تاریخ انتشار: ۱۷ آبان, ۱۴۰۳ ساعت ۰۹:۰۱ کد خبر: 7466
با حضور نمایندگان دولت و بخش خصوصی و به میزبانی اتاق یزد برگزار شد؛

کارگروه تخصصی شورای گفتگو با محوریت مسائل صنعت پلاستیک و پلیمر استان یزد

کارگروه تخصصی شورای گفتگو با محوریت مسائل صنعت پلاستیک و پلیمر استان یزد و با حضور نمایندگان دولت و بخش خصوصی به میزبانی اتاق بازرگانی یزد برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی یزد در این جلسه مدیر دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان با اشاره به اینکه این کارگروه از سری کارگروه‌های تخصصی نود و ششمین شورای گفتگو است گفت: بررسی موانع سرمایه‌گذاری در زنجیره صنعت پلیمر و پلاستیک همچنین توسعه زیرساخت‌های این صنعت در دستور کار جلسه است.

حسینی مشهدی افزود: انتظار می‌رود طی جلسات پیش رو، راهکارهایی برای اصلاح قوانین، مقررات، آئین‌نامه‌ها و رویه‎های اجرایی در این صنعت به‌منظور طرح در شورای گفتگو، ارائه شود.

حمید مزیدی فعال بخش خصوصی در صنعت پلاستیک و پلیمر در این جلسه گفت: در بحث اصلاح قوانین و رویه‌ها دو موضوع اساسی است که جزء معضلات صنعت پلاستیک است. یکی از معضلات اساسی موضوع خرید مواد اولیه است به  این صورت که واحدها باید مبلغی را به‌عنوان پیش‌پرداخت مسدود و در رینگ بورس شرکت کنند. 90 درصد مبلغ نیز ظرف 48 ساعت کاری باید تسویه شود. واحدهایی که مشکل نقدینگی دارند و قادر به پرداخت این مقدار نیستند، مشمول جریمه می‌شوند و بعد از سه روز اگر تسویه نشود مبلغ مسدودی باطل شده و مواد تخصیص داده نمی‌شود. همچنین بحث جریمه و درگیری با دارایی نیز پیش می‌آید.

وی ادامه داد: موضوع دیگری بحث عرضه و تقاضا است. برخی التهاباتی که در قیمت‌ها ایجاد می‌شود، واحدهای صنعتی را زمین‌گیر می‌کند به‌عنوان‌مثال در اواخر شهریورماه سال جاری مواد پلی‌اتیلن که بسیار در کشور پر مصرف است طی زمان کوتاهی افزایش بی‌رویه قیمت داشت. این موضوع واحدهای صنعتی را با مشکل مواجه می‌کند. علاوه بر این مدیریت عرضه و تقاضا در کشور بر اساس رفتار بازار نیست و همین برای تولیدکنندگان مشکل ایجاد کرده است. پیشنهاد می‌کنم برای رفع این موانع، تسهیلگری را به بخش خصوصی واگذار کنید.

محمدحسن شیشه‌بری عضو هیئت‌رئیسه اتاق بازرگانی یزد با اشاره به فعالیت قابل‌توجه تعاونی صنعت پلاستیک و پلیمر گفت: وجود تعاونی‌ها تسهیلگری است و این موضوع در یزد عملیاتی شده است و خیلی قدرتمند در حال فعالیت است. در خصوص مشکلات صنایع، ما جزیره‌ای فکر می‌کنیم و همین سبب می‌شود قادر به حل معضلات نباشیم. صنعت پلاستیک، صنعت ارزنده برای یزد است؛ زیرا می‌تواند نیروی بومی را جذب کند. نسبت به صنایع دیگر آلودگی کمتری دارد و برای استان یزد مناسب است. به همین دلیل باید برای حفظ این صنعت تلاش کنیم.

صنعت نساجی، نیاز به تکنولوژی و ماشین‌آلات به‌روز دارد

محمد امیرجلیلی فعال بخش خصوصی در صنعت پلاستیک و پلیمر و عضو شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان یزد با اشاره به اینکه برخی مسئولان تصوری از مشکلات این صنعت ندارند گفت: در سال گذشته 47 هفته افزایش نرخ مواد اولیه داشتیم. در 22 هفته گذشته سال جاری نیز مواد پلیمری بیش از 70 درصد گران شده و همین موضوع واحدهای صنعتی را با مشکل مواجه می‌کند.

امیر جلیلی افزود: یکی دیگر از مشکلات ما موضوع فرسودگی ماشین‌آلات است که بهره‌وری پایینی دارند. باتوجه‌به کمبود نیروی کار در استان همچنین به علت ناترازی‌های انرژی، به‌روز کردن ماشین‌آلات باید مدنظر باشد.

احمد ارکان نماینده انجمن نوآوری و‌ توسعه فناوری یزد نیز گفت: یکی از اساسی‌ترین چالش‌ها، سوداگری دولت در صنایع است؛ دولت به‌جای نظارت و تسهیلگری عملاً 80 درصد بازار را سمت و سو می‌دهد. برای حل مشکلات مالی این صنایع پیشنهاد می‌شود صنعت پلیمر یک صندوق سرمایه‌گذاری تخصصی تشکیل بدهند. نکته دیگر چالش منابع انسانی است که از طریق نوسازی ناوگان صنعتی باید بهره‌وری را بالا ببریم تا مشکل منابع انسانی تا حدودی رفع شود.

علیرضا رضایی معاون شرکت شهرک‌های صنعتی استان با اشاره به موضوع صندوق‌های سرمایه‌گذاری گفت: بهای تمام شده برخی صندوق‌ها دوبرابر بانک است. نمی‌توان سیستم بانکی را قفل کرد و تأمین مالی را از بازار پول به بازار سرمایه انتقال داد. در واقع نمی‌شود نسبت به منافع سرمایه‌گذار بی‌توجه بود این کار منطقی نیست و در نهایت امر برای این صنعت مشکل ایجاد می‌شود؛ زیرا نمی‌تواند با این محاسبات و با این نرخی که سکوها انتظار دارند، سود سرمایه‌گذار تامین شود.

رضایی ادامه داد: برای حل مشکلات این صنعت باید واقعیت را ببینیم. نباید تصمیم و یا راهکار اشتباهی اتخاذ شود که در آینده مشکل‌ساز شود. برخی راه‌حل‌ها ساده به نظر می‌آید ولی نیاز به رایزنی دارد تا بتوان اجرایی کرد.

امیر باصولی عامل توسعه خوشه نایلون و نایلکس استان یزد گفت: این صنعت، صنعت کم آب خواه  است و در مقابل آلودگی کم و بازدهی بالا دارد. در نتیجه ازهرجهت متناسب با استان یزد است. اما نقاط فشار این صنعت، زیرساخت، نیروی انسانی، تکنولوژی و… است. 70 درصد مبلغ تولید برای مواد اولیه هزینه می‌شود و وقتی حمایت نباشد این صنعت دچار مشکل خواهد شد.

وی افزود: بازار هدف صنعت پلاستیک مشکل دارد و برگشت پول هم مشکل است،  باید برای آن فکری اندیشیده شود. تکنولوژی تولید در استان نیز بسیار پایین است. اگر بخواهیم رقابت کرده و بازار را حفظ کنیم باید به این موضوع توجه ویژه‌ای شود.

سید علیرضا سالار نماینده انجمن پلیمر با اشاره به اینکه دید مسئولان نسبت به این صنعت باید تغییر کند گفت: برخی مسئولان شرایط بازار را درک نمی‌کنند. واحد تولیدی بر اساس بودجه برای ماشین‌آلات، زمین، نیروی کار و… برنامه‌ریزی کرده؛ ولی بعضی مسائل دست‌وپاگیر واحد صنعتی را با روبرو می‌کند.

علی مهرآوران فعال بخش خصوصی در صنعت پلاستیک و پلیمر نیز به مشکلات موجود در این صنعت اشاره کرد و گفت: تقریباً تمامی واحدهای فعال در این حوزه با مسائلی از جمله نیروی کار، تسهیلات بانکی، قطعی برق و… درگیر هستند. ناترازی انرژی و قطعی مکرر برق به ماشین‌آلات و دستگاه‌ها خسارت وارد می‌کند. از سوی دیگر افزایش مداوم قیمت‌ها صادرات ما را با مشکل مواجه کرده است.

محسن بهجت نماینده شرکت شهرک‌های صنعتی نیز در این جلسه گفت: در خصوص رفع تعهد کشور روسیه تجربه خوبی دارد بعد از جنگ اوکراین روسیه صادرات بر اساس واحد پول روسیه است و قیمت تعدیل شده است ایران نیز می‌تواند این سیاست را پیش بگیرد. در بحث بورس باتوجه‌به قدرتی که پتروشیمی دارد پیشنهاد می‌شود تفاهم‌نامه‌ای منعقد شود که شرکت‌تعاونی صنایع پلاستیک یزد بر اساس یک جدول زمانی خرید دارد و پتروشیمی تولید و عرضه شود. اتاق بازرگانی یزد به‌عنوان بزرگ‌ترین پارلمان بخش خصوصی می‌تواند این موضوع را پیگیری کند.

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت یزد در این جلسه با اشاره به اینکه مشکلات موجود به دودسته مسائل داخل استان و قوانین کلان کشور تقسیم می‌شود گفت:  نگرش استان نسبت به صنایع پلاستیک نگرش خوبی نیست حدود 700 پروانه صنایع پلیمر و پلاستیک داریم که نیازمند توجه بیشتر است. این صنعت در واگذاری تسهیلات، اولویت استان نیست و این رویکرد می‌تواند با همراهی اتاق بازرگانی تغییر کند. دید و نگرش استان نسبت به صنعت پلاستیک باید عوض شود تا این صنعت وارد اولویت تخصیص تسهیلات بشود.

محمدرضا حدادیان ادامه داد: ریل‌گذاری استان در صنعت در حال تغییر است و صدور مجوزهای کاشی و آجر و فولاد در حال کاهش است. در واقع نگاه‌ها به سمت صنایع کم آب خواه و های‌تک است؛ صنایع پلاستیک جزء صنایعی است که می‌توان روی آن بحث کرد و نیاز است که از ابعاد مختلف بررسی شود.

حدادیان همچنین تصریح کرد برای حل مشکلات موجود در بورس نیز با مدیران بورس مذاکراتی صورت بگیرد و ستاد تسهیل نیز به مسائل صنعت پلاستیک و پلیمر ورود کند.

دیدگاه ها توسط مدیر سایت بسته شده اند.