تاریخ انتشار: ۲۳ تیر, ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۳۳ کد خبر: 13522
در هجدهمین جلسه شورای پژوهشی اتاق بازرگانی یزد مطرح شد؛

ضرورت تدوین ایجاد پایگاه داده از اطلاعات و آمار اقتصادی

هجدهمین جلسه شورای پژوهشی اتاق بازرگانی یزد با حضور اعضا در محل اتاق یزد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی یزد، فاطمه آذرنوش، مدیر مرکز پژوهش‌های اقتصادی اتاق بازرگانی یزد، در نشست شورای پژوهشی اتاق بازرگانی اظهار داشت: یکی از اقدامات کلیدی که در مرکز پژوهش‌ها دنبال می‌کنیم، تدوین پایگاه داده‌ از اطلاعات و آمار اقتصادی است تا بتوانیم تصویر دقیق‌تر و به‌روزی از توانمندی‌ها و فرصت‌های استان ارائه دهیم.

آذرنوش با اشاره به اینکه نخستین گام در این مسیر گردآوری داده‌های مربوط به آمار واردات و صادرات استان بوده است، افزود: خوشبختانه داشبورد آماری واردات و صادرات یزد در حال حاضر آماده شده است.

وی با اشاره به اینکه این اقدام یکی از دستاوردهای اتاق بازرگانی است، تصریح کرد: این داشبورد با همکاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تدوین شده و می‌تواند به عنوان مرجعی در تصمیم‌گیری‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

در ادامه این نشست، محمد عربی، کارشناس مرکز پژوهش‌های اتاق و طراح و مجری پروژه، به تشریح قابلیت‌های این داشبورد آماری پرداختند.

پژوهش اثربخش؛ حرکت به سوی مطالعات تقاضامحور با مشخص بودن ذینفع و کاربر نهایی

اکرم فداکار، عضو شورای پژوهشی اتاق بازرگانی یزد نیز در این نشست پس از ارائه نمونه‌هایی از پروپوزال‌های ارسالی به اتاق، بر ضرورت اثربخشی پژوهش‌ها تأکید کرد و گفت: پژوهش‌ها باید از حالت صرفاً مسأله‌محور خارج شده و به سمت پژوهش‌های تقاضامحور حرکت کنند؛ به عبارت دیگر، بدون وجود مشتری و متقاضی مشخص، نباید برای اجرای هیچ پژوهشی فراخوان منتشر شود.

وی با اشاره به اهمیت دستیابی به نتایج کاربردی در پژوهش‌ها افزود: بهترین راه برای اثربخش کردن فعالیت‌های پژوهشی، مشخص بودن متقاضی و بهره‌بردار هر پروژه است؛ چراکه در غیر این صورت، پژوهش‌ها اولویت خود را از دست داده و منابع صرف شده برای آن‌ها هدر خواهد رفت.

فداکار همچنین تصریح کرد: پیشنهاد می‌شود موضوع مدیریت دانش در اتاق بازرگانی پیگیری شود؛ چرا که استقرار نظام مدیریت دانش می‌تواند منجر به ارتقاء کیفیت تصمیم‌گیری‌ها و افزایش اثربخشی اقدامات گردد.

بررسی پیامدهای حمله اخیر و سناریوی احتمال جنگ مجدد علیه ایران

در راستای دستور کار دیگر جلسه، شعیب بهمن، پژوهشگر روابط بین‌الملل با اشاره به تجاوز نظامی اخیر رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران، تأکید کرد که اگرچه ایران در این جنگ غافلگیر شد، اما توانست به‌خوبی از این غافلگیری عبور کند و سناریوهای دشمن را خنثی سازد.

وی با تحلیل اهداف مهاجمان اظهار داشت: اسرائیلی‌ها و آمریکایی‌ها سه سناریو برای حمله به ایران طراحی کرده بودند، سناریوی مطلوب آن‌ها فروپاشی نظام جمهوری اسلامی ایران بود، به این معنا که با حملات نظامی هدفمند، ترور فرماندهان نظامی و مسئولان عالی‌رتبه کشور ساختار اداره کشور فروبپاشد و هرج‌ومرجی فراگیر شکل بگیرد، آن‌ها تصور می‌کردند میزان نارضایتی عمومی در ایران بالاست و این حملات می‌تواند موج گسترده‌ای از اعتراضات مردمی را به دنبال داشته باشد.

بهمن گفت: سناریوی دوم دشمن، نابودی زیرساخت‌های حیاتی ایران بود و در سناریوی سوم و حداقلی نیز قصد داشتند پس از دستیابی به برخی دستاوردهای نظامی زمینه آتش‌بس را فراهم کنند، اما آنچه در عمل اتفاق افتاد با محاسبات اولیه آن‌ها بسیار متفاوت بود و در دستیابی به هیچ‌یک از اهداف خود موفق نشدند.

این پژوهشگر روابط بین‌الملل با تأکید بر ناکامی دشمنان در آسیب به تأسیسات نظامی و هسته‌ای ایران، افزود: زیاده‌خواهی‌های آمریکا و اسرائیل ادامه دارد و یکی از مهم‌ترین دلایلی که احتمال تکرار جنگ را بالا می‌برد پافشاری ایران بر ادامه برنامه‌های هسته‌ای خود است، ایران از حق غنی‌سازی عقب‌نشینی نخواهد کرد و این موضوع برای دشمنان قابل تحمل نیست.

بهمن یکی از عوامل تشدیدکننده احتمال جنگ مجدد را مسئله زمان دانست و گفت: گذر زمان به ضرر اسرائیل و آمریکا است و آن‌ها به‌دنبال آن هستند که این مؤلفه را از ایران بگیرند، محاسبه نادرست آن‌ها درباره ایران که پیش‌تر نیز دیده شد می‌تواند زمینه‌ساز وقوع جنگ دیگری باشد.

وی همچنین به موقعیت سیاسی نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: نتانیاهو بقای خود را در تداوم جنگ می‌داند، چراکه در صورت پایان یافتن آن، ناچار به پاسخگویی درباره وضعیت داخلی خواهد بود.

بهمن افزود: در سطح بین‌الملل فشار مؤثری برای مهار جنگ‌طلبی رژیم صهیونیستی دیده نمی‌شود، این در حالی است که پاسخ ایران به تجاوز اخیر بسیار سنگین و دردآور بود و تا جایی پیش رفت که بسیاری تل‌آویو و حیفا را با غزه از نظر حجم ویرانی‌ها مقایسه کردند.

وی در ادامه به موضوع تاب‌آوری اجتماعی در اراضی اشغالی پرداخت و گفت: در طول جنگ، مردم اسرائیل برای چهار شبانه‌روز در پناهگاه‌ها بودند و از امکانات اولیه مانند برق و گاز محروم ماندند، این مسئله پرسش جدی‌ای را مطرح می‌کند که آیا اسرائیل واقعاً توان ادامه یا آغاز جنگ دیگری را خواهد داشت؟

در پایان، شعیب بهمن هشدار داد: با توجه به شکست دشمنان در تحقق اهداف خود در جنگ ۱۲ روزه و استمرار سیاست‌های خصمانه، احتمال وقوع سناریوی جنگ مجدد علیه ایران بسیار جدی است.

دیدگاه ها توسط مدیر سایت بسته شده اند.