کمیسیون نفت، گاز، انرژی و پتروشیمی اتاق بازرگانی یزد با حضور معاون سرمایهگذاری ساتبا پیرامون چالشهای ناترازی انرژی و راهکارهای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در استان یزد برگزار شد.
به گزارش اتاق بازرگانی یزد، مجتبی دستمالچیان رئیس اتاق بازرگانی یزد در این نشست علت اصلی قطعی برق را، سوءمدیریت دانست و اظهار کرد: علاوه بر سختی دریافت مجوز ساتبا، صدها مشکل دیگر با ارگانهای مختلف پس از اخذ مجوز وجود دارد.
وی با بیان اینکه ادامه خاموشیها توجیه اقتصادی تولید را از بین میبرد گفت؛ بخش خصوصی برخلاف بخش دولتی، توانایی تحمل زیانهای طولانیمدت را ندارد. کارخانهای که شش ماه تعطیل شود، شش سال طول میکشد تا دوباره فعال شود.
رئیس اتاق بازرگانی یزد تصریح کرد: وجود اینکه تولید برق بیشتر از مصرف در یزد است، استان همچنان با خاموشیها مواجه است. قطعی برق روز گذشته در صنعت نساجی منطقه گرد فرامرز بدون هماهنگی انجام شد و خسارات زیادی به بار آورد. مشکل قطعی برق یک مشکل ملی است و عواقب جدی دارد.
دستمالچیان خواستار عدم دخالت دولت در ایجاد نیروگاههای خورشیدی شد و گفت: هر کجا دولت ورود کرده است، هزینههای کار را چندین برابر کرده و نتیجهای حاصل نشده است. بخش خصوصی میتواند با قیمت مناسبتر و کیفیت بالاتر، پنلهای خورشیدی خارجی را تهیه کند و دولت نباید در این زمینه دخالت کند.
وی گفت: ناترازی انرژی کنونی ناشی از عملکرد بخش دولتی است، نه بخش خصوصی. قطعی برق فیدر در مجموعهای که خود تولید برق دارد، امری غیرقابلقبول است. راهحل، خاموشی نیست. اینکه واردات پنلهای خورشیدی چینی در حالی صورت میگیرد که پنلهای باکیفیت داخلی وجود دارد امر ناپسندی است.
حرکت به سمت نیروگاههای خورشیدی ضروری است
معاون سرمایهگذاری ساتبا نیز در این نشست اظهار کرد: راهبرد اصلی برای حل چالش ناترازی انرژی، نگاهی فراتر از مسائل موجود است. باید تصمیمات جدی اتخاذ شوند، حرکت به سمت نیروگاههای خورشیدی ضروری است و ادامه رویه مصرف فعلی، مشکلات را حل نخواهد کرد.
جعفر محمدنژاد گفت: باید روند مصرف برق تغییر کرده و اصلاح مدیریت مصرف نیز دنبال شود.
معاون سرمایهگذاری سازمان انرژیهای تجدیدپذیر با بیان اینکه ایران ظرفیت ایجاد نیروگاههای خورشیدی بیش از دوبرابر آلمان (با بیش از 65 هزار مگاوات) را دارد گفت: دولت باید بستری مناسب برای این امر فراهم کند. ساتبا در اعطای مجوزها و همکاری با شرکت برق برای تسهیل فرایندها تلاش کرده است. تعداد استعلامهای لازم برای دریافت مجوز در یکی از موارد از 18 به صفر کاهش یافته است.
محمدنژاد خاطرنشان کرد: ساتبا برنامهای ششماهه برای حل کوتاهمدت بحران ناترازی انرژی و مدلهای متنوع دیگری برای حل این مشکل دارد.
عشقان ملک، دبیر کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی یزد با اشاره به نیازسنجی ۳۵۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی در یزد اظهار کرد: تاکنون 150 مگاوات نیروگاه خورشیدی نصب و راهاندازی شده و تا پایان سال احتمالا 300 مگاوات دیگر به این میزان اضافه خواهد شد. 13 قطعه زمین که برای انرژی خورشیدی در نظر گرفته شده بود به دلیل عدم اقدام پس گرفته شده و به متقاضیان جدید واگذار خواهد شد.
وی با تأکید بر اهلیتسنجی متقاضیان ضروری گفت: قطعیهای برق بدون اطلاع قبلی باعث نابودی صنعت، سرمایه ملی و تجهیزات میشود.
عشقان ملک با گلایه از عدم تعیین تکلیف مابه التفاوت قبوض برق و گاز گفت: هزینه ترانزیتی سوخت نیروگاه به صورت اضافی در قبوض لحاظ شده است که این مبلغ از خود هزینه برق بیشتر شده است. مابه التفاوت قبوض برق سالهای 1402 و 1403 و همچنین شرکت گاز همچنان بلاتکلیف است. یزد یک استان صنعتی است و قطعی برق خسارات جبرانناپذیری به آن وارد میکند.
صدور مجوز احداث 1470 مگاوات انرژی خورشیدی در یزد طی شش ماه گذشته
محمد دهقان بنادکی، مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد هدف از این نشست را، تبادل اطلاعات در مورد پروژههای تجدیدپذیر یزد و مشکلات این حوزه دانست و اظهار کرد: توافقی با ساتبا برای تفویض اختیار در صدور مجوزها به استان انجام شده است. سرمایهگذاران از ماهها پیش با مشکلات مختلفی مواجه هستند. باتوجهبه اینکه 80 درصد مصرف برق یزد در صنعت است، ضرورت سرعتبخشیدن به تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر بسیار زیاد است.
وی گفت: در شش ماه گذشته 15 هزار مگاوات درخواست سرمایهگذاری برای انرژی خورشیدی وصول شده است. محدودیتهایی در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی وجود دارد. یزد ظرفیت اجرای پروژههای خرد و کلان به میزان بیش از 4 هزار مگاوات را دارد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد بیان کرد: در شش ماه گذشته 1470 مگاوات مجوز احداث از طرف ساتبا صادر شده است. برخی از ساختگاهها دارای مجوز هستند اما کار ساخت آنها آغاز نشده است. زمینی که کار ساخت در آن آغاز نشده است پس گرفته و به متقاضیان جدید واگذار خواهد شد.
رفیعی، معاون شرکت برق منطقهای یزد نیز با بیان اینکه میانگین پیشرفت 209 نیروگاه خورشیدی در حال احداث استان 10 درصد است گفت: تاکنون 21 نیروگاه خورشیدی در یزد به بهرهبرداری رسیده است. پیشبینی میشود تا پایان خرداد 300 مگاوات و تا پایان سال 504 مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان به بهرهبرداری برسد.
وی تصریح کرد: محدودیت زمین، زمانبر بودن تخصیص ارز و مشکلات گمرکی از جمله مشکلات هستند. مشکلات اتصال به شبکه، گرفتن زمین و مجوز محیطزیست از جمله مواردی هستند که سرمایهگذاران از آن گلهمند هستند.
دیدگاه ها توسط مدیر سایت بسته شده اند.