تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد, ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۴۷ کد خبر: 13043
شورای پژوهشی و تاب آوری اقلیمی در اتاق بازرگانی یزد
در چهاردهمین جلسه شورای پژوهشی اتاق یزد مطرح شد؛

توجه به مفهوم تاب‌آوری در حوزه‌های مختلف ضروری است

در چهاردهمین جلسه شورای پژوهشی اتاق یزد، مفاهیم مرتبط با تاب‌آوری موردبحث قرار گرفت.

به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی یزد در ابتدای جلسه غضنفر امیرجلیلی رئیس شورای پژوهشی اتاق یزد بر لزوم کاربردی‌بودن و اثربخش‌بودن پروژه‌ها و همچنین بررسی تخصصی پروژه‌ها تأکید کرد.

 میرجلیلی نایب‌رئیس اول اتاق، افزود: بررسی شاخص‌های اقلیمی در شرکت‌ها مشابه فرایند مشاوره است. در فرایند مشاوره بررسی می‌کنند که گذشته هر صنعت و شرکت چه بوده است و سپس بتوانیم بر اساس گذشته و نوع صنعت تصمیم بگیریم. نیروی انسانی و مدیریت آن کارآمد بوده است یا نه؟ شاخص های اقلیمی نیز به همین صورت عمل می کنند.

وی افزود: اینکه بخواهیم برای همه یک نسخه دستوری در نظر بگیریم در آینده جواب نخواهد داد، اینکه شاخص‌های تاب آوری را از چه طریقی می‌توانیم اندازه‌گیری کنیم؛ چطور می‌توانیم این شاخص‌ها را قانون کنیم که بتوانیم در مسیر توسعه صنعتی از آنها استفاده کنیم و اینکه جایگاه این شاخص‌‎های تاب‌آوری در کدام نهاد برای اجرا باشد باید مورد توجه قرار گیرد.

سپس در ادامه جلسه محمدرضا رضایی و طاها ربانی اعضای هیئت‌علمی دانشگاه یزد، به مفهوم تاب‌آوری و اهمیت آن در حوزه‌های مختلف پرداختند.

محمدرضا رضایی عضو هیئت‌علمی دانشگاه یزد در خصوص تاب‌آوری گفت: در حال حاضر، مفهوم تاب‌آوری در کلیه حوزه‌های زندگی، اقتصادی و فرهنگی استفاده می‌شود، تعریف تاب‌آوری توانایی یک سیستم، جامعه یا اجتماع در معرض خطر است که برای مقاومت، پیش‌بینی، جذب، انطباق، گذار و بهبود از آن مخاطره و شوک‌ها به شیوه به هنگام و کارآمد بتواند از طریق حفظ و بازسازی کارکردها خود را دوباره برگرداند و یا حفظ کند. در حوزه صنعتی، مباحثی مانند گرمای شدید، خشکسالی، آلودگی هوا، کمبود آب و مخاطرات مربوط به این عوامل مطرح شد. این مسائل به‌عنوان چالش‌هایی در صنایع یزد و دیگر مناطق مطرح است.

رضایی ادامه داد: چند شاخص شامل جذب، انطباق، تحمل شوک‌های اولیه، سازگاری، تحول و گذار، بهبود و کارایی که به بهبود منجر شود و در تعریفی بر تقویت استقرار صنعتی تأکید می‌شود. در رویکردهای جدید تاب‌آوری به دنبال احیا هستیم و مفهومی اجتماعی پشت خود دارد.

علی‌اصغر بیگی، نایب‌رئیس دوم اتاق نیز گفت: شاخص‌های تاب‌آوری در همه دنیا استخراج شود، به‌عنوان‌مثال باید دید فولاد در دنیا چه شاخص‌هایی در زمینه تاب‌آوری دارد و سپس بتوانیم به شرکت‌هایی فولادی بگوییم که شرکت‌های بزرگ فولادی دنیا در حوزه تاب‌آوری این کارها را انجام داده‌اند و الگوبرداری برای شرکت‌های یزدی صورت پذیرد.

مرتضی محمودی، عضو شورای پژوهشی اتاق تصریح کرد: باید این موضوع برای صاحبان صنایع مشخص باشد که به طور مثال اگر شرکت من شاخص‌های تاب‌آوری را رعایت کند چقدر در ارائه صورت‌های مالی و سودآوری می‌توانم موفق باشم، برای این موضوع ادبیات به‌روز در زمینه اطلاعات و آمار در حال حاضر نیاز داریم، در این حوزه رصدخانه اطلاعات در استان که نیاز برخی از دستگاه‌های استان است و اینکه به شرکت‌ها بخواهیم کارنامه تاب‌آوری بدهیم خیلی جوابگو نیست، در حال حاضر رصدخانه اقتصادی پیش‌نیاز این موضوع است.

اکرم فداکار، مدیرکل فناوری اطلاعات استان نیز در ادامه به موضوع داشبورد اشاره کرد و گفت: داشبورد یکی از شکست‌خورده‌ترین پروژه‌های ایران است و دلیل آن به تولید داده و حیات داده برمی‌گردد، اگر بر فرض تولید داده داشته باشیم باز بازه‌های زمانی آن مشکل دارد و گاهی اصلاً منتشر نمی‌کنیم. داشبورد به حیات و بروز بودن داده متکی است، چنین موضوعاتی نیاز است که در ابتدا مشوقی باشد؛ اینکه بخواهد تنبیهی باشد و شرط اعمال قوانین و مقررات ندارد نمی‌تواند بال اجرایی به خود بگیرد.

جعفر رحمانی، معاون آمار و اطلاعات سازمان برنامه‌وبودجه استان نیز گفت: باید دید مشتری داده‌های به‌دست‌آمده از داشبورد چه کسی خواهد بود، اگر این داده‌ها در قالب یک شرکت بتواند سیاست بدهد و بتواند به شرکت‌ها بگوید که در آینده این اقدامات صورت بگیرد تا خودتان را بتوانید تاب‌آور کنید بقای داده‌ها تا حدی تأمین خواهد شد.

در ادامه این جلسه نیز در ارتباط با طرح کاربری سرباره‌های فولاد و همچنین تصمیم‌گیری در ارتباط با چاپ و ترجمه کتاب بحث و گفت‌وگو شد.

دیدگاه ها توسط مدیر سایت بسته شده اند.