تاریخ انتشار: ۸ دی, ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۰۹ کد خبر: 727

گزارش برگزاری چهل و هفتمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان

سهم راه‌آهن از حمل و نقل یزد افزایش یابد

استاندار یزد بر لزوم افزایش سهم راه‌آهن از حمل و نقل استان تاکید کرد و گفت: باید با ایجاد توازن نگرانی رانندگان و شرکت‌های حمل و نقل در این رابطه مرتفع شود.

«محمدعلی طالبی» درجلسه شورای گفت‌وگوی دولت با بخش خصوصی با تاکید بر استفاده از حمل و نقل ریلی در بحث توسعه صادرات استان، افزود: حمل و نقل ریلی با لحاظ مزایایی مانند صرفه اقتصادی، حمایت و حراست از زیربناهای ریلی، کاهش تصادفات و برخی از حوادث جاده‌ای باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد و در این حوزه سهم استان افزایش پیدا کند.

وی بر ایجاد شرکت حمل و نقل ریلی در استان تاکید کرد و گفت: البته شاید برخی رانندگان یا شرکت‌های حمل و نقل جاده‌ای نسبت به این موضوع و با احتمال افزایش بیکاری رانندگان ابراز نگرانی کنند که در این رابطه باید توازنی بین حمل و نقل جاده‌ای و ریلی برقرار شود.

طالبی ظرفیت حمل و نقل جاده‌ای استان را خوب ارزیابی کرد و برای مدیریت بهتر در این حوزه پیشنهاد تشکیل شرکت تعاونی حمل و نقل در استان را مطلوب خواند.

وی با تاکید بر این که استان نیازی به واردات بیشتر کامیون ندارد، گفت: باید با توجه به ظرفیت‌ کنونی استان، کانون‌ها و شرکت‌های حمل و نقل ایجاد و در جهت هوشمندسازی آنها تا پایان سال یا سال آینده اقدام کنیم.

وی پیگیری مقوله هوشمندسازی را از طریق جلسه و کمیته‌ای در دستور کار قرار داد و افزود: باید این مسئله به طور جدی به عنوان یک مصوبه دنبال شود.

طالبی در ادامه به شاخص‌های ارزیابی عملکرد دستگاه‌ها اشاره کرد و گفت: بعضاً عملکرد مطلوب استان با توجه به شاخص‌های ارزیابی به ویژه شاخص‌های کمی مانند تعداد مصوبات که بعضاً هم واقعی و گویای نوع عملکرد نیستند، به درستی دیده نمی‌شود ولی با این وجود، انتظار برتر بودن فعالیت‌های اتاق بازرگانی براساس شاخص‌ها وجود دارد.

ارتقای سهم راه‌آهن از حمل و نقل استان تا ۵۰ درصد «سیدمسعود عظیمی» معاون اقتصادی استاندار نیز ضمن اعلام آمادگی پیگیری مشکلات حوزه حمل و نقل از طریق برگزاری جلسات با بخش خصوصی، اظهار کرد: البته حوزه حمل و نقل به صورت سه‌وجهی است و بخشی از آن علاوه بر حوزه اقتصادی به حوزه عمرانی استانداری برمی‌گردد.

وی در ادامه به سهم ۳۰ درصدی راه‌اهن از حمل و نقل استان براساس آمارهای آبانماه گذشته، گفت: استان با ۱۶۰۰ واگن می‌تواند این سهم را تا ۵۰ درصد افزایش دهد.

عظیمی در بخش دیگری از سخنانش به فرسودگی ۵۰ درصدی ناوگان حمل و نقل جاده‌ای استان مشتمل بر هشت هزار کامیون اشاره کرد و گفت: این ناوگان متناسب با جایگاه استان در بخش صنعت و معدن نیست.

معاون استاندار همچنین هوشمندسازی شرکت‌های حمل و نقل جاده‌ای در استان را نیازمند پایه‌ای قوی خواند و در ادامه نیز از مراحل پایانی ریل‌گذاری راه‌آهن یزد – اقلید خبر داد و گفت: دو ریله شدن راه‌آهن بافق نیز در دستور پیگیری و رفع مشکلات مربوطه است.

وعده کسب جایگاه برتر توسط اتاق بازرگانی یزد

«محمدرضا قمی» رئیس اتاق بازرگانی استان یزد نیز در آغاز این نشست در خصوص فعالیت‌های شش ماهه‌ی این اتاق گزارشی ارائه و تصریح کرد: براساس ارزیابی شش ماهه شوراهای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، استان یزد جایگاهی بالاتر از نمره ۵۰ از مجموع ۱۰۰ نمره را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان این که اتاق‎اتاق های اصناف، تعاون و بازرگانی در یزد فعالیت قوی و پررنگی در کارگروه‌ها و طرح موضوعات ندارند، گفت: یکی از امتیازات مهم در این ارزیابی طرح موضوعات در سطح ملی و ارائه پیشنهادات لازم به دبیرخانه مرکز است که استان یزد در این باره امتیاز مربوطه را دریافت نکرده‌ است.

قمی با بیان این که در شش ماهه دوم رتبه‌ی اتاق بازرگانی قطعاً در شان استان خواهد بود، گفت: عناوین رتبه‌بندی‌ها بدین صورت است که رتبه‌ی اول «شایسته»، دوم «در مسیر شایستگی» و سوم «نیازمند به تحرک بیشتر» و رتبه چهارم «نیازمند بازبینی برنامه‌ها»ست و این اطمینان را می‌دهیم که استان رتبه اول را در نیمه دوم سال کسب کند.

در این نشست به مشکلات صنعت حمل و نقل به ویژه نرخ‌گذاری‌ها و افزایش قیمت‌ها و مشکلات متعددی مانند گرانی لاستیک و بالا بودن هزینه‌ها از سوی فعالان بخش خصوصی پرداخته شد.

 

 

دیدگاه ها توسط مدیر سایت بسته شده اند.