تاریخ انتشار: ۲۲ آبان, ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۳۱ کد خبر: 7621
در اتاق بازرگانی یزد مطرح شد؛

اتاق‌های بازرگانی برای تک‌نرخی شدن ارز هم‌صدا شوند

نشست مشترک کارگروه شورای گفتگو و کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات و کمیسیون بازرگانی داخلی و واردات اتاق بازرگانی یزد با محوریت موضوع ارز در اتاق بازرگانی یزد برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی یزد در این نشست علی‌اصغر بیگی رئیس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق یزد با اشاره به اینکه آمار صادرات استان کاهشی است گفت: مشکلات مسیر صادرات از جمله رفع تعهد ارزی و چندنرخی بودن ارز در آینده نزدیک صادرات را به صفر خواهد رساند.

بیگی ادامه داد: ارز باید تک‌نرخی شود؛ اما دولت و بانک مرکزی تصمیمی برای این موضوع ندارد. دولت باید داستان ارز را رها کند تا موضوع حل شود. انتهای این مسیر تعطیلی صادرات کشور خواهد بود.

علی فرشادپور ‌رئیس کمیسیون بازرگانی داخلی و واردات اتاق یزد نیز در این جلسه با اشاره بر موانع دست‌وپاگیر واردات و همچنین توسعه صادرات گفت: محدودیت‌های سازمان صمت برای ثبت سفارش کار را به جایی رسانده که سازمان صمت هم مجبور است قانون را دور بزند. زمانی که ثبت سفارش از طریق بازرگان و یا تولیدکننده انجام می‌شود سهمیه‌ای دریافت می‌کند. در قانون ششم توسعه به علت حمایت از تولید داخلی کارتابل فنی بود که باید ثبت سفارش تأیید می‌شد. در حال حاضر کارتابل فنی حذف شده و تخصیص ارز گذاشتن واحدی که صادرات دارد رویه رفع تعهد ارزی را می‌خواهد در قبال صادرات انجام دهد؛ همان سیستم مجوز فنی را رد می‌کرده الان هم این اتفاق می‌افتد که صادرکننده نمی‌تواند رفع تعهد را انجام دهد.

فرشادپور ادامه داد: بازرگانی که ارز را با نرخ بیشتر از 60 هزار تومان خریده چرا باید با نرخ 40 هزار تومان به سامانه نیما برگرداند؛ این اجحاف در حق بازرگان است. این دغدغه همه صادرکنندگان است. تعطیلی ارز نیما بهترین راهکار برای این موضوع است. از سوی دیگر تا قبل از سال جاری موضوع واردات طلا برای رفع تعهد مطرح بود؛ درصورتی‌که تا 5 ماه اول سال این موضوع تعطیل بوده و صادرکننده زمان رفع تعهد را ازدست‌داده است.

عشقان ملک عضو کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق بازرگانی یزد نیز در این جلسه گفت: راه‌گشای مشکلات حوزه صادرات برداشتن ارز نیمایی است این موضوع سختی است که ارز تک‌نرخی شود؛ اما روال بهتر خواهد شد. دولت کالای اساسی را به هر شکلی که می‌داند وارد کند؛ اما در خصوص سایر محصولات این روند قیمت‌گذاری با ارز آزاد و برگرداندن با ارز نیمایی به تعطیلی صادرات منجر خواهد شد. همه به این مشکلات واقف هستیم باید به دنبال راهکار باشیم.

نیازم‌ به هصدایی با سایر اتاق‌های بازرگانی داریم

مدیرکل هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری یزد با تأکید بر اینکه تراز تجاری استان منفی است و وادارت از صادرات پیشی گرفته است گفت: لازم است مسائل و مشکلات در حوزه‌ای ارز، تسهیلات و زیرساخت‌ها از جمله انرژی به مسئولان و مدیران ارشد استان منتقل شود.

مرتضی محمودی ادامه داد: می‌بایست مهم‌ترین چالش‌ها و پیشنهادهای حوزه‌های مختلف از جمله ارز را مشخص کنیم و سپس در نامه‌نگاری با سایر اتاق‌های کشور بخواهیم تا در این مسیر همراه شوند. همراهی همه اتاق‌های بازرگانی صدای بخش خصوصی را بلندتر می‌کند.

علی مه‌لقا فعال اقتصادی در این جلسه گفت: سه دوره برگشت ارز را تمدید کرده‌اند و این به نفع کسی است که ارز نیاورده است. امروز هنوز سامانه دارایی باز نیست و عملاً باتوجه‌به نرخ تورم هر ماه 3 تا 5 درصد از پولی که طلب داریم کم می شود. در 40 روز گذشته ارز نیمایی همه پرداخت شده ولی افرادی که ثبت سفارش ارز حاصل از صادرات دیگران دارد، ارز نیمای را دریافت نکرده‌اند. ادامه این روش، به‌زودی صادرات را تعطیل می‌کند. پیشنهاد می‌شود برای ارز حاصل از صادرات دیگران سقف زمانی نداشته باشد.

رئیس بازرگانی خارجی سازمان صمت یزد با ارائه آمار در خصوص واردات و صادرات استان گفت: سال گذشته 16 میلیون دلار کسر تجاری داشتیم. در هفت ماهه نخست سال 7 میلیارد دلار کسری داشتیم و این یعنی واردات بیشتر اتفاق می‌افتد. افراد دارای کارت بازرگانی استان حدود 467 میلیون دلار در هفت ماه امسال صادرات داشتند اما مدت مشابه سال قبل بیش از 700 میلیون دلار بوده است.

محمدرضا نصیری افزود: باتوجه‌به صنعتی بودن استان یزد، این استان بیشترین ضرر را متحمل می‌شود؛ زیرا به ماشین‌آلات احتیاج دارد و این در حالی است که نتوانستیم برای ماشین‌آلات سهمیه بگیریم. در واقع ماشین‌آلات در گمرکات مستقر است؛ اما می‌گویند ثبت سفارش باید قبل از تاریخ ورود باشد در نتیجه بر اساس قانون باید مرجوع شود و این اتفاق خوبی نیست.

دیدگاه ها توسط مدیر سایت بسته شده اند.