تاریخ انتشار: ۱ خرداد, ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۴۲ کد خبر: 12353
در نشست شورای پژوهشی اتاق یزد با جمعی از پژوهشگران دانشگاه‌‎آزاد عنوان شد؛

ضرورت هدایت سرمایه‌های علمی و پژوهشی به سمت نیازهای واقعی بخش خصوصی

نشست شورای پژوهشی اتاق بازرگانی یزد با جمعی از اساتید و پژوهشگران دانشگاه‌‎آزاد اسلامی یزد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی یزد، نایب رئیس اتاق و رئیس شورای پژوهشی اتاق بازرگانی یزد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم دکتر سلطانی، با تاکید بر ظرفیت‌های گسترده دانشگاه‌ها، بر لزوم ارتباط و هم‌افزایی صنعت و دانشگاه تأکید کرد و گفت: در سال‌های اخیر با راه‌اندازی مرکز علم و کار در اتاق، تلاش شد ارتباط صنعت با دانشگاه تقویت شود و امروز موقعیت‌های خوبی حاصل شده است. با آغاز به کار مرکز پژوهش‌های اقتصادی اتاق بازرگانی، به دنبال ایجاد تحول ارزنده از طریق پژوهش هستیم.

غضنفر امیرجلیلی ادامه داد: این مرکز دو مأموریت مهم را در حال حاضر انجام می‌دهد. نخست، اعلام محورهای پژوهشی به شکل عمومی و تخصصی برای اولویت‌دهی به مسائل مبتلابه بخش خصوصی و اقتصاد استان؛ دوم، حمایت هدفمند از پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و دکتری که برای حل مسائل واقعی و ارتقاء صنعت و بخش خدمات تلاش می‌کنند.

وی با اشاره به حمایت‌های معنوی و مادی اتاق از پایان‌نامه‌ها عنوان کرد: «اگر پایان‌نامه دانشجویی در مسیر حل مشکلات عملی بخش خصوصی و ارتقاء صنعت و خدمات استان باشد، طبق آیین‌نامه، اتاق بازرگانی آن را پشتیبانی می‌کند. رویکرد ما جذب ایده‌های نو و حمایت از دیدگاه‌های صاحبان فکر و تجربه است، زیرا با پتانسیل موجود در دانشگاه‌ها این آینده عملی است.»

نائب رئیس اول اتاق بازرگانی یزد با ذکر نقش انتشارات «وکیل‌التجار» گفت: «از چاپ و انتشار کتب فاخرِ مرتبط با بخش خصوصی حمایت می‌کنیم و این کمک‌ها مشروط به ارتباط مستقیم محتوای آثار با بخش خصوصی است.» وی همچنین با تقدیر از نقش پررنگ دانشگاه آزاد اسلامی در تربیت نیروی ماهر اظهار کرد: «اغلب صنعتگران یزد از فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد هستند و این دانشگاه در زمینه آموزش مهارتی پیشرو است.»

وی افزود: «اتاق بازرگانی در حوزه مهارت‌آموزی، از سنین پایین با طرح‌هایی مانند “تاجر کوچک” قصد فرهنگ‌سازی و آموزش تخصصی دارد تا نسل آینده را با روحیه کارآفرینی و مهارت‌افزایی تربیت کند.»

رئیس کمیسیون آپفن اتاق در ادامه خاطر نشان کرد: «به دنبال یافتن و شناخت فناوری‌های نو و دانش‌بنیان هستیم که بتواند موجب ارتقای ارزش افزوده محصولات تولیدی استان شود و اینجا دانشگاه‌ها باز هم می‌توانند نقش مهمی ایفا کنند.» وی به پروژه‌های اجراشده‌ای در استان اشاره کرد و گفت: «تاکید داریم نتایج این پروژه‌ها به اتاق ارائه شود تا از موازی‌کاری در حوزه پژوهش و اجرا جلوگیری به عمل آید.»

اتاق یزد، پل ارتباطی صاحبان ایده و سرمایه گذاران

شهوازیان، عضو شورای پژوهشی اتاق بازرگانی، نیز گفت: سرعت اجرای برنامه‌های اتاق بسیار بالاست و تعداد زیادی دستورجلسه در شورای پژوهشی مطرح می‌شود، تا جایی که گاهی برای بررسی همه طرح‌ها با کمبود زمان روبه‌رو می‌شویم؛ این موضوع خود بیانگر استقبال چشمگیر از برنامه‌های اتاق است.

وی تاکید کرد: اتاق بازرگانی یزد مکانی است که ارتباط میان دانشجویان و اساتید، صاحبان ایده و سرمایه‌گذاران برقرار می‌شود. یکی از اقدامات ارزشمند انجام‌شده در گذشته بحث بورسیه دانشجویی بود که اخیراً نیز به سمت مهارت‌محوری حرکت کرده است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه ظرفیت خوبی از لحاظ توانمندی در میان اساتید دانشگاه وجود دارد گفت: استان یزد از گذشته دارای بخش خصوصی فعال بوده است. فرصت‌های تحقیقاتی مناسبی بین استان یزد و سایر اتاق‌ها برقرار است و ما در حال تقویت این همکاری‌ها هستیم. در نظر داریم رصدخانه علم را در اتاق راه‌اندازی کنیم تا از موازی‌کاری‌ها جلوگیری کنیم. در جلسات، همه مشکلات و معضلات بیان می‌شود اما در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، علاوه بر طرح مشکلات و چالش‌ها، بلافاصله راهکار ارائه می‌گردد و کمیسیون‌ها و شورای پژوهشی نیز خوراک لازم را با مستندات و گزارش‌های کارشناسی در اختیار این شورا قرار می‌دهند.

ارائه راهکارهای پژوهشی برای مسائل کلان استان

فاطمه آذرنوش، مدیر مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی یزد، در ادامه جلسه ضمن اشاره به مجموعه فعالیت‌های این نهاد عنوان کرد: «اتاق بازرگانی یزد از طریق کمیسیون‌های مشورتی، شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، واحد پژوهش، آموزش، علم و کار  و … به طور همه‌جانبه در مسائل اقتصادی، اجتماعی و پژوهشی استان نقش‌آفرین است.»

وی اظهار داشت: «مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی یزد با هدف ارائه گزارش‌های سیاستی و آینده‌پژوهانه فعالیت می‌کند و تلاش داریم نسبت به نیازها و مسائل کلان استان، راهکارهای پژوهشی عملی و کاربردی ارائه دهیم. محوریت اغلب طرح‌های پژوهشی، نیازهایی است که توسط کمیسیون‌های مشورتی اتاق مطرح می‌شود.»

آذرنوش با اشاره به چالش‌های اساسی استان گفت: «یکی از مسائل اصلی کنونی، ناکارآمدی زیرساخت‌هایی چون انرژی و آب و همچنین شرایط اقلیمی ویژه استان است که برای رفع این مشکلات نیاز به تدوین راهکارهای دقیق و برنامه‌ریزی شده داریم؛ چرا که زیربنای پیشرفت در تمام بخش‌ها در گرو تقویت این زیرساخت‌هاست.»

وی ادامه داد: «جمع‌آوری و تحلیل آمار و اطلاعات صحیح و قابل استناد از استان، مقدمه‌ای برای تصمیم‌گیری‌های درست و اثرگذار است و مرکز پژوهش‌های اتاق از ظرفیت اساتید، اندیشکده‌ها و پژوهشگران دانشگاهی در این راستا استقبال می‌کند.»

حضور اساتید دانشگاه در کمیسیون های تخصصی اتاق

دهقانی اشکذری، رییس دانشگاه آزاد اسلامی، ضمن قدردانی از همکاری اتاق بازرگانی بیان کردند: در کارخانه ایفاسرام، برخی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی یزد بورسیه شده‌اند. در این کارخانه، ۱۷ فضا برای آموزش دانشجویان تخصیص داده شده است که حضور همزمان در محیط کار و تحصیل، تجربه‌ای بسیار ارزشمند را برای آنان رقم می‌زند. فرآیندهای کاربینی، کارورزی و کارآموزی نیز در صنعت انجام می‌شود.

وی افزود: اساتید دانشگاه، بسته به دعوت اتاق بازرگانی، در کمیسیون‌های مربوطه شرکت خواهند کرد. همچنین از اتاق انتظار داریم در راه‌اندازی هنرستان مهارتی و مرکز نوآوری همکاری کند تا این دو مرکز مهم ایجاد شوند.

دهقانی اشکذری تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی کمیته‌ای برای بررسی پروژه‌ها تشکیل خواهد داد و آن دسته از پروژه‌هایی که مورد تأیید قرار گیرد و در راستای اهداف اتاق بازرگانی باشد، جهت تصمیم‌گیری به اتاق ارسال خواهد شد.

کریم‌نژاد، معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی نیز ضمن تقدیر از تلاش‌ها و حمایت‌های اتاق بازرگانی و رویکردی که این نهاد در پیش گرفته است، اظهار کردند: دانشگاه آزاد اسلامی با رویکردی جدید و فاصله گرفتن از آموزش صرف، وارد عرصه‌های عملیاتی شده است. در این راستا، عناوین دانشکده‌ها دستخوش تغییر شده و ساختارها به سمت مسئولیت‌محوری و مأموریت‌محوری سوق یافته است.

وی تاکید کرد: هدف، حل مسائل صنعت و هدایت دانشجویان و اساتید به سمت رفع مشکلات موجود در بخش صنعت است؛ به‌ گونه‌ای که حتی بخشی از کلاس‌های درسی در محیط صنعت برگزار می‌شود.

کریم‌نژاد خاطرنشان کردند: بازدیدهای میدانی با حضور اساتید و دانشجویان آغاز شده است تا ارتباط نزدیک‌تری میان دانشگاه و صنعت ایجاد شود.

در پایان، حاضران در این نشست به تبادل نظر درباره راهکارهای تقویت ارتباط صنعت، دانشگاه و بخش خصوصی استان پرداختند و بر ضرورت همگرایی دانش و عمل در مسیر توسعه اقتصادی استان تاکید کردند.

دیدگاه ها توسط مدیر سایت بسته شده اند.