سیزدهمین جلسه شورای پژوهشی با حضور اکثریت اعضا بهمنظور بررسی طرحهای ارسالشده به اتاق تشکیل جلسه داد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی یزد در ابتدای جلسه، غضنفر امیر جلیلی، رئیس شورای پژوهشی اتاق ضمن خیرمقدم به میهمانان مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی، بر این نکته تأکید کرد که: میتوانید از طریق مرکز پژوهشها و کمیسیون کشاورزی با اتاق تعامل داشته باشید؛ چرا که همافزایی، یکی از محورهای اصلی اتاق در حل و فصل مسائل مرتبط با بخش کشاورزی و سایر حوزه ها است.
در ادامه ضمن قدردانی از نقش حمایتی اتاق بازرگانی در پشتیبانی از بخش خصوصی کشاورزی، اهم فعالیتهای تحقیقاتی و امکانات موجود در مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد معرفی گردید. اسماعیلزاده، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد، با اشاره بهضرورت همکاری بین بخش خصوصی و مراکز پژوهشی، اظهار داشت: “این همکاری میتواند به حل چالشهای بخش کشاورزی کمک کند و زمینهساز پیشرفتهای عملی در این حوزه باشد.”
در ادامه این نشست معاون این مرکز دکتر وظیفهشناس، به بررسی وضعیت کشاورزی استان یزد شامل فرصتها و چالشها پرداخت و آمار و ارقام قابلتوجهی درباره کشاورزی یزد شامل تأثیرات کاهش بارندگی، سهم کشاورزی استان یزد در اقتصاد، تولیدات و محصولات شاخص استان یزد پرداخت.
وی مطرح کرد: ۷۰ تا ۸۵ درصد منابع آبی استان در بخش کشاورزی مصرف میشود، درحالیکه بخش عمدهای از این آبها شور یا لبشور هستند. میانگین شوری آبهای زیرزمینی یزد ۵.۲ دسیزیمنس بر متر است که ۲.۶ برابر میانگین کشوری محسوب میشود، یزد همراه با خراسان جنوبی و بوشهر، در بین سه استان دارای شورترین آبهای زیرزمینی کشور قرار دارد.
وی افزود: باوجود چالشهای موجود، استان یزد ظرفیتهای منحصربهفردی در کشاورزی دارد که از طریق پژوهش و فناوری میتواند به فرصت تبدیل شود که نمونه آن کشت گیاهان مقاوم به این آبهای شور است.
سپس ضمن بیان ساختار تشکیلاتی مرکز به بیان برخی از دستاوردهای این حوزه شامل ایستگاهها و پایگاههای تحقیقاتی، ذخایر ژنتیکی خوب، آزمایشگاههای تحقیقاتی، دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد پرداخت.
وی تأکید کرد: 22 واحد فناوری در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد با هدف حمایت از ایدههای نو در بخش کشاورزی و ایجاد فرصتهای مناسب برای توسعه کسب و کارهای کوچک و متوسط و نیز شرکتهای دانش بنیان وجود دارد. از جمله ظرفیتهای دیگر این مرکز به ایستگاه تحقیقات پسته اردکان، بازسازی کلکسیون انار، ایستگاه تحقیق و توسعه شتر تک کوهانه کشور (بافق)، ایستگاه و باغ گیاه شناسی استان یزد، پایگاه آبخوان مهریز، و سایر دستاوردهای پژوهشی پرداختند. جهت بهرهبرداری کامل از ظرفیتهای این مرکز می توانید به سایت مرکز مراجعه فرمایید.
در ادامه، امیر جلیلی رئیس شورا ضمن قدردانی از اقدامات مثبت انجامشده در این مرکز، بر ضرورت همافزایی و اهمیت حمایت اتاق بازرگانی از تحقیقات کاربردی و حل مسائل کشاورزان، بهویژه در حوزه تولید، صادرات و فروش محصولات تأکید کرد. همچنین عضو هیئترئیسه اتاق بازرگانی یزد پیشنهاد داد که اتاق آمادگی دارد از فعالیتهای گفتمانسازی، اطلاعرسانی و انتشار جزوات سیاستی یا ترویجی حمایت کند.
مدیریت منابع آب و همکاریهای بینبخشی
شهوازیان عضو شورای پژوهشی بهضرورت مدیریت صحیح آبهای تصفیهخانه پساب کارخانهها و سرمایهگذاری در صنایع پاییندستی کشاورزی (گیاهان دارویی) اشاره کرده و بر همافزایی نخبگان این حوزه تأکید کردند.
محمد سپهر دبیرکل اتاق بازرگانی ضمن اشاره به اهمیت اطلاعرسانی فعالیتها و دستاوردهای مرکز به رفع مشکلات آبهای سرگردان و نامتعارف معادن اشاره کردند که بدون استفاده و بهرهبرداری رها میشوند، و سؤال مطرح کردند که آیا میتوان از این پسابها راهکارهایی برای کاهش روند بیابانزایی ایجاد کرد؟
محمودی مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایهگذاری و اشتغال استانداری در ادامه، با اشاره به پیشینه قوی مرکز از حیث فعالیتهای علوم پایه تا تحقیقات کاربردی، خواستار آن شد که طرحهایی که پیشتر انجام شده و دارای قابلیت عملیاتیشدن هستند و ارتباط مستقیم با فعالیتهای اتاق دارند، برای بررسی ارسال شوند.
وی همچنین تأکید کرد: توجه و برنامهریزی ویژهای به موضوعات مرتبط با پسابهای معادن و آبخیزداری صورت گیرد تا در راستای حل مسائل و ارتقای بهرهوری منابع آبی منطقه اقدامات مؤثرتری انجام شود.
وظیفهشناس نیز در این جلسه گفت: با برنامهریزی صحیح و انجام پژوهشهای فنی میتوان چنین تهدیداتی را به فرصت تبدیل کرد. میتوان در زمینهای مجاور معادن، گونههایی از درختان مقاوم به آبشور را که وارد زنجیره غذایی نمیشوند و صرفاً برای تولید چوب کاشته میشوند، مورداستفاده قرار داد؛ اقدامی که هم میتواند مانع بیابانزایی شود و هم ارزش افزوده اقتصادی ایجاد کند.
در این جلسه، گزارشی از رصد فناوری در حوزه کاشی و سرامیک توسط مباشری، مجری پروژه، ارائه شد و پیشنهاداتی نیز بهمنظور تکمیل طرح مطرح گردید. باتوجهبه تأکید اعضا، مقرر شد این طرح در جلسه مشترک با اعضای انجمن و خوشه کاشی و سرامیک با رویکرد کاربردیتر و انسجام بیشتر ارائه شود.
در ادامه، دو طرح پژوهشی توسط پژوهشگران ارائه شد که پس از بررسی اولیه، اعضای شورای پژوهشی نظرات و پیشنهادات خود را برای بهبود و همراستاسازی این طرحها با اهداف شورا مطرح کردند. مقرر شد پس از اعمال اصلاحات و تکمیل طرحها بر اساس این بازخوردها، طرحهای مذکور مجدداً جهت بررسی و تصمیمگیری ارائه شوند.
دیدگاه ها توسط مدیر سایت بسته شده اند.