وبینار توسعه راهکارهای تجارت با هند از مجموعه رویدادهای توسعه صادرات اتاق بازرگانی یزد برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی اتاق بازرگانی یزد، هشتمین رویداد از سلسله رویدادهای توسعه صادرات با حضور رایزن اقتصادی سفارت ایران در هند برگزار شد.
در این جلسه رئیس بازرگانی خارجی سازمان صمت یزد با اشاره به مثبتبودن تراز تجاری ایران و هند و گفت: در سال 1402 بیش از 3 و نیم میلیون دلار صادارت به هند داشتیم و سه و یک دهم میلیون دلار نیز واردات داشتیم.
محمدرضا نصیری ادامه داد: از اقلام صادراتی ایران به هند میتوان به روغنپایه معدنی، اکسید و هیدروکسید مولیبدن، ظروف شیشهای همچنین پسته و مغز پسته اشاره کرد در مقابل در بخش واردات از هند پیگمنت و مکملهای رنگ را وارد کردهایم که باتوجهبه فعالیت یزد در صنعت نساجی همچنین کاربرد رنگ در صنعت کاشی و سرامیک این موضوع دارای اهمیت است. پارچه، پلیاتیلن و ماشینآلات نیز از جمله واردات ایران از هند بوده است.
رایزن اقتصادی سفارت ایران در هند نیز در این نشست آنلاین ضمن اشاره به روابط تاریخی ایران و هند و گفت: ما روابط تاریخی عمیقی با هند داشتیم و همین موضوع سبب میشود هندیها نگاه مثبتی به کالاهای ایرانی داشته باشند. همچنین هند پنجمین شریک تجاری ایران است.
مصطفی گوهری فر ادامه داد: در حال حاضر هند پنجمین اقتصاد بزرگ دنیاست و تا سال آینده از ژاپن نیز عبور خواهد کرد. در واقع اقتصاد هند اقتصادی در حال اوجگیری و رشد است و ما میتوانیم از این فرصت استفاده کنیم. از سویی شرکای تجاری هند، کشورهای چین و همچنین امارات و سپس روسیه، عربستان و سنگاپور هستند. یعنی هند روابط تجاری حسنهای با کشورهای همسایه ما دارند و این موضوع میتواند به تسهیل تجارت با هند کمک کند.
وی افزود: اقتصاد ایران و هند مکمل یکدیگر هستند. مزیت ما این است که میتوان از طریق دریا به هم متصل شویم. همچنین میتوانیم دستیابی هند به کشورهای اوراسیا را فراهم کنیم و این یکی از حوزههایی است که استان یزد میتواند این تجارت سهجانبه را برقرار کند.
رایزن اقتصادی سفارت ایران در هند تأکید کرد: کشور هند سال گذشته 120 میلیون دلار در ایران سرمایه گذاری داشته است. به طور کلی فضای سرمایه گذاری در ایران برای هندی ها مثبت است.
لزوم نگاه بلندمدت به بازار هند
گوهری فر گستردگی بازار هند را ویژگی مثبت بازار این کشور برشمرد و گفت: برای حضور در بازار هند باید ظرفیت برای حجم بالا را داشته باشید. این نکته را نیز در نظر بگیرید که اگر صادراتی به هند داریم بر اساس بازار محل، شخصیسازی کنیم. در واقع باید به فرهنگ مصرف هند بهخاطر تنوع فرهنگی که در این کشور وجود دارد توجه کنیم. بحث قیمت را هم باید در نظر گرفت؛ چون این حجم بازار گسترده است و از کشورهای مختلف وارد میشود برای داشتن سهم بازار باید به قیمت توجه کرد؛ زیرا حساسیت نسبت به قیمت بالاست.
وی تصریح کرد: ورود به بازار هند راههای مختلفی دارد متأسفانه برخی افراد به دنبال تأسیس دفتر در هند در همان بدو ورود هستند؛ این موضوع بدون اینکه بازار را بشناسند گزاره درستی نیست. یافتن یک شریک هندی و یا شرکت واردکننده معتبر بسیار کمککننده خواهد بود. ارتباط با توزیعکنندهها که دارای شبکه هستند نیز میتوان گزینه مناسبی باشد. وقتی ارتباطات شکل گرفت و سودآور بود میتوان به سراغ نمایندگی رفت. زمانی که سهم بازار خوبی دارید نمایندگی برای توسعه بازار خوب است.
گوهری همچنین به الزامات ورود به بازار هند اشاره کرد و گفت: قاعدتاً نخستین الزامی که باید رعایت شود الزامات قانونی مانند استاندارد است. استانداردها در حوزه مواد غذایی و غیرخوراکی که هر دو باید رعایت شود. از سوی دیگر موارد مانند قراردادهای قانونی، ارزیابی کیفیت کالا، بستهبندی مناسب، قیمت و ممنوعیتهای تعرفهای نیز باید قبل از ورود به بازار هند مورد بررسی قرار گیرد.
در بخش پایانی این وبینار، رایزن اقتصادی ایران در هند به پرسشهای شرکتکنندگان در خصوص نحوه ایجاد ارتباط، نوع کالاهای صادراتی، چگونگی رفع موانع موجود و… پاسخ داد.
دیدگاه ها توسط مدیر سایت بسته شده اند.