با حضور دانشجویان و اساتید دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه یزد، سمینار فرصتها و چالشهای بازرگانی خارجی استان یزد برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی اتاق بازرگانی یزد در این جلسه که بهمنظور آشنایی دانشجویان با وضعیت بازرگانی داخلی و خارجی استان برگزار شد، دبیر کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق بازرگانی یزد به ارائه آماری در خصوص وضعیت صادرات استان پرداخت و گفت: بر اساس آمار کارت بازرگانی در ۹ماهه سه سال گذشته صادرات یزد امسال با کاهش روبرو بوده است.
گلسا صالحی به بررسی تغییر ارزش صادرات در کشورهای بازار هدف صادراتی استان پرداخت و گفت: طی این مدت صادرات استان به چین، عراق، امارات متحده، عمان و پاکستان کاهش یافته و فقط صادرات به ترکیه، روسیه و ترکمنستان افزایشی بوده است. بااینحال این آمار قابلمقایسه با بازاری که از دست دادیم نیست. در همین راستا به کشورهای روسیه، هلند، ازبکستان، ترکمنستان، جیبوتی و… افزایش صادرات داشتیم و به نظر میرسد در حال تغیر بازار صادراتی به سمت همسایههای شمالی و کشورهای آفریقایی هستیم.
وی تأکید کرد: از لحاظ کالایی، کالاهایی که بیشترین کاهش ارزش صادراتی نسبت به سال گذشته داشتهاند عبارتاند از شمش فولادی، کنسانتره، سنگآهن، روغنهای سبک، کاشی و سرامیک همچنین انگور بیدانه و برخی اقلام کشاورزی صادراتی. در مقابل کالاهایی که بیشترین افزایش ارزش صادرات داشتهاند شامل کامپاند، پلیاتیلن، گچ، مرمریت بلوک و آجر و… هستند. بهطورکلی در بخش معدن و صنایع معدنی همچنین محصولات کشاورزی روند صادراتی کاهشی داشتیم.
تغییر مسیر توسعه استان به سمت خدمات و صادرات کالاهای با ارزش افزوده از جمله پیشنهاداتی بود که برای توسعه بازرگانی خارجی استان مطرح شد.
اساتید دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه یزد نیز در این جلسه بر آیندهپژوهی و استفاده از ظرفیت ارزآوری گردشگری همچنین رویآوردن به سمت بازارهای صادراتی بکر و جدید تأکید کردند. داشتن نگاه کلان سیستمی بهجای تمرکز بر روی آمار استان در توسعه صادرات و ارتقای جایگاه صادرات خدمات در استان نیز از دیگر مواردی بود که مطرح شد.
در این جلسه همچنین شیوا عرب شاهی مسئول مرکز علم و کار اتاق یزد توضیحاتی در خصوص سامانه صاد و واحد علم و کار ارائه کرد و از دانشجویان خواست تا با این واحد همکاری مستمر داشته باشند.
دیدگاه ها توسط مدیر سایت بسته شده اند.