در نشست فعالان اقتصادی استان یزد، با لطفیزاده، مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت)، بر حمایت قاطع دولت از تولیدکنندگان و برنامههای وزارت صمت برای تسهیلگری و رفع موانع تولید تأکید شد.
به گزارش روابطعمومی اتاق بازرگانی یزد، در نشستی که با حضور مشاور وزیر، استاندار یزد، رئیس اتاق بازرگانی یزد و جمعی از فعالین اقتصادی برگزار شد چالشها و فرصتهای پیش روی تولیدکنندگان یزدی و مشکلات مربوط به تخصیص ارز و رفع تعهد ارزی بررسی شد.
تحقق پیشرفت اقتصادی با تمرکز بر تولید و اصلاح سیاستهای ارزی
سید علی لطفیزاده، مشاور وزیر و دستیار ویژه وزیر صمت در این نشست اظهار داشت: اساساً کشور نیازمند یک جهش اقتصادی هدفمند و مستمر است و وزارت صمت به طور صددرصدی از تولید و تولیدکننده حمایت میکند تا برنامهریزی دقیق، حمایتهای دولتی به رشد و توسعه پایدار تولید کمک کند.
وی با اشاره به دغدغههای تولیدکنندگان در حوزه تامین ارز، از راه اندازی تالار ارز توافقی به عنوان راهکاری برای تامین ارز مورد نیاز تولیدکنندگان خبر داد و افزود: با اصلاح سیاست های بازگشت ارز، اطمینان می دهیم که بخش بزرگی از دغدغههای فعالان تولیدی مرتفع خواهد شد.
وی با اشاره به رویکرد امسال وزارت صمت اظهار داشت: هدف ما در سال جاری، تسهیلگری حداکثری مبتنی بر دادههای موجود است. با همافزایی، شفافیت و سیاستگذاری دقیق، مسیر تولید ملی را هموار خواهیم کرد.
لطفی زاده در خصوص تولید انرژی گفت: تولید انرژی باید حمایت شود، باید دست به دست هم بدهیم و نباید منتظر کار دیگران باشید.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت استفاده از انرژی خورشیدی در استان یزد اشاره کرد و افزود: یزد استان مستعد این طرح است و باید پرچمدار این بخش شود.
مشاور عالی وزیر صمت تأکید کرد: تمرکز بر تولید انرژی نیز از اولویتهای وزارت صمت است، استفاده از انرژیهای نوین، بهویژه انرژی خورشیدی، در استان یزد که به دلیل شرایط اقلیمی مناسب، قابلیتهای بالایی در این زمینه دارد، اهمیت ویژه دارد.
سید علی لطفیزاده بر نقش فعالان اقتصادی در فرایند تصمیمگیری و سیاستگذاری اقتصادی تأکید و اشاره کرد: نظرات ایشان میتواند به بهبود و کارآمدتر شدن سیاستها کمک کند.
تولیدکنندگان سربازان جبهه اقتصادی هستند
محمدرضا بابایی، استاندار یزد، نیز در این نشست با تأکید بر نقش تولیدکنندگان در جبهه اقتصادی کشور، گفت: سربازان جبهه اقتصادی تولیدکنندگان هستند و خیلی از مشکلاتشان را میتوانیم در این فضای سخت تقلیل دهیم.
وی با اشاره به روحیات یزدیها در عدم انحراف از منابع، افزود: با دستفرمان بانک مرکزی نتیجه مطلوبی در اقتصاد نمیگیریم و باید برای حوزه تولید، حتی اگر لازم باشد پول بدون پشتوانه هم چاپ شود، اقدام کرد.
استاندار یزد همچنین به وجود ۹۰۰ واحد نیمهتمام بالای ۷۰ درصد در استان اشاره کرد و خواستار رسیدگی به وضعیت این واحدها شد.
محمدرضا علمدار یزدی، معاون دفتر هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری یزد با اشاره به بررسی ۴۳ پرونده در نشست حل مشکلات و مسائل واحدهای تولید استان یزد با حضور شخص مشاور وزیر در اداره کل صمت استان گفت: مشکل ۷۰ تا ۸۰ درصد پروندهها حل شده است و ۱۷ پرونده دیگر بعدازاین نشست رسیدگی میشود.
نارضایتی فعالان اقتصادی از سیستم جدید ارزی
مجتبی دستمالچیان، رئیس اتاق بازرگانی یزد با انتقاد از سیستم جدید ارزی وزارتخانه و بانک مرکزی، اظهار داشت: باتوجهبه سیستم جدید وزارتخانه و بانک مرکزی مدیریتی ارز، ثبت سفارش و تخصیص ارز فعالین اقتصادی به چالشهای زیادی خوردند.
در این نشست، فعالان اقتصادی یزدی به بیان دیدگاهها و مشکلات خود پرداختند و خواستار تسهیل دادوستد میان شرکتهای وابسته به هم و افزایش همکاریهای بانکی شدند.
همچنین، برخی از فعالان در حوزه کشاورزی از عدم وجود تهاتر و محدودیتهای تخصیص ارز برای کالاهای کشاورزی انتقاد کردند و بر لزوم بهبود شرایط تخصیص ارز در محصولات کشاورزی تأکید داشتند.
در حوزه صادرات، نظراتی نیز در خصوص تقویت شرکتهای صادراتی و نیاز به وجود راهکارهایی بهتر برای رفع مشکلات ارزی بیان شد. برخی تولیدکنندگان نیز به زمان طولانی تخصیص ارز و چالشهای سامانه تجارت اشاره کردند که موجب تأخیر در تأمین مواد اولیه و پرداخت تسهیلات میشود.
نیاز به تسهیل در واردات ماشینآلات معدنی و اجرای سیاستهای مرتبط با صادرات و بازرگانی با پول ملی نیز از دیگر محورهای مطرح شده در جمع فعالان اقتصادی بود.
در نهایت، مشکلات تخصیص ارز در حوزه نیروگاهها و تجهیزات مستهلک نیز موردتوجه قرار گرفت و بر ضرورت همکاری بیشتر نهادهای مربوطه برای رفع این چالشها تأکید شد.
دیدگاه ها توسط مدیر سایت بسته شده اند.