در نشست کارگروه تخصصی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با حضور انجمن پیمانکاران استان یزد، مدیرکل اقتصادی استانداری یزد بر ضرورت معرفی ظرفیتهای شرکتهای پیمانکاری یزد به شرکتهای بزرگ استان تأکید کرد، همچنین اعضای انجمن پیمانکاران از کاهش فعالیتها و واگذاری پروژهها به پیمانکاران غیربومی انتقاد کردند.
به گزارش روابطعمومی اتاق بازرگانی یزد، مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایهگذاری و اشتغال استانداری در نشست با انجمن پیمانکاران استان با تأکید بر معرفی توانمندیهای پیمانکاران یزدی در این نشست با تشکر از حاضران، از برنامهریزی برای برگزاری جلسات تخصصی با شرکتهای بزرگ استان مانند چادرملو و سنگان خبر داد و گفت: هدف ما دخالت در امور پیمانکاران نیست، بلکه اطلاعرسانی توانمندیهای شرکتهای پیمانکاری یزد به این مجموعهها و آشنایی با این ظرفیت است.
مرتضی محمودی همچنین از درخواست همکاری با پارک علموفناوری و انجمن پیمانکاران برای شناسایی شرکتهای فناور و دانشبنیان فعال در حوزه معدن و فناوری اطلاعات خبر داد و افزود: آماده هرگونه همکاری برای بهبود فضای پیمانکاری استان و ایجاد فرصتهای شغلی برای جوانان هستیم.
محمودی با اشاره به نقش کلیدی استان یزد در اقتصاد کشور، تأکید کرد که این استان با داشتن کمتر از ۱.۵ درصد جمعیت ایران، حدود ۲.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی را تأمین میکند که نشاندهنده عملکرد فراتر از ظرفیت آن است.
انتقاد از واگذاری پروژهها به پیمانکاران غیربومی
محمدحسین زارعزاده دبیر انجمن پیمانکاران عمرانی با اشاره به کاهش تعداد اعضای فعال انجمن از ۸۰۰ به ۲۰۰ نفر، گفت: از این تعداد تنها ۱۲۰ عضو فعال هستند.
وی ادامه داد: متأسفانه مشکلات پیمانکاران استان نهتنها حل نشده، بلکه رو به وخامت گذاشته است. عمدهترین مشکل، واگذاری پروژهها به پیمانکاران غیربومی و دولتی از جمله سازمان همیاری شهرداریها است.
زارعزاده به تجربه اخیر در یک مناقصه اشاره کرد و افزود: یک پیمانکار اصفهانی برنده مناقصه شد و حالا به دنبال پیمانکار دستدوم هستند. این افراد مانند دلال عمل میکنند و باعث افزایش هزینهها و اتلاف وقت میشوند.
هشدار درباره مشکلات مالی، بیمه و مالیات
عضو دیگر انجمن پیمانکاران نیز با اشاره به مشکلات مالی، بیمه و مالیات، اظهار داشت: پیمانکاران مجبورند داراییهای خود را بفروشند تا مالیات بپردازند یا وام دریافت کنند. چرا باید برای اثبات حقانیت خود دائماً تحت بازخواست باشند.
وی با انتقاد از اینکه انجمن پیمانکاران توان زیادی ندارند، گفت: این انجمن قدرت اتحادیهها را ندارد و نمیتواند در برابر دولت از حقوق پیمانکاران دفاع کند.
در ادامه این نشست سایر حضار به بیان چالشهای حوزه پیمانکاری اشاره کردند و در پایان مقرر شد یک نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با حضور استاندار یزد برگزار شود.
پیمانکاران نسیهکار، بار پروژههای استان را به دوش میکشند
معاون سازمان برنامهریزی و توسعه استان یزد، در نشست با پیمانکاران این استان با اشاره به مشکلات مالی دولت، از زحمات پیمانکارانی که باوجود پرداختهای نسیه و تأخیرهای مالی، پروژهها را پیش میبرند، تقدیر کرد.
جعفر رحمانی تصریح کرد: در نبود پیمانکاران بسیاری از پروژههای عمرانی متوقف میشود. وضعیت مالی دولت مطلوب نیست، ما در تلاشیم تا با جلب حمایتهای بیشتر، تخصیصهای مالی را بهبود بخشیم.
رحمانی از پیمانکاران خواست تا با شناسایی ظرفیتهای فنی و ماشینآلات خود، همکاری بیشتری با دستگاههای اجرایی داشته باشند و پیشنهاد داد در صورت امکان، از روشهای جایگزین مانند پرداخت نقدی استفاده شود.
معاون سازمان برنامهوبودجه یزد همچنین تأکید کرد: باید با همفکری، راهی برای حفظ پیمانکاران و رونق پروژههای عمرانی پیدا کنیم.
پیمانکاران یزدی، پیشگام توسعه استان و کشور
محمد دهقان منشادی، مدیر نظام فنی اجرایی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان در این نشست ضمن تقدیر از پیمانکاران گفت: پیمانکاران یزدی با حسن شهرت ملی، سهم عمدهای در توسعه استان دارند و بدون شک بخش بزرگی از پیشرفتهای عمرانی مدیون تلاشهای آنان است.
وی با اشاره به آمار قابلتوجه پیمانکاران فعال در استان اظهار داشت: هماکنون حدود ۷۰۰ شرکت پیمانکاری معتبر در یزد فعالیت میکنند که از این تعداد، ۱۳۶ شرکت در حوزه راهسازی هستند، ۴ شرکت درجه یک، ۳ شرکت درجهدو و ۲۸۳ شرکت نیز در گرید ۳ دیگر مشغول به کار شوند.
مدیر نظام فنی و اجرایی سازمان مدیریت و برنامهریزی یزد با تأکید بر نقش بیبدیل پیمانکاران در اشتغالزایی و توسعه زیرساختها، خاطرنشان کرد: آمارها نشان میدهد یزد یکی از قطبهای مهم پیمانکاری در کشور است و این ظرفیت میتواند نقش کلیدی در پیشبرد پروژههای ملی و استانی ایفا کند.
پرداخت ۲ هزار میلیارد تومان مستمری به بیمهشدگان تأمین اجتماعی یزد در سال ۱۴۰۴
مدیرکل تأمین اجتماعی استان یزد گفت: حدود ۲ هزار میلیارد تومان حقوق و مستمری استان در سال جاری است.
حسن زارع با بیان اینکه در استان یزد ۳۸۰ هزار بیمه شده تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی هستند که از این تعداد، ۳۰۰ هزار نفر بیمهشدگان اجباری هستند گفت: ۱۲۲ هزار نفر از بیمهشدگان استان یزد غیربومی هستند که نشان میدهد حدود ۴۲ درصد از مشمولان تأمین اجتماعی در این استان را افراد غیربومی تشکیل میدهند.
در این نشست تأکید شد ادارات مذکور تمام تلاش خود را جهت تسهیل امور پیمانکاران خواهند داشت و در خصوص لیستهای بیمهای نیز اقدام عاجلی صورت خواهد گرفت.
دیدگاه ها توسط مدیر سایت بسته شده اند.