جهت ایجاد ارتباط و روابط اقتصادی و … میان صنایع بزرگ و شرکت های دانش بنیان در سطح استان فعالیت دارند؛ از جمله چند کارگزار فن بازار در حال حاضر در این زمینه به شکل تخصصی فعال هستند و فراخوان های این کارگزاران در حوزه های مزیت های استان منتشر شده است که این کارگزاران به نوعی ابزار کار صنایع و شرکت های بزرگ محسوب می شوند و چنانچه صنایع بزرگمان از خدمت آنها به خوبی و در موقع مناسب استفاده کنند، اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد.
این مسئول همچنین با بیان اینکه در حال حاضر سهم استان از اقتصاد دانش بنیان سهم اندکی است، گفت: باید به کمک صنایع بزرگ و البته تمام بخش های دیگر استان به ارتقا سهم استان از اقتصاد دانش بنیان بپردازیم و کاستی ها در این حوزه را به سرعت جبران کنیم. تغییر و تحول زمانی صورت می گیرد که صنایع مان وارد بازی های بزرگ اقتصادی شود.
فداکار با اشاره به اینکه استاندار در ستاد نوآوری و فناوری دستگاه های اجرایی استان را موظف کرده است که مسئول دانش بنیان داشته باشند، گفت: به نظر بنده صنایع بزرگمان باید برای دانش بنیان شدن برنامه ریزی کرده و نقشه راه داشته باشند.
در ادامه این نشست محمدرضا قمی، دبیر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان نیز ضمن تایید و تاکید نکات مطرح شده در سخنان دیگر سخنرانان این جلسه عنوان کرد: متاسفانه اکثر صنایع بزرگ سرمایه های خود را در خارج استان و مرکز سرمایه گذاری می کنند و تسهیلات بیشتری نیز با توجه به اقتصاد بزرگتر در مرکز کشور به آنها ارائه می شود، باید سرمایه های مربوط به این صنایع یا حداقل از بخشی از این سرمایه ها به داخل استان منتقل شود و به عنوان نمونه صورت حساب و پرونده مالیاتی صنایع بزرگ باید در داخل استان بررسی شود و از مالیات های مربوط به این صنایع به عنوان صندوق حمایتی اقتصاد در استان استفاده شود.
نایب رئیس اتاق بازرگانی استان نیز در این جلسه به اهمیت تشویق شرکت های دانش بنیان و صنایع بزرگ به فعالیت در مباحث مربوط به توسعه و تحقیق اشاره و عنوان کرد: سکان این امر باید در دست دانشگاهیان و پارک علم و فن آوری باشد و مقر اصلی توسعه و تحقیق در استان نیز باید دانشگاه و پارک علم و فناوری باشد. باید مرکزی با همکاری دانشگاه و پارک علم و فناوری ایجاد شود تا محل رجوع افراد و صنایع تولیدی جهت انجام امور مرتبط با تحقیق و توسعه در استان باشد. مشکلات صنعت به این مراکز ارجاع شود؛ شرکت های دانش بنیان نیز به آن ها مراجعه کنند.
هیچ کس بهتر از دانشگاهیان بر موضوعات مربوط به تحقیق و توسعه مسلط نیست؛ لازم است که مرکزی ایجاد شود که صنایع به آن اعتماد کرده و مشکلات خود را جهت حل و فصل شدن به این مرکز واگذار کنند. البته در این خصوص باید مشوق هایی برای صنایع در نظر بگیریم.
«غضنفر امیرجلیلی» اضافه کرد: متاسفانه صنایعمان در بحث نوآوری نیز چندان موفق عمل نکرده اند؛ البته به نظر بنده با توجه به تحقق بحث بورسیه شغلی دانشجویان، حضور دانشجویان در صنعت استان قطعا منجر به ایجاد و به کارگیری نوآوری خواهد شد.
وی در انتها به عنوان یک پیشنهاد در خصوص قیمت تمام شده محصولات صنعتی مطرح کرد: به نظر بنده باید نرم افزاری با همکاری دانشگاهیان جهت محاسبه قیمت تمام شده محصولات طراحی و راه اندازی شود و این مشکل نیز به سرعت حل وفصل خواهد شد.
«محمد رضا قمی» دبیر شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی استان در ادامه با بیان اینکه در سال جاری پیک مصرف برق در استان افزایش یافت، گفت: علیرغم افزایش میزان مصرف برق در سال جاری اما شاهد بودیم با پیگیری های معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار و شخص استاندار از مراجع کشوری، سهم استان از صرفه جویی در مصرف به یک سوم میزان قبلی کاهش یافت و دوماهه تیر و مرداد بدون هیچ مشکلی از نظر برق سپری شد و این یک موفقیت بزرگ برای استان است و باید به نمایندگی از کلیه فعلان اقتصادی و تشکل های استان در این جا از جنابعالی قدردانی کنم.
در ادامه این جلسه همچنین متن لوح تقدیر تدارک دیده شده از طرف تشکل ها و فعالان اقتصادی استان جهت تقدیر از پیگیری های استاندار در موضوع برق توسط دبیر شورای گفتگو قرائت و به استاندار یزد تقدیم شد.
استاندار یزد نیز در این نشست با تاکید بر اینکه جهان در حال تغییر در شیوه فعالیت های صنعتی و اقتصادی است و برای اینکه بتوانیم در رقابت با چهان، از دستاوردها و موفقیت های اقتصادی عقب نمانیم باید روزآمد شویم، گفت: توجه به افق های 20 یا 30 ساله تغییر و تحولات جهان چه برای نهادهای حاکمیتی و چه برای بخش خصوصی یک ضرورت است و مهمترین خروجی نشست هایی همچون شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی باید نهادینه کردن اهمیت تغییر و تحول در نگرش ها و فعالیت ها باشد.
مهران فاطمی با تاکید بر اینکه در این نشست ها باید به یک فهم و درک مشترک نسبت به آرمان ها و اهداف مان برای توسعه در آینده برسیم، بیان داشت: آنچه در اغلب فعالیت های اقتصادی کشور دیده می شود نه یک “صنعت” بلکه مجموعه ای از کارخانه هاست. صنعت به معنای طراحی و حاکم سازی ایده ها و تجاری سازی آنهاست. کشورهای مختلفی هستند که بطور مثال کارخانجات خودروسازی ندارند اما دانش طراحی و بسط و توسعه تکنولوژی خودروسازی را دارند و بسیار بیشتر از برخی کشورهای خودروساز ارزش افزوده به دست می آورند.
وی با اشاره به اینکه واحدهای تولیدی و اقتصادی استان باید تفکر بهره وری و آینده پژوهی را در قالب واحدهای طراحی متناسب با نیاز روز داشته باشند، گفت: استان یزد از گذشته تا به امروز به عنوان سرزمینی سرآمد در کارآفرینی، توسعه محوری و ایجاد ثروت شناخته می شود و این میراثی گرانبها برای نسل فعلی است که با تلاش بزرگانی همچون مهندس قمی و دکتر حجت، مهندس داد، مهندس کلانتر، مهندس متوسلیان و …حاصل شده است. هرچند برای پاسداشت آن در بزنگاهی تاریخی قرار داریم که باید تصمیمات مهمی بگیریم. اگر می خواهیم آیندگان در یزد که فرزندان ما هستند روزگاری پر از دانش و خلاقیت و بهره اقتصادی را تجربه کنند باید از امروز راه و مسیر بهره وری و خلاقیت و نوآوری را در پیش بگیریم و اقداماتی زیربنایی برای توسعه استان انجام دهیم.
استاندار یزد با تاکید بر اینکه دولت، خدمتگزار بخش خصوصی است و هیچ جدایی میان این دو نیست، بیان داشت: هرچند قبول داریم هنوز در ادارات دولتی مشکلاتی داریم که در ارتباط با تسهیل شرایط برای بخش خصوصی اثرگذار است اما رویکرد مدیریت استان، رفع مشکلات و خدمتگزاری حداکثری به واحدهای تولیدی و اقتصادی است. برای تحقق این مهم باید مدیران بخش خصوصی و دولتی ضمن نشست های مختلف و هم اندیشی، حداکثر تعامل را داشته باشند.
فاطمی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه «قانون جهش تولید دانش بنیان» یکی از مترقی ترین قوانین کشور است که بر اساس جدیدترین متدهای توسعه زیست بوم فنآوری در جهان تدوین شده، گفت: جهت تحقق تولید دانش بنیان در یزد لازم است پیوندی همه جانبه میان شرکت های دانش بنیان و جوانان دارای ایده در این زمینه با فعالان صنعتی و شرکت های متنوع معدنی و صنعتی استان برقرار شود تا توان و دانش موجود در استان به
کمک پیشبرد اهداف تولید درآید. در این خصوص لازم است مدیران بخش های تولیدی و خدماتی نقش فعالتری داشته باشند. از سوی دیگر بودجه و معافیت های مالیاتی خوبی برای فعالیت های دانش بنیان در نظر گرفته شده که لازم است در استان با انجام تمهیدات لازم بتوانیم استفاده حداکثری از این امکانات قانونی داشته باشیم. یکی از مهمترین نیازهای شرکت های دانش بنیان در استان تامین مالی است که باید دولت و بخش خصوصی با هم افزایی این نیاز را مرتفع سازند.
وی در خاتمه افزود: امیدواریم روزی فرا برسد که بخش عمده صادرات استان یزد محصولات دانش بنیان و فرآوری شده با ارزش افزوده بالا باشد و از خام فروشی منابع طبیعی یزد عبور کنیم.
دیدگاه ها توسط مدیر سایت بسته شده اند.