نشست کمیسیون نفت، گاز، انرژی و پتروشیمی اتاق بازرگانی یزد با حضور مسئولان و فعالان اقتصادی استان برگزار شد. در این جلسه، موضوع واردات ژنراتورها، کمبود سوخت و راهکارهای مدیریت مصرف انرژی موردبحث قرار گرفت.
به گزارش روابطعمومی اتاق بازرگانی یزد، احمد عشقان ملک، رئیس کمیسیون انرژی، با اشاره به دستور کارهای این نشست اظهار کرد: در خصوص واردات ژنراتورها در نظر داشتیم با الزامات خاصی همراه باشد، ازجمله ممنوعیت واردات مدلهای قدیمی (زیر ۲۰۱۰) و توجه به نوع سوخت مصرفی. اما مسئولان اعلام کردهاند سوخت کافی برای این ژنراتورها وجود ندارد و بهجای آن، باید از طرحهای جایگزین مانند پنلهای خورشیدی حمایت شود.
انتقاد از ورود ژنراتورهای دستدوم غیراقتصادی
بیگی، نایبرئیس اتاق یزد، با بیان اینکه بخش عمده ژنراتورهای وارداتی، دستدوم و کمبازده هستند، گفت: بیشتر این ژنراتورها از امارات و پاکستان وارد شدهاند و قیمت پایین آنها (مثلاً ۲۶۰ میلیون تومان برای یک دستگاه ۱۰۰ کیلوواتی) نشاندهنده فرسودگی و مصرف سوخت بالا است. خریداران بلافاصله با هزینههای سنگین تعمیر مواجه میشوند.
کمبود سوخت و مصرف بیرویه گازوئیل
محمدکاظم صادقیان، مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد، از کمبود ۱۲ میلیونلیتری گازوئیل در استان خبر داد و افزود: ۱۰ میلیون لیتر از ذخیره سوخت استان صرف ژنراتورها شده و اکنون تنها ۲ میلیون لیتر با رایزنی تأمین شده است. این نشاندهنده حجم بالای استفاده از ژنراتورها در واحدهای صنعتی است.
هشدار درباره بحران گاز در زمستان
صفوی، معاون شرکت گاز استان یزد، با اشاره به لزوم برنامهریزی برای مدیریت مصرف گاز در زمستان گفت: سال گذشته ۹.۵ میلیارد مترمکعب گاز در استان فروخته شد که ۵۶ درصد آن سهم صنایع و نیروگاهها بود. برخی واحدها مانند کاشی و لعاب مجموعاً چهار میلیون مترمکعب و فولاد ارفع، روزانه میلیونها مترمکعب گاز مصرف میکنند.
وی از اجرای طرحهای ذخیرهسازی گاز مایع (الانجی) توسط فولاد ارفع خبر داد و گفت: این طرح ۵۰ میلیون یورو هزینه داشته و میتواند الگویی برای دیگر صنایع باشد.
صفوی با تأکید بر صرفهجویی در مصرف، گفت: واحدها با مشارکت در طرحهای صرفهجویی، مازاد سهمیه خود را در بورس انرژی بفروشند.
صفوی با اشاره به مصرف ۳ میلیون مترمکعب گاز در پیک مصرف توسط گلخانهها در زمستان هشدار داد: امسال گلخانههایی که سیستم گرمایشی غیراستاندارد دارند، اجازه مصرف گاز نخواهند داشت و سهمیه آنها قطع میشود.
صالحی، دبیر کمیسیون انرژی، در پایان خاطرنشان کرد: توجه به مصرف بیرویه سوخت توسط ژنراتورها و کمبود منابع انرژی، مقرر شد بهجای واردات ژنراتور، از پنلهای خورشیدی حمایت شود. همچنین شرکت گاز یزد موظف شد طرحهای بهرهوری انرژی را در بخشهای خانگی، کشاورزی و صنعتی اجرا کند.
دیدگاه ها توسط مدیر سایت بسته شده اند.