تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد, ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۲۹ کد خبر: 13063
در کمیته واردات کالاهای اساسی و کشاورزی اتاق یزد مطرح شد؛

واردکنندگان کالاهای اساسی و کشاورزی با مشکل تخصیص ارز مواجه هستند

کمیته واردات کالاهای اساسی و محصولات کشاورزی اتاق بازرگانی یزد باهدف بررسی نیازهای وارداتی استان در حوزه کشاورزی تشکیل جلسه داد.

به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی یزد در این جلسه رئیس کمیسیون بازرگانی داخلی و واردات اتاق یزد گفت: هدف از تشکیل این کمیته این بود که بتواند موانع موجود بر سر راه واردات کالاهای اساسی استان را شناسایی کرده و بهترین راهکار را به‌خصوص در شرایط کنونی کشور پیشنهاد دهیم.

علی فرشادپور با اشاره به مشکلات واردات برخی محصولات کشاورزی گفت: برخی کالاها فصلی است و واردات و صادرات آن باید در یک بازه زمانی مشخص صورت گیرد؛ ولی برخی سیاست‌های بانک مرکزی مانعی برای واردکننده است. به‌ویژه در خصوص کالاهای اساسی مانند گوشت نمی‌توان ریسک کرد در نتیجه این مشکلات باید به‌سرعت حل شود.

رئیس کمیته واردات کالاهای اساسی و کشاورزی اتاق یزد نیز گفت: این کمیته در صدد است مباحث مرتبط با صادرات و واردات محصولات کشاورزی از طریق اتاق بازرگانی مطرح و پیگیری کند.

محمدرضا شهنه پور ادامه داد: در کالاهای کشاورزی عملاً آن چیزی که به‌عنوان کارت اجاره‌ای و غیره است به‌شدت زیادتر است؛ زیرا بخش کشاورزی مثل صنعت حرفه‌ای نیستند و با سیستم قدیمی کار می‌کنند و ارزی بابت کالای کشاورزی به کشور وارد نمی‌شود. در واقع تفاوتی که کشاورزی با سایر حوزه‌ها دارد؛ بحث تخصیص ارز است. از سویی بحث صادرات ریالی مطرح می‌شود؛ ولی به علت تفاوت نرخ ارز برای رفع تعهد ارزی، اینکار نیز منطقی به نظر نمی‌رسد.

وی تأکید کرد: در صادرات محصولات گلخانه‌ای به کشوری مانند روسیه، مشکل بازگرداندن ارز نداریم؛ ولی چون ارز روبل است در نتیجه مشتری ندارد و سرمایه در گردش کشاورزی را کم می‌کند.

رئیس اداره بازرگانی خارجی صمت استان نیز در این جلسه به ارائه آمار صادرات و واردات استان در زمینه محصولات کشاورزی پرداخت و گفت: در سال گذشته نزدیک به یک میلیارد دلار صادرات داشتیم که از این میزان 7/1 درصد به عبارتی 8 میلیون و ششصد هزار دلار ارزش کالای کشاورزی بوده است. در دو ماهه امسال نیز 900 هزار دلار صادارت داشتیم از مجموع صادارت دو ماهه 4/1 ارزش کالای کشاورزی بوده است.

محمدرضا نصیری ادامه داد: در بخش واردات 14 درصد وزن را محصولات کشاورزی اختصاص می دهد به ترتیب ردیف اول صادرات مغز پسته است و عصاره شیرین‌بیان سپس کشمش و تخم‌مرغ. پس از آن نیز محصولات گلخانه‌ای.

وی تصریح کرد: امارات در رأس کشورهایی است که محصولات کشاورزی را به آن صادرات می‌کنیم در واقع 46 درصد کالاها به این مقصد است و سپس ترکیه و هند و روسیه در رتبه‌های بعد قرار دارند. کشورهای مبدأ وارداتی ما در بخش کالاهای کشاورزی ابتدا امارات است که 87 درصد واردات از این کشور اتفاق می افتد و سپس برزیل در جایگاه بعدی است.

نصیری تأکید کرد: یکی از مشکلاتی که در بخش کشاورزی داریم در خصوص واردات ماشین‌آلات است. شرکت‌ها عمدتاً از جهاد مجوز دارند و از آن طریق باید اقدام کنند؛ ولی در سامانه‌های صمت برای ثبت درخواست با مشکل مواجه می‌شوند.

مریم فلاح معاون ارزی بانک ملی نیز به مشکلات تخصیص ارز اشاره کرد و گفت: در خصوص تخصیص ارز محصولات کشاورزی، مبلغ ریالی به بانک مرکزی پرداخت شده ولی ارز تحویل نشده است؛ زیرا بانک مرکزی با جهاد کشاورزی اختلاف دارد. قاعدتاً در این میان کسی که ثبت سفارش کرده و بانک عامل تقصیری ندارند و مشکلات بین بانک مرکزی و وزارت جهاد کشاورزی باید تبیین و برطرف شود.

دیدگاه ها توسط مدیر سایت بسته شده اند.