تاریخ انتشار: ۱ آذر, ۱۴۰۳ ساعت ۰۹:۲۳ کد خبر: 7823
از مجموعه رویدادهای توسعه صادرات اتاق بازرگانی یزد؛

وبینار بررسی توسعه راهکارهای تجارت با ارمنستان برگزار شد

وبینار توسعه راهکارهای تجارت با ارمنستان از مجموعه رویدادهای توسعه صادرات اتاق بازرگانی یزد برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی یزد، یازدهمین رویداد از سلسله رویدادهای توسعه صادرات با حضور وابسته  بازرگانی سفارت ایران در ارمنستان برگزار شد.

وابسته بازرگانی سفارت ایران در ارمنستان هدف از این نشست را آشنایی با فضای تجاری و کسب‌وکار این کشور عنوان کرد و گفت: ارمنستان در جنوب غربی منطقه قفقاز و در نزدیکی سواحل جنوب شرقی دریای سیاه واقع شده و مرز کمربندی بین مرزهای جمهوری اسلامی ایران از یک سو و جمهوری‌های آذربایجان و گرجستان گسترده شده است.

سپیده اکبرپور تجریشی ادامه داد: مهم‌ترین شرکای صادراتی ارمنستان کشورهای روسیه، امارات، چین، عراق، هلند، گرجستان، بلغارستان، بلژیک و ایران هستند و در مقابل شرکای وارداتی این کشور، روسیه، چین، ویتنام، ایران، امریکا، آلمان، ایتالیا، هند و ترکیه هستند.

وی همچنین محصولات کشاورزی مانند انگور، زردآلو، سیب‌زمینی و… همچنین فلزات گران‌بها از جمله الماس، ماشین‌آلات برش فلزات و منسوجات را از مهم‌ترین محصولات این کشور عنوان کرد.

اکبرپور کشورهای روسیه، آلمان، قبرس و فرانسه را سرمایه‌گذاران اصلی در ارمنستان برشمرد و گفت: مهم‌ترین بخش‌های سرمایه‌گذاری این کشور نیز شامل انرژی و ساخت‌وساز است.

وابسته بازرگانی سفارت ایران در ارمنستان به مشوق‌های سرمایه‌گذاری در این کشور اشاره کرد و گفت: در صورت سرمایه‌گذاری بالغ بر 2/1 میلیون دلار دولت نسبت به فراهم نمودن ۲۰ درصد زیرساخت‌های لازم و در صورت سرمایه‌گذاری کمتر از 2/1میلیون دلار دولت نسبت به فراهم نمودن ۱۰ درصد زیرساخت‌های لازم اقدام خواهد نمود. در صورت سرمایه‌گذاری در تولید برخی مواد و محصولات، دولت ۳۵ درصد سرمایه‌گذاری را بازگشت خواهد داد.

اکبرپور تصریح کرد: بخش‌های اولویت‌دار ارمنستان، حوزه کشاورزی، جواهرات، گردشگری، تکنولوژی اطلاعات و نساجی است. همچنین این کشور موافقت‌نامه‌های تجاری متعددی با کشورهای دیگر دارد. موافقت‌نامه‌های همکاری فی‌مابین ایران و ارمنستان نیز وجود دارد.

وی در بخش دیگری از سخنانش به روند واردات از سایر کشورها اشاره کرد و گفت: روند واردات از کشورهای روسیه، چین، ویتنام، ایران، آمریکا، آلمان، ایتالیا، هند، ترکیه و سایر در طی سال‌های 2019 لغایت 2023 افزایشی بوده است و در این بین می توان به رشد 50 درصدی واردات ارمنستان از کشور روسیه در سال 2023 نسبت به سال 2022 اشاره نمود که این موضوع نشان‌دهنده وابستگی شدید اقتصادی این کشور به روسیه در تمامی بخش‌ها است.

اکبرپور همچنین اطلاعاتی در خصوص مناطق آزاد ارمنستان ارائه کرد و گفت: منطقه آزاد اقتصادی آلیانس با محوريت توليد و صـادرات فناوری‌های نوين و بالا در زمينه الكترونيك، مهندسـي دقيق، داروســازي و بيوتكنولوژي، فناوري اطلاعات، انرژی‌های جايگزين، طراحي صــنعتي و مخابرات و دیگری منطقه آزاد مریدیان با محوريت طلا و جواهر، سنگ‌های قيمتي و ساعت است. منطقه آزاد مغری نیز با محوریت لجستیکی و صنعتی فعالیت می‌کند.

لزوم توجه بيشتر به همکاری‌های گمرکي در حوزه مبادله الکترونيکي اطلاعات و ارزش گمرکي کالاها بين دو کشور، لزوم ايجاد کريدور سبز گمرکي بين دو کشور براي تسهيل مراودات تجاري، کاهش متقابل و يا حذف عوارض حق عبور جاده‌های خودروهاي سنگين و حق ترانزيت، تقويت مرکز تجاري ايرانيان در ايروان، پيگيري اتمام هر چه سریع‌تر عمليات خط سوم انتقال برق بين دو کشور و… از مواردی بود که اکبرپور بر آن تأکید کرد.

رئیس بخش بازرگانی خارجی اداره کل صمت استان یزد نیز در این جلسه گفت: سهم صادرات استان یزد به ارمنستان در سال 1402 قریب به 4 میلیون دلار بوده است و در سال جدید امیدواریم این مقدار به 5 میلیون دلار برسد.

محمدرضا نصیری افزود: یزد به عنوان یک استان مزیت دار در زمینه محصولات ساختمانی، کاشی و سرامیک، سیمان، سیم و کابل، کامپاند، پلی اتیلن، میلگرد و غیره فعالیت بسیار خوبی دارد. در زمینه محصولات گلخانه ای نیز در کشور در رتبه دوم قرار داریم اما مشکلی که از دیرباز با آن مواجه هستیم بحث حمل و نقل است چرا که محصولات کشاورزی باید در کمتر از 72 ساعت به مقصد برسد و مصرف شود.

وی همچنین به موضوع گردشگری اشاره و اذعان کرد: بافت تاریخی یزد ثبت جهانی شده و معرف عام و خاص است؛ قطعاً ارمنستان نیز دارای جاذبه‌های گردشگری زیادی است که نیاز به تبلیغات در کشور ما دارد.

نصیری تأکید کرد: اتاق بازرگانی همچون گذشته تلاش خواهد کرد تا در نمایشگاه‌ها برای اخذ پاویون و نیز اعزام هیئت تجاری برنامه‌ریزی خوبی داشته باشد.

در بخش پایانی این وبینار، وابسته بازرگانی ایران در ارمنستان به پرسش‌های شرکت‌کنندگان در خصوص فرصت‌های تجاری ارمنستان، نوع کالاهای صادراتی و نحوه ایجاد ارتباط با بازرگانان ارمنستان پاسخ داد.

دیدگاه ها توسط مدیر سایت بسته شده اند.