معاون اقتصادی رئیسجمهور:
اهداف اقتصادی برجام به دلیل تخلفات طرف آمریکایی محقق نشد
معاون اقتصادی رئیسجمهور گفت: اهداف اقتصادی برجام به دلیل تخلفات طرف آمریکایی محقق نشد.
محمد نهاوندیان در نشستی با حضور فعالین اقتصادی و صنعتی استان یزد در محل اتاق بازرگانی استان،با اشاره به مشکلات موجود در اقتصاد کشور، تصریح کرد: طی مسیر پیشرفت و تعالی و حل معضلات نیاز به همراهی و تعامل همه گروهها و جریانهای بزرگ و کوچک کشور دارد؛ و هیچیک از گروهها بدون تعامل با یکدیگر و آینده نگیری دراین راستا، موفق نخواهند بود.
معاون اقتصادی رئیسجمهور با تأکید بر اینکه پیدا کردن مقصر برای معضلات گذشته و ایجاد شکاف بین دولت و ملت و گروهها مختلف بههیچوجه مشکلات را حل نخواهد کرد؛ یادآور شد: بهجای مقصریابی و اختلافافکنی باید از گذشته عبرت گرفت.
وی افزود: دهه فجر انقلاب اسلامی فرصتی ویژه برای بیان تجربیات و عبرتهای گذشته است و این مهم باید موردتوجه نسل گذشته قرار بگیرد.
نهاوندیان تصریح کرد: حرکت رو به جلو با تعامل و همراهی میسر است و تضاد و اختلاف دست آوردی برای کشور نخواهد داشت.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آمار صادرات غیرنفتی قبل و بعد از انقلاب، یادآور شد: پیشرفتهای اقتصادی کشور و توفیقات بهدستآمده در عرصههای مختلف اقتصادی در طول این سالها با دوران پیش از انقلاب قابلمقایسه نیست.
معاون اقتصادی رئیسجمهور در ادامه با تأکید بر اینکه اشتغالزایی و محو فقر مطلق اصلیترین اهداف دولت دوازدهم است، اذعان کرد: تمرکز دولت یازدهم شکستن تحریمها برای ایجاد شرایط رقابت در عرصه جهانی برای فعالین اقتصادی و صنعتی داخلی بود و افزایش چشمگیر رشد صادرات غیرنفتی گواهی بر موفقیت در این عرصه است؛ البته همه اهداف اقتصادی برجام به دلیل تخلفات طرف آمریکایی محقق نشد.
وی با یادآوری این نکته که فراهم کردن شرایط دسترسی به بازار جهانی مقدمه لازم برای رقابت است و بههیچوجه جانشین اصل رقابت نیست، اظهار داشت: برای رقابت مؤثر در عرصههای جهانی نیازمند بهبود شرایط کسبوکار کشور و کاهش هزینهها هستیم و این مهم باید موردتوجه همه قرار بگیرد.
این مقام مسئول با تأکید بر اینکه ورود به عرصه رقابت جهانی نیاز به ایجاد رقابت سالم در داخل کشور دارد، عنوان کرد: دراینبین رعایت اصل همدلی و همراهی بین فعالان اقتصادی، ما را به بازارهای جهانی نزدیکتر میکند.
معاون اقتصادی رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود به معضلات به وجود آمده توسط مؤسسات مالی و اعتباری اشاره کرد و یادآور شد: ایجاد چنین مؤسساتی مشکلاتی بود که با عنوان ظاهری خصوصیسازی و واگذاری فعالیتهای اقتصادی دولت به بخش خصوصی اتفاق افتاد.
وی در این خصوص بیان داشت: دولت بهطورجدی به دنبال واگذاری فعالیتهای اقتصادی این مؤسسات به بخش خصوصی است و تلاش و برنامه ریزی در راستای حل معضلات به وجود آمده را در دستور کار خود قرار داده است.
نهاوندیان در پایان با اشاره به اینکه طرحهایی نظیر طرح بازآفرینی و نو سازی ناوگان تجاری که توسط دولت ارائه شده است، فرصتهای اشتغال فراوان و رونق اقتصادی را به دنبال خواهد داشت؛ تصریح کرد: فعالان اقتصادی استان یزد که همواره توانمندیهای خود را در فعالیتهای متنوع اقتصادی نشان دادند، باید بهطور ویژه به این فرصتهای به وجود آمده توجه داشته باشند.
استاندار یزد:
رفع پیچیدگیهای اداری، ایجاد فرصتهای جدید شغلی را به دنبال خواهد داشت
استاندار یزد پیچیدگیهای اداری را از موانع ایجاد فرصتهای شغلی جدید دانست و بر لزوم رفع این موانع تأکید کرد.
محمود زمانی قمی هم دراین نشست با حضور فعالین اقتصادی و صنعتگران استان و معاون اقتصادی رئیسجمهور در سالن همایشهای اتاق بازرگانی یزد ضمن تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، افزود: 39 سال از روزهای مقاومت و مجاهدت مردم برای استقرار قانون و ایجاد نظمی نوین در کشور گذشت و ما در آستانه 40 سالگی انقلاب قرار گرفتیم، و در طول این سالها بهوضوح شاهد این بودیم که دشمنان همواره تلاش کردند نظم شکلگرفته و این نظام مقدس که ثمره انقلاب اسلامی بود را ناکارآمد جلوه دهد.
استاندار یزد با تأکید بر اینکه در آستانه 40 سالگی انقلاب به یک بلوغ عظیم در عرصه های مختلف رسیدیم، عنوان کرد: امروز انتظار از مسئولین این است که رفتار آنها نیز نشانگر این بلوغ باشد.
وی با اشاره به مشکلات و معضلات اقتصادی کشور، یادآور شد: شرط برگرداندن رونق اقتصادی و رفع مشکلاتی نظیر بیکاری نیز رفتار بالغانه و رعایت اقتضائات بالغ بودن است.
عالیترین مقام اجرایی استان در ادامه با اشاره مزیتهای استان یزد ازجمله فرهنگ و تمدن بالای این دیار و ویژگیها و شرایط اقتصاد و صنعت استان، تصریح کرد: یزد بهعنوان نقطهای طلایی برای پیشرفت و آبادانی و رونق اقتصادی کشور باید موردتوجه مسئولین باشد.
استاندار یزد بابیان اینکه صنایع این استان نیز همچون صنایع سایر استانهای صنعتی به دلیل مشکلات به وجود آمده از «جنگ تحریمی» با مشکلاتی مواجه هستند، یادآور شد: همه مسئولین و دستگاههای ذیربط در راستای حل این معضلات باید تمام تلاش خود را به کار گرفته و موانع موجود را برطرف کند.
زمانی قمی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه مشکلات بروکراسی و پیچیدگیهای اداری باعث شده تا ایجاد فرصتهای جدید شغلی و جذب سرمایه و سرمایهگذاریهای جدید با مشکلاتی مواجه باشد، تصریح کرد: حل این معضل نیز باید بهطورجدی موردتوجه قرار بگیرد.
وی در این راستا اضافه کرد: وزارتهای راه و شهرسازی و صنعت و معدن میتوانند با مساعدتهای خود بسیاری از موانع را برطرف و گرهها را باز کنند، که در این راستا مکاتباتی نیز صورت گرفته است.
عزم جدی مسئولین استانی برای جذب سرمایههای داخلی و خارجی و ضرورت پرهیز بخش دولتی از دخالت در فعالیتهای بخش خصوصی از دیگر مطالب عنوانشده توسط استاندار یزد در این نشست بود.
محمدرضا قمی رییس اتاق بازرگانی یزد هم درادامه همایش مدیران اقتصادی استان یزد
افزود: ملت در همه امور همه چیز را وظیفه دولت میداند و چون قادر به انجام آن نیست همواره سرزنش میکند و دولت هم عملا می پذیرد که در همه ی موارد از تخلفات موسسات اعتباری تا زلزله، آنفولانزای مرغی، تا تورم بیکاری ، جنگ ، سیاست خارجی یک تنه مسئول است و این نشان از سست شدن همبستگی ملی است.
رییس اتاق بازرگانی صنایع معادن وکشاورزی یزد گفت: به جرات میتوان گفت مردمی ترین انقلاب تاریخ جهان، انقلاب اسلامی ایران است با وجود این واقعیت مهم در تاریخ ایران که موجبات روح یگانگی و همبستگی بین دولت و ملت را فراهم آورد ولی تدریجاً بی اعتمادی غالب و شکاف دولت و ملت در اجرای برنامه های توسعه مورد نظر کشور قابلمشاهده است.
قمی یاد آور شد: از اولین برنامه توسعه در پیش از انقلاب تا امروز که شاهد برنامه ششم توسعه در جمهوری اسلامی هستیم در کدام برنامه شاهد تبدیل آن به یک گفتمان نیاز و مطالبه ملّی بودیم؟ آیا این به معنای جدایی برنامه های توسعه از فضای عمومی جامعه است؟.
وی با بیان اینکه مثال روشن دیگرمهمترین شاخص کمی اهداف برنامه توسعه، رشد اقتصادی است اظهار داشت: معمولاً متوسط رشد اقتصادی هشت درصد به عنوان هدف کلان برنامه مطرح میشود و تقریبأ هیچوقت به آن نرسیده ایم ، اگر قرار به هر میزان رشد باشد این رشد حاصل جمع جبری رشد تحقق یافته تکتک اعضای جامعه است پس تک تک اعضای جامعه باید در شکل گیری این هدف و نقشه خود سهیم باشند و با تلاش دستهجمعی آن را تحقق بخشند که این امر مستلزم تبدیل برنامه ریزی برای توسعه به یک گفتمان عمومی و نیاز همگانی است.
دبیر شورای گفتگوی دولت وبخش خوصی تاکید کرد: اگر برنامه های توسعه یک گفتمان مسلط باشد کفایت میکند هر نامزد انتخابات اعم از ریاست جمهور و یا نمایندگان مجلس نشان دهند که تا چه میزان قادر به کمک بیشتر در تحقق آن برنامه خواهند بود.
وی گفت: در حین اجرا و چه در زمان تصویب بودجه سنواتی و چه در تدوین آییننامهها و برنامههای اجرایی قوه مجریه، غیبت برنامه کاملا محسوس است و دیده نشده است که به هر دلیل و مصلحت هر چند کوچک برنامه ششم توسعه دور زده نشود.
قمی افزود: ملت ایران خود را وارث یک تمدن کهن و با هوش سرشار و برتر می دانند که این همواره از گفتمان ملی و عامل سرزنش دیگران بوده است.
وی یادآور شد: ناکامیهای برنامههای توسعه در تدوین برنامه ششم توسعه اقتصادی نیست بلکه سیاسی، اجتماعی، فرهنگی است و جلب اعتماد و مشارکت مردم تنها از پایینترین سطوح اجتماعی با عدم تمرکز سیاسی، گسترش نهادهای مدنی و توسعه آزادیها و حقوق شهروندی میسر است.
قمی اضافه کرد: هر شهروند عمیقا باید خود را یک بازیگر موثر و در عین حال نیازمند و برخوردار از مواهب توسعه احساس کند، اصلاح ساختار سیاسی و بازگرداندن قدرت و عزت به گروههای اجتماعی و مشارکت آنها در تصمیم گیری های مربوط به اولویت ها به خصوص سرمایهگذاری ها گام اول در یک توسعه پایدار و ایجاد همبستگی ملی است.
دیدگاه ها توسط مدیر سایت بسته شده اند.