تاریخ انتشار: ۲۵ تیر, ۱۴۰۱ ساعت ۰۴:۴۳ کد خبر: 782

دیدار سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشور لهستان با فعالین اقتصادی استان

به منظور افزایش سطح مبادلات تجاری استان با خارج از کشور و استفاده از ظرفیت های اقتصادی و سرمایه گذاری ،نشست هم اندیشی سفیر محترم جمهوری اسلامی ایران در کشور لهستان(جناب آقای دکتر حسین غریبی) با جمعی از فعالین اقتصادی استان یزد،درسالن کنفرانس اتاق بزرگانی،صنایع،معادن و کشورزی یزد برگزار شد

در ابتدای جلسه آقای داد (نائب رئیس اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی یزد،)بعد از خوش آمد گویی به موارد زیر اشاره نمود:

         هدف از این نشست آشنایی بیشتر با استان یزد و امکانات بالقوه آن می‌باشد.

         بیان تاریخچه‌ای از استان یزد به شرح ذیل:

         جمعیت فعلی استان در حدود یک میلیون و صد هزار نفر می‌باشد. حدود 4/1 جمعیت کل کشور

         از نظر شاخص توسعه‌یافتگی، استان یزد جزء 4 استان برتر کشور می‌باشد. بالغ بر 30 شهرک و نواحی صنعتی دارد و خوشه‌های مهم صنعتی آن عبارتند از کاشی و سرامیک، سنگ، نساجی، طلا و جواهرات می باشد.

         قرارگیری موقعیت استان از شرق به غرب و شمال به جنوب باعث ایجاد ارتباطات فیزیکی از جمله ریلی و هواپیمایی (حدود 3000 پرواز داخلی و خارجی) شده است.

         حدود 4/4 تولیدات کل کشور در یزد می باشد که با توجه به شرایط آب و هوایی استان میتوان گفت سخت کوشی مردمان یزد از فعالیت آنها جلوگیری نکرده است.

         حجم واردات در سال 1399 حدود 194 میلیون دلار بوده که عمده آن مربوط به مواد اولیه کارخانه جات، صنایع و ماشین آلات است.. و 380 میلیون دلار صادرات داشته است. حدودا 2برابر حجم واردات استان

         رتبه 8 کشوری در زمینه صادرات با 400 قلم محصول به 93 کشور که در مقایسه با شهر یا کشورهای صنعتی عددی بسیار ناچیز می باشد.

         حجم صادرات در سال 1400-1399 استان یزد در زمینه پسته، سیم و کابل و شیشه ساختمانی، حدود 10میلیون دلار به کشور لهستان بوده است. مقاصد صادراتی این استان کشورهای اطراف و  همسایه و برخی از کشورهای اروپایی است. اعم از پاکستان، افغانستان، عراق، ترکیه، لهستان، آلمان، هلند، اتریش و… است. بیشترین صادرات یزد مربوط به کاشی و سرامیک، محصولات نساجی، هیدروکربن و برخی از محصولات کشاورزی می‌باشد. بیشترین حجم صادرات مربوط به کاشی و سرامیک، نساجی، هیدروکربن، مولبیدن و محصولات پلاستیکی

         یکی از مزیت‌های بزرگ یزد معادن این استان می‌باشد که از نظر ذخایر معدنی رتبه 2 و از نظر تنوع مواد معدنی رتبه 1 و رتبه اول کشوری از نظر سنگ آهن، روی و سرب را داراست.

          بیش از 50 درصد از تولیدات کاشی و سرامیک کل ایران در استان یزد تولید که 60 درصد از این میزان تولیدی صادر می‌گردد.

          27درصد کل منسوجات کشور در  استان تولید و میتوان گفت این استان علاوه بر صنعت در این زمینه نیز از قدیم فعالیت داشته است.

         حدود صد هزار نفر در استان در حوزه‌های شیمیایی، فلزی، غذایی و … مشغول به فعالیت می‌باشند. و نرخ بیکاری در یزد در حدود 5/13 درصد است و در کنار آن استان یزد با کمبود نیروی ساده مواجه است که تولید کننده گان با این مشکل مواجه هستند و همچنین میتوان اعلام کرد بیشترین نرخ بیکاری مربوط به فارغ‌‌التحصیلان دانشگاهی نیز می‌باشد.

         استان یزد 91000 فارغ‌التحصیل دانشگاهی از دانشگاههایی همچون یزد، آزاد اسلامی، علمی کاربردی، پیام نور و… دارد.

         مطرح کردن خواهر خواندگی استان با دیگر کشورها

         شهر یزد یک شهر صنعتی، معدنی و فرهنگی است که میتوان اعلام داشت در 15 سال گذشته نیز یک شهر گردشگری نیز بوده است، این استان در سال 1390حدود ده هزار نفر گردشگر خارجی داشته که در سال 1398 به 128 هزار نفر رسیده است. امید بود که این عدد در سال 1401 به 1 میلیون نفر برسد که متاسفانه به علت شرایط کوید امکان پذیر نبوده است.

         اعلام آمار صادرات استان به کشور لهستان در سال های 1399و 1400

         جهت جلوگیری از مشکلات و سرعت بخشیدن به کارها به عنوان پیشنهاد اعلام داشته استفاده از علم و تکنولوژی باعث افزایش راندمان و بهبود عملکرد در فعالیت می‌گردد.

         در پایان بیانات خود ایشان مشکلات مربوط به نداشتن اطلاعات کافی وابستگان بازرگانی و اقتصادی ایران در کشورهای غربی را مطرح و به عنوان پیشنهاد خواستار اصلاح این چنین موارد بوده اند.

 

         به عنوان پیشنهاد اعلام داشتند در چنین جلساتی موارد مشخص و با در نظر گرفتن آن موضوع جلسه پیش رود تا از اتلاف وقت و بررسی زوایای مختلف به نتیجه و دستادورد مناسبی رسیده شود.

سپس جناب آقای وکیلی،ریاست محترم سازمان جهاد کشاورزی استان، موارد را به شرح زیر بیان داشت:

          استان یزد دارای بخش کشاورزی است.

         رتبه 1 کشوری در  پرورش کپک، بلدرچین، ماهی تیلا‌پیا، قزل‌آلا، پسته، انار، اسب عرب

         مطرح کردن 76 هزار خانواده بهره‌بردار استان در بخش کشاورزی که در این زمینه فعالیت دارند.

          در استان یزد 2000 گلخانه وجود دارد که حجم تولیدات استان 570 هزار تن می باشد. که بالغ بر 70 درصد از این میزان جنبه صادراتی به  اکثر کشورها  اعم از کشورهای عربی و اروپایی و… را دارد.

         در حوزه ی دام و طیور 420هزار تن تولیدات استان که  50درصد مرغ و تخم مرغ مازاد می باشد.

          تولید انار و پسته حدود  60درصد قابلیت صادراتی دارد که در بحث تولید انار میتوان اعلام داشت که یک محصول بصورت کامل ارگانیک می باشد که برای تولید این محصول مصرف سم و کود شیمیایی لحاظ نخواهد شد. بطوریکه که میتوان مزارع مربوطه را کد گذاری کرد و همچنین اعلام داشتند زمینه صادراتی بسیار خوبی در دنیا را داراست.

         یک میلیون و هشتصد و هشتاد هزار تن تولیدات کل استان می باشد. که 25 هزار میلیارد ارزش ناخالص تولیدات می باشد و در حال حاضر 860 میلیون دلار ظرفیت صادرات در استان است که این نشان دهنده ی شرایط خوب استان است و اگر که بتوان به هر طریقی ارتباطات قوی تر شود در بحث های پرورش کپک و بلدرچین و… به علت خواستگاه تولید این محصولات در استان یزد در جهت صادرات و تولید، همکاری لازم در جهت مناسب دیدن بستر مناسب برای استان فراهم شود

         بیشترین تولید ماهی های تیلاپیا و قزل آلا کشور در استان یزد می باشد.

         استان یزد از ساعت آفتابی خوبی برخوردار است و روزانه حدود 17-16 ساعت آفتابی وجود دارد که برای تولید محصولات صیفی، سبزی و گل بستر مناسب دارد.

         زرد آلو تولیدی استان در ابرکوه یزد می باشد و اولین محصول تولید زردآلو کشور در این استان به سایر استان صادر میشود.

         در بحث غلات در جواب سوال سفیر محترم اعلام داشتند استان یزد بیشتر وارد کننده این محصولات می باشد. تولید کل گندم استان نزدیک به 10هزار تن می باشد.

         و در پایان ایشان مطرح کردند که در استان بیشترین تمرکز بر روی تولید و پرورش دام وطیور است و با وجود واردات علوفه و حجم صدارات طیور و میزان آب مصرفی استان در پرورش ها

 

         اعلام ظرفیت استان در تولید آلوئه ورا و روناس و اعلام در نظر گرفتن این موضوع با توجه به نیاز آن کشور

با اتمام سخنان جناب آقای وکیلی نوبت به جناب آقای کلانتر(رئیس خانه صنعت و معدن استان) رسید که ایشان در تکمیل سخنان آقای داد نکات زیر را برشمرد:

         معرفی استان به عنوان یک تولید کننده برند لوازم ساختمانی اعم از کاشی و سرامیک، سیم و کابل و….

         مطرح کردن نیاز استان یزد در خصوص بازسازی و نوسازی ماشین‌آلات، اعم از: ماشین‌آلات معدنی، صنعتی و انرژی خورشیدی و همچنین صنعت نساجی

         مطرح کردن شرایط تحریم‌ها و تاثیر آن بر فرسودگی ماشین‌آلات بخش نساجی (بافندگی) از اینرو با توجه به پتانسیل های استان و رشد چشمگیر کشور لهستان با در نظر گرفتن قیمت مناسب آن کشور، پیشنهاد می گردد تولید فی مابین ماشین آلات مشترک در بخش های نیازی استان و آن کشور

         اعلام سفر نمایندگان خانه صنعت، معدن و تجارت ایران به کشور مجارستان در خصوص تاسیس دفتر مرکزی تجاری ایران در مجارستان و پیشنهاد ملاقات مشترک با مقامات آن کشور (لهستان) در این سفر و با توجه به سفر چند روزه سفیر محترم ج.ا.ا در تهران پیشنهاد جلسه مشترک با نمایندگان خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در خصوص بررسی تاسیس این دفتر

         معرفی استان یزد به عنوان معین کشور پاکستان با همکاری وزارت امور خارجه-یزد

سپس نوبت به جناب آقای دکتردهقان (مدیر کل امور اقتصاد و دارایی و نائب رئیس مرکز خدمات سرمایه گذاری استان یزد ) رسیدکه مواردی را به شرح زیر برشمرد:

           استان یزد سرزمین فرصت‌های سرمایه‌گذاری است. که سرمایه‌گذاری خارجی کشور ایران دارای قانون‌های مشوق‌های خاص سرمایه‌گذاری می باشد و یک قانون مشخصی جهت حمایت از سرمایه‌گذاران خارجی تصویب شده است.

         اعلام ثبت شرکت ایرانی با 10% سهام‌دار خارجی

         اقامت بلند مدت و کثیرالسفر بر اساس سرمایه سرمایه‌گذار خارجی

         عدم پرداخت عوارض برای سرمایه‌گذاران خارجی تا 3 خودرو

همچنین موافقت‌نامه‌ای در خصوص سرمایه‌گذار خارجی وجود دارد:

         حمایت و تشویق سرمایه‌گذار خارجی

         موافقت‌نامه اجتناب از پرداخت مالیات مضاعف

         این دو موافقت‌نامه به کاهش هزینه‌های سرمایه‌گذاری اتباع لهستان در ایران می‌پردازد.

         حوزه مشوق‌های مالیاتی: مشوق‌های متعددی بر اساس ماده 132 قانون مالیات‌های مستقیم جهت سرمایه‌گذاری در ایران وجود دارد که کلیه فرآیندهای صادراتی از پرداخت مالیات بر عملکرد در ایران معاف می باشند( درمناطق محروم 13 سال و در مناطق عادی 7سال)

          در حوزه زیرساخت،باتوجه به اینکه شهرک‌های صنعتی متعددی در استان موجود است. با توجه به مشوق‌های منطقه ویژه، استان یزد می‌تواند مکان خوبی جهت سرمایه‌گذاران خارجی از جمله سرمایه‌گذاران لهستان باشد.

         دراستان یزد مرکز خدمات سرمایه‌گذاری ویژه سرمای‌گذاران خارجی وجود دارد و کلیه فرآیندهای سرمایه‌گذاری خارجی در استان پیگیری می‌گردد و سرمایه‌گذاران می توانند 100% مورد حمایت مسئولین و دستگاه‌های اجرایی استان واقع گردند.

         معرفی تجربه موفق سرمایه گذاری (نیروگاه خورشیدی) در سال 1396 به مبلغ 5/4 میلیون یورو توسط سرمایه گذاران لهستانی در استان و ذکر نمونه موفق دیگر در یال اول با 1 میلیوم یورو و در سال چهارم سرمایه گذاری مبلغ 4 میلیون یورو سود آوری داشته است.

          در حوزه نیازهای سرمایه‌گذاری برحسب نیاز استان موارد به شرح ذیل مطرح شده است:

         سرمایه‌گذاری در صنایع پایین دست فولاد و انتقال تکنولوژی به استان

         تکمیل زنجیره ارزش صنعت نساجی و افزایش ارزش افزوده و سود آوری بیشتر

         فقدان تجهیزات مقابله با سرمازدگی در فصل زمستان

         تولید برق خورشیدی وترکیبی

         کمک به توسعه ابزارهای نوین تامین مالی

         پیشنهاد می گردد علاوه بر سرمایه گذاری موارد مربوط به بحث تجارت بین الملل در حوزه ی اتاق مشترک ایران و لهستان فعال شود.

در ادامه آقای نبیل(عضو هیات نمایندگان اتاق ) در بحث گردشگری موارد را بیان داشت:

         پیش بینی جذب حدود 20 میلیون گردشگر تا سال 1405 و اعلام در نظر گرفتن کوید و تاثیر آن بر این آمار

         مطرح کردن ورود 120 هزار لهستانی به کشور و با توجه به اینکه شهر یزد یکی از مقاصد توریستی می باشد و در نظر گرفتن این موضوع در بحث صادرات و واردات

         اعلام مشکلات مربوط به نپذیرفتن بازار ایران در کشور لهستان

          سهم لهستان در حوزه گردشگری اندک است. لذا فعال بودن واحدهای فرهنگی باعث شناخت بیشتر این استان در حوزه گردشگری می شود.

         فعال عمل کردن رایزن فرهنگی ایران در کشور لهستان به عنوان پیشنهاد ایشان مطرح گردید.

در ادامه جناب آقای حیدرزاده(رئیس کمیسیون معدن اتاق) در خصوص معرفی پتانسیل های صادراتی در بخش معدن استان مواردی را بیان داشت:

         در بحث جذب سرمایه گذار خارجی اعلام داشتند در بحث معادن، استان نیازمند این موضوع نمی باشد

         اعلام چشم انداز خوب کشور و استان در حوزه معدن

         معرفی مرکزیت خوب استان در بحث ترازیت و ریلی و همچنین اعلام مشکلات مربوط به حمل و نقل، ترافیک بارها در بندر عباس و اعلام بار اضافه در جاده ها با در نظر گرفتن یک خط ریل

         مطرح کردن ضعف و ناتوانی و مشکلات درحوزه خدمات لجستیک و حمل نقل

         فقدان و فرسودگی ماشین‌آلات صنعت معدن

         با در نظر گرفتن توان ظرفیت بالا در بخش تولیدات معدنی و صنایع معدنی می بایست به مقاصد و کریدور های بنادر رسیده شود که متاسفانه در زمینه زیرساخت مخصوصا خدمات ریلی با کمبود لوکوموتیو، واگن و بارانداز مواجه هستیم که باید بیشتر سرمایه گذاری شود

         معرفی سرمایه گذار در بخش لجستیک و خدمات ریلی به عنوان پیشنهاد

          به عنوان پیشنهاد اعلام داشتند که تفاهم‌نامه‌ای در حوزه خدمات لجستیک و خدمات ریلی ایجاد شود.

در ادامه جناب آقای دکتر عظیمی،معاون اقتصادی محترم استاندار، ضمن خیرمقدم به جناب سفیر و اعلام موضوع کمک جناب دکتر در کشور اکراین به انتقال دانشجویان ج.ا.ا در جنگ اکراین و روسیه و معرفی پتانسیل های صادراتی کشور لهستان و پیشنهاداتی را مطرح نموده اند که اهم موارد به شرح ذیل عنوان شده است:

          طبق آمارها کشور لهستان اقدامات خوبی در کشور اروپا انجام داده است که 3/62 درصد از فعالیت درحوزه خدمات، 2/34 درصد در حوزه صنعت، 5/3 درصد در حوزه کشاورزی است که در بحث دانه های روغنی بسیار خوب عمل کرده است.

          صادرات لهستان عبارتند از ماشین آلات و تجهیزات حمل و نقل، حیوان زنده، خواربار ، فرآورده‌های کشاورزی، سیب‌زمینی، چاودار و چغندرقند…

         اعلام موضوع  اینکه کشور لهستان پنجمین اقتصاد اروپا می باشد.

         از مشکلات موجود در کشور لهستان میتوان به بالا بودن قیمت ماشین آلات نسبت به کیفیت آنها در مقایسه با کشور سوئد و عمل نکردن به وفای عهد در مقایسه با کشورهای اروپایی اشاره کرد

         اشاره به برندهای موجود در این کشور در بحث تجهیزات مربوط به معادن

         وجود سنگ های قیمتی از جمله کهربا در این کشور

         در حوزه شیرینی و شکلات بدلیل تکنولوژی پیشرفته و همچنین کیفیت بسته‌بندی فعالیت چشمگیری دارند. از جمله شیرینی زنجبیلی که به کانادا صادرات میشود که با توجه به گرانی اخیر روغن، شکر و… میتوان از تکنولوژی آن کشور در این زمینه استفاده کرد.

         در زمینه بلور، محصولات سرامیکی، ساختمانی و شیشه فعالیت بسیار خوبی داشته اند. که می توان به عنوان پیشنهاد اعلام کرد تجار و فعالین اقتصادی کشور و استان در این زمینه جهت ورود به آن کشور استفاده و حرکت کنند.

         در زمینه مجسمه سازی و فیگوراتیو بسیار پیشرفته و سرآمد می باشند.

         اعلام د اشتند معتبرترین دانشگاه آن کشور دانشگاه ورشو لهستان است که می‌توان دانشکده هنر استان با آنها همکاری لازم را به عمل آورد.

          حوزه امنیت کشور لهستان بسیار عالی است. و اشاره به جرایم 1% در آن کشور

         عضو اتحادیه اروپا و دارا بودن پول محلی و تبعیت از یورو

         در حوزه های پزشکی از جمله دارا بودن بهترین داروهای دیابتی بعد از دانمارک و آلمان در آن کشور

         این کشور دارای 2 بندرگاه مهم است که می تواند برای کشور ایران مقصدی باشد جهت بارانداز به اروپا

         مطرح کردن موضوع بحث جنگ اکراین و روسیه و استفاده از این موضوع برای منافع کشور و اشاره به ارتباط خوب آن کشور با کشورهای اسرائیل و آمریکا

         به عنوان پیشنهاد اعلام داشتند می بایست EMC ها شکل گرفته شود و شکل‌گیری شرکت‌های صادرات گرا برای استان مفید است که در صورت شکل نگرفتن شرایط صادرات سخت خواهد شد بطوریکه که امکان صادرات وجود نخواهد داشت و تولید کننده با مشکل مواجه خواهد شد لذا تقویت این شرکت ها در استان تقویت باعث کم شدن مشکلات بخش خصوصی خواهد شد.

ذز ادامه جناب آقای بیگی(رئیس کمیسیون اقتصاد و بازرگانی اتاق) ضمن معرفی شرکت سیم و کابل یزد به عنوان صادر کننده به کشورهای مختلف از جمله لهستان مواردی را بیان داشت:

         صادرات به کشور لهستان طی یک سال و نیم اخیر به مبلغ 6 میلیون دلار

         ثبت دفتر و انبار در مرز بین لهستان و آلمان و پخش محصولات شرکت سیم و کابل یزد با برند ثبت شده در آن کشور و ارسال به کشورهای اروپایی

         معرفی و اعلام ثبت شرکت مدیریت صادرات (بنام ویستا ایساتیس یزد) در استان، گرفتن انبار در کشور امارات برای برگزاری شو روم های مختلف و فراهم آوردن زمینه های ثبت دفتر و انبار در دیگر کشورها از جمله عراق و ارمنستان جهت همکاری و پیشرفت کلیه فعالین اقتصادی کشور و استان با در نظر گرفتن رفع مشکلات ارز حاصل از صادرات

          مطرح کردن مشکلات تجارت در استان که در شهر یزد همگرایی بین افراد وجود ندارد و افراد دچار واگرایی هستند. می بایست امکاناتی فراهم شود تا در جهت تجارت، بازاریابی و بازرگانی بتوان به یک مجموعه‌ای اعتماد کرد تا باعث افزایش راندمان گردد.

سفیر محترم جمهوری اسلامی ایران پس از اتمام سخنان حاضرین در جلسه ضمن تشکر از آقای دکتر عظیمی در خصوص توضیحات به روز کشور لهستان و ابراز رضایت بایت موضوعات مطرح شده توسط کلیه سخنرانان اعلام داشتند که موارد جهت بهره برداری و اقدام نکته برداری نموده اند و همچنین مواردی را مطرح نموده اند که اهم آنها به شرح ذیل می باشد:

         اعلام همکاری دو جانبه سفارت و بخش خصوصی در زمینه تبادل اطلاعات از طرف بخش خصوصی و تشویق و ترغیب تجار و فعالین اقتصادی کشور لهستان جهت همکاری با کشورمان توسط سفارت

         مطرح کردن سخنان رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران در خصوص جنگ روسیه و اکراین”از دل بحران نظم جدیدی باید بیرون آید” و اعلام تائید این سخن به عنوان یک واقعیت

          بدنبال همکاری کشور لهستان جهت سرمایه گذاری در ایران و حل مشکلات کشور باشیم. درحال حاضر شرایط در لهستان جدا از توانمندی‌های آن کشور، شرایط سیاسی و امنیتی این منطقه با گذشته متفاوت است.

         45 درصد غلات کل دنیا از روسیه و اوکراین تامین می‌شود.

         کشور لهستان در بحث انرژی، ذغال سنگ وابسته دیگر کشورها می باشد

         کشورهای اروپایی به دنبال متنبع کردن منابع هستند

         اعلام نظم در اروپا در غالب اتحادیه اروپا و بانی این مسئله از طرف امریکایی ها و انگلیسی هاو مطرح کردن سرمایه گذاری 10 میلیارد یورو کشور آلمان جهت انتقال انرژی کشور روسیه از طریق دریای بالتیک به آن کشور و در نظر گرفتن این موضوع با تحلیل شرایط روسیه و اقدامات مربوط به کشور انگلیس در خصوص بر هم زدن این نظم و صدر نشینی مجدد این کشور در اتحاد بین کشورهای اتحادیه اروپا و در حال حاضر با شرایط کشور روسیه اعتلاف در اروپا نتیجه بخش نبوده است و اشاره به مشکلات کشورمان در خصوص به وجود آمدن اعتلافات جدید و ذکر ایران به عنوان اولین تارگت

         اشاره به سفر سفیر لهستان به تهران و اعلام درخواست بیان با صراحت در خصوص تامین نفت، گاز و… آن کشور توسط ایران و خاطر نشان کردند این موضوع میتوان نشان دهنده فرصت مناسب برای کشورمان باشد

         اشاره به نقش کشورمان در تامین اقتصادی کشور لهستان

         اشاره به مشکلات تبادل اطلاعات در کشور و به عنوان پیشنهاد مطرح کردند می بایست درخواست های مرتبط با نیاز کشور یا استان با سفیر مرتبط هر کشور داده شود جهت تقویت ارتباط فی مابین سفارت و بخش خصوصی

         پیشنهاد معرفی صنایع غالب یا پتانسیل های صادراتی استان در غالب یک برنامه ی هفتگی و ترتیب جلسه B2B یا بصورت آنلاین با طرف های متناظر در آن کشور

         اعلام مشکلات مشترک فعالین اقتصادی کشور لهستان در خصوص نقل و انتقالات ارز که در سطح شرکت های کوچک این دغدغه وجود ندارد و میتوان مراوات انجام گیرد

         اعلام موضوع در دست داشتن اقتصاد مرغ بصورت کامل تسوط یهودی ها در کشور لهستان و نداشتن توان رقابتی با آنها و ایشان خاطر نشان کردند با وجود شرایط بسیار غالب اسرائیل در بازارهای لهستان میتوان اعلام داشت که ملاحظات سیاست این کشور وابسته به این موضاعات نیست بطوریکه اجازه ی ورود سفیر اسرائیل به این کشور داده نشده است.

         زمینه های فعالیت بالا در اتوبوس سازی قطعات سازی خودرو در کشور لهستان

بعد از سخنان سفیر محترم کشور در لهستان، آقای دکتر عظیمی ابراز خرسندی داشته و موارد مربوط به اعتماد تجار در استان را مطرح و به عنوان پیشنهاد اعلام داشتند که در حوزه ی کاشی و سرامیک در ورود به بازار آن کشور میتوان فضاسازی را انجام داد و به روز رسانی اطلاعات از طرف رابط اقتصادی سفارت خانه ها به بخش خصوصی جهت جلوگیری از مشکلات انجام شود و همچنین اعلام داشتند که همکاری در زمینه گرفتن ویزاها به ایرانی ها از طرف آن سفارت محترم انجام شود.

        اعلام همکاری دو جانبه سفارت و بخش خصوصی در زمینه تبادل اطلاعات از طرف بخش خصوصی و تشویق و ترغیب تجار و فعالین اقتصادی کشور لهستان جهت همکاری با کشورمان توسط سفارت

         معرفی صنایع غالب یا پتانسیل های صادراتی استان در غالب یک برنامه ی هفتگی و ترتیب جلسه B2B یا بصورت آنلاین با طرف های متناظر در آن کشور

        در پایان رئیس کمیسیون بازرگانی پیشنهاد ارسال درخواست برگزاری نمایشگاه صنایع استان یزد در لهستان به مدت یک هفته بصورت سمپل یا نمونه از محصولات غالب استان جهت آشنایی بیشتر آن کشور با صنایع و مراودات بیشتربا یزد وهمچنین معرفی نماینده و رابط از طرف سفارت جهت ایجاد این ارتباط را مطرح نمودند 

     
     

 

 

 

هدف از این نشست آشنایی بیشتر با استان یزد و امکانات بالقوه آن میباشد.

– بیان تاریخچهای از استان یزد به شرح ذیل:

– 1 جمعیت کل کشور / جمعیت فعلی استان در حدود یک میلیون و صد هزار نفر میباشد. حدود 4

– از نظر شاخص تو سعه یافتگی، ا ستان یزد جزء 4 ا ستان برتر ک شور می با شد. بالغ بر 03 شهرک و نواحی صنعتی دارد و

خوشههای مهم صنعتی آن عبارتند از کاشی و سرامیک، سنگ، نساجی، طلا و جواهرات می باشد.

– قرارگیری موقعیت استتتان از شتترر به شرا و شتتما به جنوا باعر ایطاد ارتباطات فیزیکی از جمله ریلی و هوا یمایی

)حدود 0333 رواز داخلی و خارجی( شده است.

– 4 تولیدات کل کشور در یزد می باشد که با توجه به شرایط آا و هوایی استان میتوان گفت سخت کوشی مردمان / حدود 4

یزد از فعالیت آنها جلوگیری نکرده است.

– حطم واردات در سا 1011 حدود 114 میلیون دلار بوده که عمده آن مربوط به مواد اولیه کارخانه جات، صنایع و ماشین

آلات است.. و 083 میلیون دلار صادرات داشته است. حدودا 2برابر حطم واردات استان

– رتبه 8 ک شوری در زمینه صادرات با 433 قلم مح صو به 10 ک شور که در مقای سه با شهر یا ک شورهای صنعتی عددی

بسیار ناچیز می باشد.

– 1011 استان یزد در زمینه سته، سیم و کابل و شیشه ساختمانی، حدود 13 میلیون دلار به – حطم صادرات در سا 1433

کشور لهستان بوده است. مقاصد صادراتی این استان کشورهای اطراف و همسایه و برخی از کشورهای ارو ایی است. اعم

از اک ستان، افغان ستان، عرار، ترکیه، له ستان، آلمان، هلند، اتریش و… ا س ت. بی شترین صادرات یزد مربوط به کا شی و

سرامیک، محصولات نساجی، هیدروکربن و برخی از محصولات کشاورزی میباشد. بیشترین حطم صادرات مربوط به کاشی

و سرامیک، نساجی، هیدروکربن، مولبیدن و محصولات لاستیکی

– یکی از مزیتهای بزرگ یزد معادن این ا ستان میبا شد که از نظر ذخایر معدنی رتبه 2 و از نظر تنوع مواد معدنی رتبه 1 و

رتبه او کشوری از نظر سنگ آهن، روی و سرا را داراست.

– بیش از 03 در صد از تولیدات کا شی و سرامیک کل ایران در ا ستان یزد تولید که 03 در صد از این میزان تولیدی صادر

میگردد.

– 22 درصتد کل منستوجات کشتور در استتان تولید و میتوان گفت این استتان علاوه بر صتنعت در این زمینه نیز از قدیم

فعالیت داشته است.

– حدود صد هزار نفر در استان در حوزههای شیمیایی، فلزی، شذایی و … مشغو به فعالیت می باشند. و نرخ بیکاری در یزد

10 درصد است و در کنار آن استان یز د با کمبود نیروی ساده مواجه است که تولید کننده گان با این مشکل / در حدود 0

مواجه هستند و همچنین میتوان اعلام کرد بیشترین نرخ بیکاری مربوط به فارغالتحصیلان دانشگاهی نیز میباشد.

– استان یزد 11333 فارغالتحصیل دانشگاهی از دانشگاههایی همچون یزد، آزاد اسلامی، علمی کاربردی، یام نور و… دارد.

– مطرح کردن خواهر خواندگی استان با دیگر کشورها

– شهر یزد یک شهر صنعتی، معدنی و فرهنگی است که میتوان اعلام داشت در 10 سا گذشته نیز یک شهر گردشگری نیز

بوده است ، این استان در سا 1013 حدود ده هزار نفر گردشگر خا رجی داشته که در سا 1018 به 128 هزار نفر رسیده

است. امید بود که این عدد در سا 1431 به 1 میلیون نفر برسد که متاسفانه به علت شرایط کوید امکان ذیر نبوده است.

– اعلام آمار صادرات استان به کشور لهستان در سا های 1011 و 1433

– جهت جلوگیری از م شکلات و سرعت بخ شیدن به کارها به عنوان ی شنهاد اعلام دا شته ا ستفاده از علم و تکنولوژی باعر

افزایش راندمان و بهبود عملکرد در فعالیت میگردد.

– در ایان بیانات خود ای شان م شکلات مربوط به ندا شتن اطلاعات کافی واب ستگان بازرگانی و اقت صادی ایران در ک ش ورهای

شربی را مطرح و به عنوان یشنهاد خواستار اصلاح این چنین موارد بوده اند.

– به عنوان یشنهاد اعلام داشتند در چنین جلساتی موارد مشخص و با در نظر گرفتن آن موضوع جلسه یش رود تا از اتلاف

وقت و بررسی زوایای مختلف به نتیطه و دستادورد مناسبی رسیده شود.

دیدگاه ها توسط مدیر سایت بسته شده اند.