تاریخ انتشار: ۳ خرداد, ۱۴۰۴ ساعت ۰۸:۳۸ کد خبر: 12375
در نشست مشترک کارگروه تخصصی شورای گفتگو و کمیسیون آپفن اتاق یزد عنوان شد؛

الزام ایجاد گفتمان و توسعه مهارت‌آموزی در هنرستان‌های وابسته به صنایع

نشست مشترک کارگروه تخصصی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان و کمیسیون آپفن اتاق بازرگانی با محوریت توسعه مهارت‌آموزی و ارتقای سطح هنرستان‌ها برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی یزد، در این نشست، نایب رئیس اتاق و رئیس کمیسیون آموزش، پژوهش و فناوری نوآورانه (آپفن)، با اشاره به نقش تحول‌آفرین مدیران آگاه و دانا در حوزه‌های مختلف، اظهار کرد؛ هنرستان‌ها به مسیری می‌روند که به کسب مهارت ختم می‌شود، اتاق بازرگانی نیز مشتری مهارت است.

غضنفر امیرجلیلی با تأکید بر راه‌اندازی گفتمان هدایت فرزندان به کسب مهارت و پرورش مهارت گفت: باید با کمک بخش خصوصی هنرستان وابسته به صنعت توسعه یابد و حمایت شود.

استان یزد مصمم بر توسعه هنرستان‌های جوار صنعت

مدیرکل دفتر امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری یزد نیز در این شورا با قدردانی از اتاق بازرگانی برای برنامه‌های اخیر در بازدید از استان‌ها و سفرهای اقتصادی استان گفت: اتاق بازرگانی استان یزد را در حوزه مهارت آفرینی پیشرو کرده است.

مرتضی محمودی میمند، ایجاد هنرستان‌ها در جوار کارخانه‌ها را بالغ‌ترین مسیر در کشور خواند و خواستار الگوبرداری سایر استان‌ها از یزد در زمینه اشتغال شد و بر اعلام برنامه آمایش و نیازسنجی استانی توسط استانداران تأکید کرد.

 وی از تشکیل کارگروه مربوطه در استانداری و برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی، جهت برنامه‌ریزی برای فعال‌نمودن 7 تا 15 هنرستان جدید تا پیش از آغاز سال تحصیلی جدید خبر داد.

فرسودگی تجهیزات هنرستان‌ها، چالش امروز استان

مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان یزد، فرسودگی تجهیزات هنرستان‌ها را به‌عنوان یک چالش مهم مطرح کرد و راهکار برون‌رفت از این وضعیت را در اتصال به بخش خصوصی دانست.

وی با اشاره به افزایش جذب دانش‌آموزان از پایه نهم به دهم در یزد، بر ارائه دوره‌های متناسب با نیاز روز و تأمین تجهیزات مورد نیاز تأکید کرد.

احمد طالبی گفت: مراکز ما در طول ۵۰ سال اخیراً به فرسودگی خورده و راه برون‌رفت آن اتصال به بخش خصوصی، دنبال‌کردن مؤسسات هیئت‌امنایی و واگذاری پروژه‌هایی نیمه‌تمام است. برخی مراکز اندازه ۱۰ مرکز دیگر تجهیزات با بهترین زیرساخت و تجهیزات دارد.

وی با بیان اینکه وظیفه ما آموزش مهارتی است، بیان کرد: جذب نهم به دهم در یزد تازه به ۵۰ درصد رسیده و مابقی کشور کمتر است و یزد اول است  درحالی که در کشور هلند کل جذب هنرستانی ۷۰ درصدی است‌.

مدیرکل مراکز فنی و حرفه‌ای استان بیان کرد: در مراکز کنونی دوره‌های متناسب با نیاز روز، تجربه کار و وجود مربی و تجهیزات آن در فنی و حرفه‌ای دنبال می‌شود.

المدرسی، معاون دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد، نیز آمادگی این دانشگاه را برای ارائه مدارک دانشکده مهارت به هنرآموزان اعلام کرد.

اکرم فداکار، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات، با اشاره به طرح هم‌نوا برای اتصال مجموعه‌های آموزش‌وپرورش، فنی و حرفه‌ای و اتاق بازرگانی اظهار کرد: دراین‌رابطه یک شبکه کارگاهی برای به‌اشتراک‌گذاری تجهیزات و تخصص‌ها ایجاد و افزایش کیفیت آموزش‌ها و بهره‌وری را به مراکز تأکید کنید.

رحمانی، معاون سازمان برنامه‌وبودجه استان یزد، از وجود مدیران میانی توانمند در آموزش‌وپرورش و آمادگی برای همکاری خبر داد و بر اهمیت و ضرورت توجه به توسعه هنرستان‌های جوار صنعت تأکید کرد.

در این نشست، ضرورت تشریح طرح هم‌نوا، تدوین برنامه‌های مدون با همکاری صنایع و بخش خصوصی، نیازسنجی دقیق و به‌اشتراک‌گذاری منابع، به‌عنوان راهکارهای کلیدی برای توسعه مهارت‌آموزی در استان یزد مورد تأکید قرار گرفت. همچنین بر اهمیت تربیت نیروی ماهر، همکاری ارگان‌های متولی با صنایع و بخش خصوصی، و الگوبرداری از تجربیات موفق تأکید شد.

دیدگاه ها توسط مدیر سایت بسته شده اند.