تاریخ انتشار: ۲۰ آبان, ۱۴۰۳ ساعت ۰۷:۴۱ کد خبر: 7532
از مجموعه رویدادهای توسعه صادرات اتاق بازرگانی یزد؛

وبینار بررسی توسعه راهکارهای تجارت با قطر برگزار شد

وبینار توسعه راهکارهای تجارت با قطر از مجموعه رویدادهای توسعه صادرات اتاق بازرگانی یزد برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی یزد، دهمین  رویداد از سلسله رویدادهای توسعه صادرات با حضور رایزن بازرگانی ایران در قطر برگزار شد.

رایزن بازرگانی ایران در قطر نیز در این جلسه به بررسی راهکارهای توسعه تجارت با قطر پرداخت و گفت: کشور قطر واقع در غرب آسیا و تنها با عربستان سعودی مرز مشترک زمینی دارد. این کشور با جمعیت 3 میلیون نفر، 235 میلیارد دلار تولید ناخالص ملی و دومین کشور از لحاظ درآمد سرانه در دنیاست. ساختار اقتصادی این کشور در وهله نخست بخش نفت و گاز و سپس خدمات است و بخش کشاورزی که درصد کمی را به خود اختصاص داده است.

عباس عبدالخانی ادامه داد: صادرات گاز مایع بیشترین بخش صادرات این کشور هست که به کشورهایی مانند ژاپن، کره جنوبی، هند، چین و اتحادیه اروپا صادر می‌شود. قطر میدان مشترک گازی با ایران دارد و این میدان درحال‌توسعه است و بعد از جنگ روسیه با اوکراین در صدد گرفتن سهم خوبی از بازار مشترک اروپا هستند.

رایزن بازرگانی ایران در قطر تأکید کرد: قطر کشوری ثروتمند است و جایگاه سیاسی خوبی در منطقه و روابط سیاسی خوبی با ایران دارد. تجارت در قطر همواره به‌صورت سنتی بوده است. بعد از محاصره اقتصادی قطر توسط همسایگان در سال 2017 نقطه عطفی در روابط سیاسی و تجاری نقطه دو کشور ایران و قطر پیش آمد.

وی با اشاره به اینکه قطر، یک کشور مصرف‌گرا است گفت: از لحاظ واردات، قطر کشوری مصرفی است. به‌طورکلی تولید در بخش‌های مختلف کم است و سالانه حدود 30 میلیارد دلار واردات عمدتا کالاهای مصرفی و لوکس از برندهای معروف دنیا را دارد. بخش عمده مواد غذایی و میوه و تره‌بار از سایر کشورهای دنیا به این کشور وارد می‌شود خودرو، موبایل، جواهرات، پوشاک و سایر موارد نیز به همین شکل هست.

عبدالخانی افزود: بیشترین کالاهای وارداتی از ایران میوه و تره‌بار و سپس خشکبار شامل پسته و زعفران است. یک‌سوم بازار میگوی قطر نیز در دست بازرگانان ایران است.

رایزن بازرگانی ایران در قطر با اشاره به پتانسیل‌های ایران در زمینه تجارت با قطر گفت: در زمینه مواد معدنی همچنین محصولاتی مانند آهک و گچ واردات به‌صورت محدود صورت می‌گیرد که جای کار دارد. صادرات کاشی و سرامیک نیز می‌تواند توسعه یابد. از سوی دیگر در زمینه طیور مرغ و تخم‌مرغ بازار خوبی دارد و ایران می‌تواند بخش بزرگی از بازار بوقلمون و شترمرغ را نیز به دست بگیرد. در زمینه محصولات کشاورزی ایران جایگاه نخست را در قطر ندارد درصورتی‌که به علت نزدیکی با این کشور می‌تواند بازار بزرگ این محصولات را در اختیار داشته باشد.

وی با تأکید بر اینکه قطر به مدت یک دهه درگیر آماده‌سازی زیرساخت‌ها برای میزبانی جام جهانی فوتبال بوده است گفت: در حال حاضر، مسئولان قطر در حال برنامه‌ریزی برای توسعه تجارت غیرنفتی هستند.

عبدالخانی همچنین تصریح کرد: یزدی‌ها بسیار انسان‌های شریفی هستند و از کویر، زندگی ساختند. مطمئنم استان یزد برای تقویت تجارت بین‌المللی اراده دارد. همان‌گونه که در زمینه صادرات شیشه به قطر فعال است در زمینه میوه و تره‌بار و کاشی و سرامیک همچنین مواد معدنی و محصولات کنجدی نیز می‌تواند این مراودات را بهبود ببخشد.

وی تأکید کرد: برای آشنایی بهتر با شرایط کشور قطر، لازم است تجار و فعالان اقتصادی ایران سفرهای متعددی به این کشور داشته باشند. در همین راستا در حال رایزنی برای صدور ویزای مولتی برای بازرگانان هستیم.

در بخش پایانی این وبینار، رایزن بازرگانی ایران در قطر به پرسش‌های شرکت‌کنندگان در خصوص نحوه ایجاد ارتباط با بازرگانان قطر، نوع کالاهای صادراتی، چگونگی رفع موانع موجود و… پاسخ داد.

دیدگاه ها توسط مدیر سایت بسته شده اند.