نخستین همایش تجارت حرفهای از مجموعه همایشهای تجارت حرفهای با محوریت کشور ترکیه به میزبانی اتاق بازرگانی یزد برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی اتاق بازرگانی یزد این جلسه با حضور بولنت اورهان تورل، رایزن بازرگانی سفارت ترکیه، داوری نیکو، رایزن بازرگانی ایران در ترکیه، ربیهاوی، مدیرکل دفتر غرب آسیا سازمان توسعه تجارت، میلاد حاجی اندواری، رئیس مرکز تجاری ایران در ترکیه برگزار شد.
مدیرکل دفتر غرب آسیا سازمان توسعه تجارت در این همایش با اشاره به اینکه ترکیه شریک اصلی تجاری ایران است گفت: ترکیه میتواند دروازه ورود ایران به اروپا باشد.
عبدالامیر ربیهاوی افزود: ترکیه با بسیاری از کشورهای جهان کمیته مشترک تجاری، 23 موافقتنامه تجارت آزاد و همچنین 161 مرکز تجاری در تمام دنیا دارد که بیش از 50 مرکز تجاری آن در 30 کشور اروپایی قرار دارد.
ربیهاوی با تأکید بر فرصتهای مشترک بین استان یزد و ترکیه گفت: فرصتهای خوب تجاری بین استان یزد و ترکیه وجود دارد و باید روی این پتانسیلها تمرکز و آن را توسعه داد.
رایزن بازرگانی ایران در ترکیه نیز در این همایش گفت: یزد در مرکز کشور و در شاهراه ارتباطی کشور واقع شده است بااینحال برای توسعه روابط تجاری به تقویت زیرساختهای فرودگاه نیاز است. از سوی دیگر و با عنایت به خواهرخواندگی یزد و بورسای و باتوجهبه اینکه بورسای مرکز اطلس و ابریشم و هنرهای مبتنی بر پارچه است و یزد هم در نساجی حرف برای گفتن دارد میتوان تبادلات تجاری در این زمینه را توسعه داد. برگزاری ایونتها و رویدادهای متنوع و همچنین فعالیتهای جانبی فرهنگی در جوار آن نیز میتواند مؤثر باشد.
کامران داوری نیکو ادامه داد: تأسیس یک EMC ویژه استان یزد برای کمک به تولیدکنندگان تا محصولات خود را تبلیغ و ترویج کرده میتواند گزینه مناسبی باشد. EMCهای تخصص مثلاً در حوزه کاشی و سرامیک و یا خشکبار و… نیز میتواند بسیار مفید است.
ترکیه میتواند مسیر ورود محصولات ایران به اتحادیه اروپا باشد
رایزن بازرگانی سفارت ترکیه در ایران با اشاره به اینکه ترکیه میتواند مسیری برای ورود کالاهای ایرانی به اتحادیه اروپا باشد گفت: وقتی مواد خامی وارد ترکیه و سپس فراوری و تبدیل به محصول میشود، بدون توجه به اینکه منشأ اولیه کالا کجاست و بدون تعرفه گمرکی میتواند وارد بازار اتحادیه اروپا شود.
بولنت اورهان تورل افزود: شرکتهای ایرانی که با محدودیتهای تحریمی مواجه هستند میتوانند بخشی از تولید نهایی خود را در ترکیه انجام دهند و با همین روش، محصول را به تمام اروپا صادر کنند. یکی از بزرگترین شرکای تجاری ترکیه، اتحادیه اروپا است و ایران میتواند از این فرصت استفاده کند.
وی ادامه داد: درحالیکه ترکیه جزء 5 شریک اول تجاری ایران است اما ایران بیستمین شریک تجاری ترکیه است ولی با سیاستگذاری درست میتواند جزء 10 شریک برتر تجاری باشد. البته ترکیه باید ذیل مقررات اتحادیه گمرکی اروپا سیاستهای اقتصاد خارجی خود را تعریف کند.
رایزن بازرگانی سفارت ترکیه در ایران تصریح کرد: ایران و ترکیه سه گذرگاه مرزی دارند و چهارمین گذرگاه نیز در دست احداث است، همین موضوع نشان از اهمیت تجارت بین دو کشور دارد. ترکیه میتواند دروازهای برای مشکلات تحریمها در ایران باشد و با یکسری فرایندها، بازارهای ازدسترفته ایران بهخصوص در اروپا را احیا کند.
بولنت اورهان تورل به نقاط مثبت تجارت بین دو کشور نیز اشاره و تأکید کرد: ایران و ترکیه دو کشور همسایه هستند که از راه زمینی میتوانند دسترسی داشته باشند همچنین ناوگان حملونقل خوب و ارزان در ایران نیز نقطه قوتی است که باید مدنظر باشد.
وی به موضوع توریسم و گردشگری نیز اشاره کرد و گفت: یکی از مسائلی که پیوند دو کشور را عمیق میکند، بحث توریسم است این حجم گردشگر بین ایران و ترکیه، میتواند باعث شناخت بیشتر از دو کشور و بهتبع، افزایش تعاملات اقتصادی شود.
معرفی ظرفیتهای تولیدی و صادراتی کشور ایران و ترکیه، آشنایی با فرصتهای صادراتی سرمایهگذاری و همکاریهای مشترک، ارائه راهکار برای توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه، ایجاد شبکههای ارتباطی میان فعالان اقتصادی استان یزد و کشور ترکیه و… از دیگر مواردی بود که در این همایش مورد بررسی قرار گرفت.
دیدگاه ها توسط مدیر سایت بسته شده اند.