تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۵۷ کد خبر: 11504
در کمیسیون بازرگانی داخلی و واردات اتاق بازرگانی یزد مطرح شد؛

طولانی‌بودن زمان تخصیص ارز، چالشی برای واحدهای تولیدی است

کمیسیون بازرگانی داخلی و واردات اتاق بازرگانی یزد به‌منظور بررسی مسائل حوزه ارزی استان تشکیل جلسه داد.

به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی یزد رئیس کمیسیون بازرگانی داخلی و واردات اتاق یزد با اشاره به اینکه زمان تخصیص ارز طولانی است گفت: طولانی‌بودن این زمان واحدهای تولیدی را با مشکل مواجه می‌کند و در نهایت مجبور به تأمین ارز از بازار می‌شوند. از سوی دیگر در تخصیص ارز اگر واحدی ثبت سفارشی از سال قبل داشته باشد از سهمیه امسال واحد کسر می‌شود و این موضوع واحدهای تولیدی را در تنگنا قرار داده است.

علی فرشادپور ادامه داد: دررابطه‌با رفع تعهد و واردات در قبال صادرات خود باید توجه داشت که یزد بافت اقتصادی خاصی دارد و اکثر واحدها صادرکننده هستند؛ اما شیوه‌های موجود برای رفع تعهد که هزینه کمتری داشت از جمله واردات طلا و واردات در مقابل صادرات خود قابل‌استفاده نیست.

وی افزود: نجات بازرگان و تولیدکننده این است که نرخ ارز واقعی شود؛ منظور از تک‌نرخی شدن ثابت ماندن روی یک عدد نیست؛ بلکه وجود یک مرجع مشخص برای قیمت‌گذاری هست در واقع عرضه و تقاضا و بازار نرخ را مشخص کند.

رئیس بازرگانی خارجی اداره کل صمت یزد نیز در این جلسه به ارائه آماری در خصوص ثبت سفارشات استان پرداخت و گفت: مجموع ثبت سفارش‌های استان 1/6 میلیارد یورو هست که از این میزان 700 میلیون یورو اعتبار ثبت سفارش شده و به سمت بانک عامل رفته است.

محمدرضا نصیری ادامه داد: در حوزه ماشین‌آلات 766 میلیون یورو ثبت سفارش تأیید شده داریم که برای تخصیص و تأمین به سمت بانک رفته است.

وی تأکید کرد: به دلیل سهمیه‌بندی‌های جدید، رشد ثبت سفارش کمی کند شده است. مبنای سهمیه بازرگانی سال قبل است به‌گونه‌ای که در برخی موارد، سهمیه تخصیص‌داده‌شده ولی واحد بازرگانی سال گذشته مصرف نکرده است پس امسال امکان استفاده از آن را ندارد. همچنین درصورتی‌که واحد تولیدی برنامه تولید را تشریح کرده و میزان ارز را مشخص کند درصورتی‌که معادل سال گذشته باشد به‌سرعت تأیید می‌شود و زمان بر نیست؛ اما اگر مبلغ بالاتر از سال گذشته باشد وارد پروسه بررسی می‌شود.

نصیری همچنین پیشنهاد کرد باتوجه‌به ناترازی برق، واردات پنل خورشیدی معاف از سهمیه بوده و از سهمیه واحد تولیدی کسر نشود. همچنین ثبت سفارش طلا تمدید شده تا واحدها بتوانند از آن استفاده کنند.

مدیرکل هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری یزد نیز گفت: در این جلسه تلاش شد تا مسیر حوزه ارزی استان در سال جدید برنامه‌ریزی و ترسیم شود. باتوجه‌به اتفاقات سال گذشته نیاز ارزی استان را استخراج کنیم و بتوانیم موانعی که واحدهای تولیدی در خصوص تخصیص ارز داشتند برطرف کنیم.

مرتضی محمودی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود امسال حدود 2 میلیارد دلار نیاز ارزی استان باشد هم برای پروژه‌هایی که به بهره‌برداری می‌رسند و هم برای تأمین قطعات و مواد اولیه. همچنین استان یزد یک استان صنعتی است و بخش زیادی از صنایع نیاز به بازسازی و نوسازی دارند تلاش می‌کنیم نیاز ماشین‌آلاتی واحدها را برطرف کنیم.

محمودی تأکید کرد: شبکه بانکی یزد در زمینه ارزی بسیار قوی بوده و انتظار داریم شبکه بانکی همراهی بهتری داشته باشد. باتوجه‌به شرایط جدید ثبت سفارش و سهمیه‌ها پیشنهاد می‌شود در همایشی مباحث ارزی به اشتراک گذاشته شده تا هم دانش مشترک ایجاد شود و هم بتوانیم نقاط ضعف را برطرف کنیم.

دیدگاه ها توسط مدیر سایت بسته شده اند.